og

Vinanmeldelse Sangiovese vs Zinfandel

af | 13. aug 2019 | Anmeldelser, Drikkevarer, Vin og Spiritus

REKLAME

En vinanmeldelse om 4 vine har jeg fået plads til her efter sommerferien. To af vinene toscanske, hvor Sangiovese druen har hovedrollen, og to andre er af Zinfandel druen, selv om den ene er Italiensk og fra Puglien, og den anden fra Zinfandels oprindelsesland USA.
De toscanske rødvine er som sagt lavet på sangiovese druen, som nogle kan meget tør pga. tanninerne. De er modpart til Zinfandel vinene som har både mere sødme og lagring, hvilket gør dem mere voluminøse. Kan de sammenlignes med hinanden? Nej, da de som sagt er meget forskellige i både bouquet og smag.
Jeg har tidligere anmeldt andre årgange af de toscanske, men første gang jeg anmelder begge Zinfandel, som er virkelig interessante. Den amerikanske stammer fra producenten Rebel Ridge, som jeg tidligere har skrevet om.
Hvis man skal til Ribe Vinfestival som løber af stablen d. 30 og 31 august kan man være heldig, at kunne smage et par vinene, og selv vurderer dem.

 

 

Le Pupille, Pelofino, Sangiovese 50 %, Syrah 30%, Cabernet Sauvignon 10 %, Cabernet Franc 10%, 2018, Toscana Italien, 13,5%. 6 måneder på store egefade.
75 kr. pr. flaske ved køb af 6 flasker.
Udseendet er en halvklar let rødlig farve. Næsen rammes let af en duft af nelliker og peber.
Ved smagen fornemmet lette tanniner med lidt smag syrlige blommer og halvmodne kirsebær.
Pelofino fra 2018 er fortsat meget ung i glasset og jeg tænker, at den godt kan ligge et år eller to. Det er ikke en bulderbasse, men en dejlig let sangiovese.
Vinen vil passe godt til frokostretter.
4 ud af 6 stjerner.

 

 

Le Pupille, Morellinio di Scansano DOCG, Alicante, Malvasia Nera, Sangiovese, 2018, Toscana Italien, 13,5 %. 12 måneder på slovenske egefade.
79 kr. pr. flaske ved køb af 6 flasker.
Glasset fyldes med en let cardinal rød farve, og bouquen har en smule fad, som kommer frem i glasset efter noget tid. Man fornemmer også syrlige frugter og krydderier. Smagen er let tør og med modne tanniner samt smag af bær.
Morellino di Scansano fra 2018 er et behagelig gensyn. Igen en toscansk sangiovese med en let fad og aroma af bær.
Vinen vil være fin til f.eks. kylling.
4 ud af 6 stjerner.

 

 

Savoni, ZFD Edizione suprema, Zinfandel, 2018, Puglia Italien, 17 %. 6 måneder på små egefade.
99 kr. pr. flaske ved køb af 6 flasker.
Farven er dyb mørkerød og klar. Man fornemmer hurtig en kraftig og syrlig duft af modne solbær og kirsebær, og let fad. Munden fyldes af en varm og intens smag af mørke svesker.
Af en Italiensk Zin har den en overraskende blød og behagelig smag af mørke frugter og svesker med let fad. Den er ikke kvalm af bær eller svesker, eller sprittet pga. de hele 17 %.
Vinen vil både passe godt til kalv og okse, og mørke gryderetter.
5 med pil op ad ud af 6 stjerner.

 

 

Rebel Ridge, Zin17 Black Edition, Zinfandel, 2017, Californien USA, 14,5 %. 9 måneder på amerikansk eg.
69 kr. pr. flaske ved køb af 6 flasker.
Vinen har en let klar rødlig farve. Næsen rammes af dybe modne svesker og mørk chokolade og let fad.
Smagen er lækker sødmefuld af solmodne kirsebær og blommer samt en let bagkant af eg. Samtidig er der en smule krydderier.
Zin17 Black Edition er til prisen en rigtig god Zinfandel. På trods af den kraftige sødme er den velbalanceret. Man kan tydeligt smage at den stammer fra Californien og drengene fra Rebel Ridge har igen præsteret noget godt.
Vinen passer godt til steaks, burgere, chili con carne.
5 med pil op ad ud af 6 stjerner.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Oscar

    Hvor kan man købe dem? 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Oscar
      Vinene kan købes ved Gallovini.dk.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Erik Jakob Jensen

    Du trænger til nyt design på siden … ALT for mange reklamer …. jeg føler mig helt hensat til 90’erne …

    Svar
    • Søren

      Hej Erik
      Reklamer kan være irriterende, men som regel er der også en rigtig grund til dem. At drive en blog af størrelsen Gastromad er meget langt fra gratis, eller kan gøres for små penge.
      Det koster en del, at drive bloggen, da den både skal hostes, vedligeholde de tekniske løsninger og konsulent bistand til dette, plugins og andre IT mæssige redskaber til både bloggen og f.eks. fotoredigerings værktøjer. Derudover kommer der selvfølgelig køb af køkkenredskaber og ikke mindst køb af råvarerne. En sidste ting er, at jeg bruger rigtig mange timer på noget jeg holder af, men som jeg ikke bliver rig af :-).
      Så alt i alt, bruges reklamerne på, at bloggen kan eksisterer.
      God weekend
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!