Røget sild med stenbiderrogn og æggeblomme er en skøn frokostret.
Foråret er langt om længe kommet og det er stenbiderrognen også. Jeg skulle i denne anledning lave en opskrift om røget sild til Smoke It All, og lavede i på samme tid, en variation til bloggen. Jeg har ikke tidligere røget mine egne friske sildefileter, men det smagte forrygende, især med en æggeblomme og stenbiderrogn til.
Jeg kan klart anbefale, at du selv kaster dig ud i det, da det udover er en skøn frokostret også er utrolig nemt. Du kan evt. bruge den til en påskefrokost.
Læs også om: Stegte sild i lage
Røget Sild med stenbiderrogn
Ingredienser
- 4 stk. Sildefileter
- 4 stk. æggeblommer
- 3/4 dl. stenbiderrogn
- ½ dl. cremefraiche
- Hakket Rødløg
- Rugbrød
- Smør
- Frisk dild
- 1 røgbakke Smoke It All No. 10 Ådal
Sådan gør du
- Drys sildefilterne med fint salt et par timer i forvejen.
- Inden tilberedning skyldes saltet af dem, og de dubbes tørre.
- Sæt først en 2/3 fyldt grillstarter over.
- I mellemtiden blandes stenbiderrognen, det halve af cremefraichen og lidt hakket dild.
- Del ægget i blomme og hvide. Læg blommerne til side og brug evt. hviden til noget andet.
- Når kullene er klar hældes de i den ene side af grillen. Læg en drypbakke i den anden side.
- Placer røgbakken direkte ovenpå kullene og læg risten på og låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge placeres sildefileterne ovenover drypbakken.
- Lad sildefileterne røge i 15 – 20 minutter.
- Anret som på fotoet, den røgede sildefilet på noget godt rugbrød, med en æggeblomme ovenpå med rødløg og stenbiderrogn og lidt stenbidercreme ved siden af.
0 kommentarer