og

Pastabånd med Kyllingeleversauce

af | 18. sep 2020 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Pasta - Ris

Opskrift på Pastabånd med Kyllingeleversauce

Pastabånd eller tagliatelle med en skøn kyllingeleversauce smager fantastisk lækkert

Pastabånd eller tagliatelle med en skøn kyllingeleversauce smager fantastisk lækkert, og er samtidig utrolig nem og hurtig at tilberede. Uanset om det er med hjemmelavet pasta eller en købt.
Selve retten hedder på italiensk Tajarin con Fegatini som jeg tilladt mig at lave en lille ændring på.
Italienske pastaretter kan være dejlig enkle og med ingredienser man ikke altid prøver i sine hverdagsretter eller opskrifter.

I den oprindelige opskrift på pastabånd med kyllingeleversauce bruger man hvide tøffelskiver, hvilket jeg i denne version af pastaretten har ændret til sort revet trøffel. Mest af alt da det var det jeg selv havde på denne årstid.
Jeg har desuden tilsat hvidløg og lidt timian, da jeg synes at timian passer utrolig godt til de svampe der bruges i denne italienske opskrift.
I den klassiske opskrift på Tajarin con Fegatini bruges karljohansvampe, hvor jeg har valgt at udskifte dem med kantareller da jeg synes at de passer bedre til retten og kyllingeleveren.

Prøv disse vidunderlige italienske retter: Lasagne //  Vitello Tonnato // Minestrone Suppe // Cannelloni med Laks

Opskrift på Pastabånd med Kyllingeleversauce

Pastabånd med Kyllingeleversauce

Pastabånd eller tagliatelle med en skøn kyllingeleversauce smager fantastisk lækkert, og er samtidig utrolig nem og hurtig at tilberede. Uanset om det er med hjemmelavet pasta eller en købt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Pasta, Fjerkræ
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 34 minutter
Samlet tid: 59 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 400 – 500 g. kyllingelever
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dl. tør hvidvin
  • 1 tsk. frisk hakket timian
  • 100 g. kantareller
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber
  • 1 – 2 hele trøfler
  • 1 – 2 spsk. trøffelolie som erstatning
  • 300 g. tagliatelle
  • 2 – tsk. salt

Sådan gør du

  • Start med at rense kyllingeleveren for blodrester.
  • Skær dernæst kyllingeleveren i mindre stykker.
  • Skær skalotteløg og hvidløg i små tern.
  • Varm en gryde op ved middelhøj varme.
  • Tilsæt olien og dernæst smørret, hvorefter skalotteløg og hvidløg kommes ved og steges i omkring 2 – 3 minutter indtil det er gennemsigtigt.
  • Tilsæt dernæst kyllingeleveren som brunes på alle sider i omkring 4 minutter.
  • Kom tomatpuréen i, som steger med i 2 minutter.
  • Hæld hvidvinen i og lad det koge op, hvorefter der skrues ned for lav varme.
  • Sæt låg på gryden og lad det simre i omkring 30 minutter.
  • Børst kantarellerne for jordrester og skær det nederste af stokken af.
  • Del de største i to.
  • Varm en pande op ved høj varme og kom smørret på.
  • Steg kantarellerne i omkring 4 – 5 minutter indtil de får lidt farve.
  • Kom dem dernæst i saucen.
  • Kog en ny gryde op med rigeligt vand og salt.
  • Kom den friske tagliatelle i og lad den koge uden låg i 3 minutter.
  • Hæld det over i et dørslag, og dernæst i en stor skål, hvor kyllingeleversaucen kommes i og vendes med pastaen.

Noter

Ved anretning rives en god gang trøffel over retten.
Ønsker man ikke at bruge revet fordi man ikke kan skaffe det kan man erstatte det ved at komme lidt trøffelolie i retten, som giver denne fantastisk lækre trøffel smag.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på Pasta med kyllingelever sauce

Pasta med kyllingelever sauce kan godt serveres uden trøfler, og man i stedet erstatte friske eller konserverede trøfler med en god trøffelolie, der giver en udmærket smag til både tagliatellen og den fantastiske kyllingeleversauce.
Dog synes jeg at revet trøffel giver en bedre smag og så ser det samtidig utrolig indbydende på, når man river en trøffel over en tallerken serveret ret.
Trøfler kan købes i glas og til en anden pris end helt friske.

Jeg har sat tagliatelle med kyllingelever sauce som hovedret men den kan nemt laves og serveres som en enkelt og let forret. Måske man tænker om lever nu også er godt?
Hvilket jeg kan garantere det er. Kyllingelever har en helt anden og anderledes smag end eksempelvis svinelever, som er meget markant i smagen.
Kyllingelever er mere fint og sart i smagen, og passer vanvittigt godt til svampe og trøffel. Det er en ægte italiensk efterårsret, som sagtens kan serveres på alle årstider.

Pasta med kyllingeleversauce

Jeg har til pastabånd med Kyllingeleversauce brugt min egen hjemmelavet tagliatelle som jeg tidligere har skrevet om.
Hjemmelavet pasta er efter min mening langt mere delikat og fin i smagen og teksturen. Tørret pasta passer eksempelvis godt til mange andre retter, men til lige denne opskrift er frisk og hjemmelavet båndpasta utrolig godt.

Svampe til kyllinge ragout

Rens kantarellerne for jord og andet, hvor de største deles i to.

Kyllingelever med pasta

Ved anretning rives en god portion trøffel over pastaretten.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. bap

    9 : jeg synes ikke leveren skal simre 30 minuter. lever skal steges så lidt som muligt, må ikke være gennemstigt.

    15 : skal være før 10, så pastaen kan koge mens svampene tilberedes.

    Svar
    • Søren

      Hej Bap
      Der er jeg så ikke enig i, at leveren ikke må simre med, da leveren ikke bliver grynet af det i denne opskrift.
      Man kan godt koge pastaen mens kantarellerne tilberedes, men da jeg i opskriften skriver frisk lavet vil det være synd at pastaen får mere end de maksimum 3 minutter.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!