USA Rejse Nebraska

af | 2. apr 2019 | Oplevelser/Rejser

Vores USA tur sidste sommer startede i Nebraska, hvor vi fik smagt lokalt øl, whiskey, mad og besøgt nogle af de nye og uafhængige humlelandbrug.
Som teenager boede jeg i Nebraska hos en familie i et år. Vi var så heldige, at kunne bo hos min tidligere værtsbror Trent og hans hustru Cindy, som bor syd for Nebraskas største by Omaha.
Selve turen til Nebraska førte os via Billund til Brussel, og dernæst igen et skift i Newark, New York, hvor vi faldt over lidt dim sum på en chinabar.
Vi havde lejet bil igennem Avis, hvor det gik lidt hurtigt at få os af vejen, men vi accepterede at bagage rummet var lidt nusset, hvilket vi senere kom til, at fortryde. Du kan HER læse om første afsnit af vores USA tur, hvor jeg har linet en del tips op.

 

Dim Sum i Newark, New York.

Nebraska er et af USA´s landbrugsstater med 1,9 millioner indbyggere, der er spredt over 200.000 kvm, hvilket er 5 gange Danmarks størrelse. Nebraska var tidligere en del af prærien, men indbyggerne har omdannet den til et højteknologisk landbrugs stat. Beboerne i Nebraska kaldes Cornhuskers (majsskaller) pga. dyrkningen af majs. Deres college fodboldhold hedder ligeledes Huskers, og har vundet en del nationale mesterskaber.

 

Nebraska fra oven.

Trent og Cindy bor med udsigt til søen Beaver Lake, med egen nedgang til søen og mini strand og bådterrasse. Flere morgener nød vi vores morgenmad på bådterrassen med udsigt udover vandet, mens solen stod højere og højere på himlen.
Vi havde nogle skønne og afslappende dage sammen med Trent og Cindy, og for første gang i mit liv prøvede jeg, at sejle på jetski, hvilket er noget af en oplevelse, at sejle med 65 km i timen over en sø. Udover deres Jetski havde de selvfølgelig deres egen båd, som vi en aften tøffede rundt i med et par gode drinks, og kiggede på ekstrem store luksus villaer, som kun blev brugt til sommerhuse.

 

Beaver Lake

Beaver Lake udsigt

Bådtur på Beaver Lake

Beaver Lake om aftenen.

Trent og Cindy havde et par dage efter vores ankomst arrangeret en velkomst middag, hvor mine tidligere værtsforældre og anden værtsbror og deres familier deltog med hver deres ret.
Men hvem endte selvfølgelig i køkkenet ved velkomst middagen? Jeg gjorde, da jeg ikke kunne lade være med, at hjælpe til i køkkenet til forberedelserne af middagen.
Noget jeg er blevet forbløffet over er alle de elektriske køkkenmaskiner amerikanerne kan hive frem fra skabende. Flere forskellige trykkogere med hver deres funktion, grill pande der kun bruges til amerikanske pandekager og andre sjove ting, som Price brødrene ville have været grønne af misundelse over.

 

Farmers Market Omaha

Grimme agurker er ved, at være et hit.

Under vores ophold i Nebraska besøgte vi statens største by Omaha, som har flere interessante restauranter og barer.
Især en restaurant Baela Rose havde et meget interessant og spændende menukort, som ikke rigtig kan placeres, men er en blanding af det amerikanske køkken og resten af verden. Menukortet indeholder både kød- og vegetariske retter, og var præsenteret ret flot på tallerkenen. En af retterne som jeg bestilte var overskårne okseben med marv og ristet brød og syrlige løg til.

 

Marv med brød og løg.

Southern Style Chicken.

På en af turene ind til Omaha besøgte vi det ugentlige Farmers Marked med lokale produkter fra Nebraska. Man kan tydelig se, at den globale tendens med lokale produkter vinder mere og mere frem. Som madblogger tænker jeg, at dette er interessant, da flere af disse producenter begynder, at fremdyrke gamle glemte sorter af grøntsager, korn, rodfrugter og andet.
Og i den forbindelse besøgte vi en af de førende humleproducenter MidWest Hop Producers og Nebraska Hop Yards udenfor staten Washington, som i mange år nærmest har haft monopol på produktionen af humle i USA.
Nebraska Hop Yards startede i 2015 med at plante humleplanter på 12.000 kvm og har sidenhen fremavlet glemte humletyper, og har startet deres forening for mindre humleproducenter. Vi fik en guidet tur på farmen, og de maskiner de bruger til, at tørre humlen med stammer tilbage fra 1950´ernes Tyskland. Problemet var nu, at få reservedele til maskinerne så de skal investerer i nye.
Efter den guidede tur og foredrag stod den på ølsmagning fra lokale bryggerier.
Et andet besøg var hos et whiskey, vodka og gin destilleri Cut Spike, hvor vi igen fik en interessant ølsmagning med whiskey. De forskellige øl var også denne gang fra flere lokale bryggerier.

 

Hop Yards humlemarker.

Den gamle tyske tørremaskine.

Hop Yards ølfustaser.

Cut Spike, Øl og Whiskey.

Cut Spike Øl Menu.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!