Vinanmeldelse Snor & Snor

af | 1. sep 2020 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

REKLAME

 

Online butikken Snor & Snor har været så flinke at sende en kasse vin til mig bestående af 3 flasker rødvine og 3 flasker hvidvine, som har jeg smagt på, både uden og til mad.

4 af vinene er Italienske hvor to af dem er fra det sydlige Italien Calabrien, og to andre af er fra den australske vinproducent Langmeil i Barossa området.

Vinene er yderst interessante da de spænder vidt i både smage og priser, og især deres forskellige sammensætninger af druetyper gør denne vinanmeldelse yderst interessant. Jeg er ikke tidligere stødt nogen af vinene, men kender til et flere af druetyperne fra Italien.

Snor & Snor er en ret ny online butik med kvalitets varer fra mange dele af verden og selvfølgelig Danmark. Deres sortiment spænder vidt fra kvalitets Kød, Oste, Konserves, Røget laks, Olivenolier til kvalitets vine fra flere områder og et spændende sortiment af øl.
Man finder langt de fleste produkter i deres sortiment som man nemt bestiller hjem til sig selv.

 

 

 

La Fortezza, Falanghina del Sannio Taburno D.O.C., Torrecuso Italien, Falanghina, 2017, alkohol 13%.
Vinen har en klar honning gylden farve, og næsen rammes af en lækker let duft af sommer tropefrugter og frugtig fersken.
Munden fyldes af en lækker sprødhed efterfulgt af en let syrlig smag af grønne æbler og tidlige efterårs frugter.
La Fortezza har en lang og intens blid eftersmag der bliver en anelse syrlig af grønne æbler til slut.
Druerne er manuelt høstet i slut september og efterfølgende lagret på ståltanke under kontrollerede temperaturer.
Den passer til fiskeretter med eksempelvis laks, makrel og lignende og skaldyrsretter, eller som en aperitif inden maden.
4 ud af 6 stjerner.
119 kr. pr. flaske.

 

 

Langmeil Barossa, Spring Fever Eden Valley, Barossa Australien, Chardonnay, 2017, alkohol 12%.
Farven er let lys gylden med en duft af let eg, sødmefulde ferskner og citrusfrugter.
Smagen er kraftig noter af ferskner og citrusfrugter og en anelse eg.
En kraftig og intens Chardonnay med lav alkohol med en halvlang eftersmag af let fad, sluttelig en frisk syrlighed med noter af mineraler.
18% af vinen er lagret på fransk eg, og 82% på ståltanke.
Huset Langmeil Winery drives af familien Lindner som har 6 generationers vinproduktion bag sig.
En hvidvin der bør drikkes til mad som kraftigere fisk som laks, makrel og fiske og skaldyrssupper.
4 ud af 6 stjerner
129 kr. pr. flaske

 

 

Librandi Critone Bianco, Calabrien Italien, 90% Chardonnay & 10% Sauvignon Blanc, 2018, alkohol 12,5%.
Glasset fyldes med klar gylden farvet vin, hvor bouqueten minder om en let sprød duft af sødlig grapefrugtskal kombineret med honning melon.
Smagen er dejlig let sød med noter af honningmelon og et syrligt smagsindtryk af sødlig grapefrugt kød som giver en velbalanceret indtryk.
Librandi Critone Bianco er en virkelig lækker sprød vin med en behagelig og lang eftersmag af citrusfrugter, som både kan serveres som aperitif, eller serveres til lyst fisk som torsk, pighvar og skaldyr.
Vinens jordbund består af kalk og ler bund, hvor druerne plukket slut august til første uge i september. Vinen lagres først på ståltanke og derefter et par måneders modning i flaske.
Vinfamilien Librandi stammer tilbage fra 1953 i det allersydligste Italien Calabrien som er støvlen. Selve området er ideelt til dyrkning af vin både pga. klimaet og gode druer.
5 ud af 6 stjerner.
125 kr. pr. flaske.

 

 

Terre Molin Valpolicella Ripasso D.O.C.G, Valpolicella Italien, Corvina, Molinara & Rondinella druer, 2016, alcohol 13,5%.
Glasset fyldes med en klar og blodrød farvet vin, med duft noter af mørke kraftige bær og en anelse svovl og syrlighed.
Munden rammes af kraftige tanniner og krydderier, med bær som solmodne kirsebær og brombær.
Terre Molin har halv lang men kraftig eftersmag med tydelige tanainer som går over i en behagelig blød eftersmag. En volumniøs vin der passer til kraftige gryderetter og pastaretter.
Druerne håndplukkes og får lov at gære på kvaset fra Amarone druerne, hvilket giver Ripassoen sit karakteristiske smagsudtryk og mørke farve.
4 ud af 6 stjerner
129 kr. pr. flaske.

 

 

Langmeil Barossa, Spring Fever Eden Valley, Australien, Shiraz & Cabernet Sauvignon, 2016, alkohol 14,5%.
Vinens farve er en klar kardinal rød. I glasset findes en duft duft af solbær, umodne kirsebær og noter af krydderier som peber.
Vinen er ungdommelig men alligevel en kraftig Barossa med en tilpasset volumen af sødme. Den har lette og tilpassede tanniner.
En halvlang og behagelig eftersmag af eg. Umiddelbart bør den kunne ligge et par år endnu for at blive lidt mere afbalanceret.
Vinen har ligget 12 måneder på amerikanske eller franske fade.
Vinen passer godt til okse og kalvekød.
4 ud af 6 stjerner.
129 kr. pr. flaske.

 

 

Librandi, Gravello, Val Di Neto Rosso, Calabrien Italien, 60% Gaglioppo % 40% Cabernet Sauvignon druer, 2016, alkohol14,5%,
Vinen har en klar flot kraftig mørkerød farve, og næsen rammes af en kraftig duft af krydderier som peber og en anelse mørke bær.
Munden fyldes af krydderier fra Nordafrika og noter af kaffe og anelse lakrids med kraftige tanniner, der får vinen til at blive utrolig velbalanceret.
En markant og flot rødvin fra det sydlige Italien, med en lang blød eftersmag af krydderier og kraftige tanniner.
Druerne plukkes i begyndelsen af oktober og ligger de første 15 dage i blød i ståltanke, hvorefter den ligger 12 måneder på træfade, og igen på flaske i 6 måneder.
Kan gemmes i op til 5 år.
En vin der sagtens kan gå til mørke og krydrede retter.
5 ud af 6 stjerner med pil op.
149 kr. pr. flaske.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!