Røget Sild med stenbiderrogn

af | 27. mar 2014 | BBQ/Grill, Fisk og Skaldyr, Forretter, Frokost, Opskrifter

Foråret er langt om længe kommet og det er stenbiderrognen også. Jeg skulle i denne anledning lave en opskrift om røget sild til Smoke It All, og lavede i på samme tid, en variation til bloggen. Jeg har ikke tidligere røget mine egne friske sildefileter, men det smagte forrygende, især med en æggeblomme og stenbiderrogn til.

Roeget SildJeg kan klart anbefale, at du selv kaster dig ud i det, da det udover er en skøn frokostret også er utrolig nemt. Du kan evt. bruge den til en påskefrokost.

Røget Sild med stenbiderrogn

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dansk
Køkken: Fisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 4 Sildefileter
  • 4 æggeblommer
  • 3/4 dl. stenbiderrogn
  • ½ dl. cremefraiche
  • Rødløg
  • Rugbrød
  • Smør
  • Frisk dild
  • 1 røgbakke Smoke It All No. 10 Ådal

Sådan gør du

  • Drys sildefilterne med fint salt et par timer i forvejen.
  • Inden tilberedning skyldes saltet af dem, og de dubbes tørre.
  • Sæt først en 2/3 fyldt grillstarter over.
  • I mellemtiden blandes stenbiderrognen, det halve af cremefraichen og lidt hakket dild.
  • Del ægget i blomme og hvide. Læg blommerne til side og brug evt. hviden til noget andet.
  • Når kullene er klar hældes de i den ene side af grillen. Læg en drypbakke i den anden side.
  • Placer røgbakken direkte ovenpå kullene og læg risten på og låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge placeres sildefileterne ovenover drypbakken.
  • Lad sildefileterne røge i 15 – 20 minutter.
  • Anret som på fotoet, den røgede sildefilet på noget godt rugbrød, med en æggeblomme ovenpå med rødløg og stenbiderrogn og lidt stenbidercreme ved siden af.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Roeget Sild 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!