Vine til Grillen

af | 20. jul 2021 | Anmeldelser, Forår, Vin og Spiritus

REKLAME

Skal man drikke rødvin, rosévin eller hvidvin om sommeren til grillretterne?

Det kan nogle gange være en udfordring at finde de rigtige vine når vejret er varmt og den står på grill aften.
Skal man vælge rødvinen der nydes om vinteren, men som måske vil være for voldsom i smagen til en varm sommeraften og grill bøfferne?

Jeg har selv prøvet at stå i den situation, hvor jeg har hevet en af mine yndlingsvine ned fra hylden på en sommeraften.
Når den er åbnet og hældt i glasset, er vinen desværre alt for kraftig og alkoholtunge til at kunne nydes optimalt, hvilket er en skam når den nu er åbnet.

En god ide som sommeren er at se efter vine af druer der ikke er kraftige og alkoholtunge, og bedre kan tåle en serveringstemperatur på under 16 grader, når vejret er varmt.

Jeg har i denne vinanmeldelse testet fire forskellige vine fra Vinhuset Top-Wine, hvoraf en er rosé og de andre rødvine.
Druerne er og vinenes oprindelse er vidt forskellige, men passer alle til en grill aften på terrassen.
To af vinene er franske og de to andre amerikanske.
Druerne er ligeledes meget forskellige lige fra Cabernet Franc til Pinot Noir.

Pinot Noir er som regel en drue med høj syre, lave tanniner og smag af røde bær, hvilket gør at jeg personligt holder af den som en sommervin. Pinot Noir skulle efter sigende stamme fra Bourgogne i Frankrig, og anses for at være en af flere stamfædre til alle andre druer. Pinot Noir har ligeledes spredt sig til næsten alle kontinenter, hvor flere amerikanske producenter har udviklet fortræffelige pinot noir vine.
Den er samtidig en meget madvenlig vin, hvilket ikke gør den ringere at drikke om sommeren.

En anden drue der passer godt til det varmere vejr, er Petite Sirah som betyder små druer. Druen er en krydsning af Syrah og Peloursin druen, som i dag er blevet meget populær og primært dyrkes i Californien og Australien.
Petite Sirah har en mørk farve som skyldes druernes tykke skalle og en sødmefuld med tanniner.

Du kan læse anmeldelsen af alle fire vine herunder.

LaCheteau Rosé d´Anjou, Appelaton d´Origine Controlée, Frankrig Loire, Groslot & Cabernet Franc & Gamay Noir, 10,5%.

109,-
Vinen har en gylden laksefarvet skær.
En frisk og behagelig duft af hindbær, skovjordbær og fennikel skår en i møde fra glasset.
Munden fyldes af en blød og elegant sødlige smag af forårsbær. Bagerst i munden opleves en tilpas syre der matcher den sødlige smag af bærerne.
Vinen er så velafbalanceret og elegant at den kan nydes på terrassen eller sammen med lette grillretter som lyst kød, fjerkræ og fisk, tapasretter og salater.
En yderst alsidig oplevelse af en rosévin.
Server denne rosé ved omkring 8 grader.
5 ud af 6 stjerner.

Camp Revés Cotes du Rhone Villages, Frankrig Rhone, Carignac & Grenache & Syrah, 2017, 14%.

75,-
Glasset fyldes med en dyb kardinalrød vin.
Duften i vinen er let syrlig med noter af peber, kaffebønner og ristet brød.
Camp Revés smag er kraftigfuld med bløde tanniner og krydderier som peber.
Man oplever en halvlang krydret og kraftig eftersmag.
Vinen er lagret 8 måneder på fade.
Vinen kan serveres sammen med vildt, okse- og kalvekød og oste.
Server den ved 15 – 16 grader.
4 ud af 6 stjerner med pil op.

Old Soul, Oak Ridge Winery, USA Ca. Lodi, Petite Sirah, 2017, 13%.

179,-
Vinen har en utrolig flot dyb lilla rød farve.
Bouqueten har noter af mørke bær af sortbær og kirsebær samt lakrids, vanilje og eg.
Smagen er blød og krydret af blommer og chokolade med et strejf af vanilje. Bagerst opleves noter eg og røg.
Vinen er yderst helstøbt med en lang og behagelig tør eftersmag med noter af syrlige bær.
Server denne vin til eksempelvis godt kød der grilles, fjerkræ og krydrede retter.
Den vil ligeledes være god at nyde et glas af.
Vinen er lagret 8 måneder på fransk eg.
5 ud af 6 stjerner.

Oak Ridge Winery, USA Ca. Lodi, Pinot Noir, 2016, 13%.

219,- Med Rabatkoden gastro21 får du 15% på Oak Ridge hos Vinhuset Top-Wine.
Farven i glasset er en dyb klar mørkerød vin.
Næsen mødes af krydrede bær, kanel og kaffebønner og fadlagring.
Smagen er kompleks og kraftig af søde kirsebær og krydderier som kanel og nelliker. Samtidig fornemmes bagerst i munden eg, hvorpå vinen er lagret.
Oak Ridge pinot noir er en fuldendt, kraftig men ligeledes en yderst elegant pinot noir som både passer til kødretter, fjerkræ eller til at nyde i glasset. Den har ligeledes en lang og behagelig eftersmag.
Serveringtemperatur 16 grader.
6 ud af 6 stjerner.

Husk at du med Rabatkoden gastro21 får 15% på Oak Ridge Pinot Noir.

Jeg vurderer vine på følgende måde når jeg skriver en anmeldelse:

Alle vine bedømmes ud fra fire kriterier som Udseende, Bouquet (duft), Smag og Helhedsindtryk.

Vine gives karakterer fra 1 til 6 stjerner.

Enestående vin = 6 stjerner
Fremragende vin = 5 stjerner
God vin over gennemsnittet = 4 stjerner
Gennemsnitlig vin = 3 stjerner
Under gennemsnittet = 2 stjerner
Dårlig vin = 1 stjerne

Selv om jeg har anmeldt mange vine og i flere år kan det stadig være en udfordring. Når du læser mine anmeldelser, er det min beskrivelse og indtryk af vinene.
Men det er kun dig der kan vurdere om dine smagsløg har samme oplevelser, og om du kan lide de pågældende vine.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!