og

Vinanmeldelse Italienske Vine

af | 7. feb 2017 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

REKLAME

Årets første vinanmeldelse består af 3 italienere. Jeg havde i starten fire rødvine til anmeldelse, men den ene kom ikke igennem nåleøjet.
De tre rødvine jeg har valgt, at anmelde er ret interessante især den sidste, Torraccia Del Piantavigna som er Baroloens lillebror. I forhold til en Barolo er den prismæssigt billigere, men også mere ung og syrlig, så en vin der sagtens kan gemmes.
De andre to flasker kommer fra samme producent Fattoria Le Pupille, som er ejet af Elisabetta Geppetti og Erik Banti. De råder over 460 hektar vinmarker, som er spredt over Toscana, Maremma og Morellino di Scansano.

Vinene er vurderet ud fra en objektiv skala fra 1 til 6 stjerner, uden hensyntagen til selve prisen.

 


 

Fattoria Le Pupille, Elisabetta Geppetti, Pelofino, Toscana Rosso, 14%, 2015.
Sammensætning af druerne Sangiovese, Cabernet sauvignon og Syrah.
69,- v/ 6 flasker:
Farve: Klar Flot lys rød farve.
Bouquet: Let syrlig duft af mørke bær, som kirsebær med en anelse krydderier og lidt peber. Vinen åbner sig lidt mere jo længere den er i glasset.
Smag: let sødmefyldt lidt anelse af kirsebær, med lidt krydderier i baggrunden.
Eftersmag: Middel eftersmag, Let tørhed i eftersmag, og en sødme, der vokser.
4 ud af 6 stjerner.

 


 

Fattoria Le Pupille, Elisabetta Geppetti, Morellino Di Scansano DOCG, 14,5%, 2015.
79,- v/ 6 flasker:
Farve: Klar let Mørke rød farve.
Bouquet: let Fad lageret med anelse af søde blommer, som vokser jo længere den står i glasset.
Smag: Varm let sødmefuld smag med tanniner og med kant af chokolade, let blomme smag og peber som langsomt kommer frem.
Eftersmag: Lang behagelig krydret og spændende eftersmag.
5 ud af 6 stjerner.

 


 

Torraccia Del Piantavigna, Ghemme DOCG, 90% Nebbiolo (Samme drue som i Barolo) og 10% Vespolina, 14,5%, 2011.
149,- v/ 6 flasker:
Farve: Let uklar og let rødlig farve.
Bouquet: Lettere kraftfuld frugtig duft af kirsebær, lidt tjære og lakrids.
Smag: Ung og tør med let syrlig og smag af kirsebær.
Eftersmag: Halv lang og varm eftersmag med anelse af krydret chokolade, der langsomt åbner sig op.
Torraccia Del Piantavigna er Baroloen lillebror, som jeg tænker sagtens kan gemmes en del år endnu.
Det kan være en god ide, at dekantere denne vin pga. dens høje syre indhold.
5 ud af 6 stjerner.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!