Ristet kammusling og syltede asparges er meget lækker og nem forret som kan laves meget hurtig.
Lige for tiden er jeg i gang med, at afprøve forskellige forretter til nytårsaften, hvor vi igen skal være sammen med vores gode venner. I bund og grund er det leg med mad, og kan for mig ikke blive bedre. Denne nemme forret af kammusling blev jeg inspireret af fra en amerikansk udsendelse der hedder Chef´s Mind, hvor kokken David Chang besøger René Redzepi i Nomas foodlap.
Jeg har til retten brugt syltede hvide asparges og syltede ramsløgs knopper fra i sommers og en dejlig grøn ramsløg mayonnaise. Kombinationen var rigtig god, men tænker at du sagtens kan tilføje en muslingefond tilsat til fløde til retten uden, at det gør noget.
Prøv denne opskrift: Kammusling med pighvar og caviar
Ingredienser
- 4 store kammuslinger
- 4 Syltede hvide asparges
- Syltede ramsløg frø kan erstattes med kapers
- Ramsløg mayonnaise
Sådan gør du
- Drys kammuslingerne med salt og sukker to timer før tilberedning. Stil dem tilbage i køleskabet.
- Har du ikke ramsløg olie kan du lave en mayonnaise og blande 1 fed presset hvidløg ved sammen med fint hakket persille.
- Tag kammuslingerne ud af køleskabet 30 minutter inden tilberedning.
- Sæt en pande på komfuret og sørg for, at den bliver brand varm.
- Kom lidt olie og smør på panden og steg kammuslingerne 1 minut på hver side.
- Del dem på langs.
Noter
De røde blade der er på tallerkenen er rød skovsyre, som jeg her i december har set fortsat bliver solgt i nogle supermarkeder.
0 kommentarer