og

Vinhuset Top-Wine

af | Anmeldelser, Vin og Spiritus

Udgivet i Samarbejde med Vinhuset Top-Wine

Vinhuset Top-Wine har i flere år været gemt af vejen for private kunder, da de siden starten i 2009 har arrangeret vinsmagning for virksomheder.
Langt om længe er de sprunget ud, og har åbnet op for deres hjemmeside for salg af kvalitetsvine på nettet, hvor alle kan købe fra deres store vinudvalg.
Hvem står bag Vinhuset Top Wine?
Den primære person bag Vinhuset Top Wine er Jan Jensen som har arbejdet i vinbranchen i lidt over 20 år som vinkonsulent.
Indtil i år 2019 har virksomheden primært haft 10 kørende vinkonsulenter fordelt over hele Danmark. Disse vinkonsulenter står primært for vinsmagninger hos virksomheder og i private hjem, hvor de deler ud af deres professionelle viden om vin, og hvor deltagerne efterfølgende kunne købe vin gennem Vinhuset Top Wine. Derudover har huset haft lidt lagersalg fra deres hovedadresse i Esbjerg.

 

 

Udover, at de har fået deres sprit nye hjemmeside med salg af vine har de også åbnet en fysisk vinbutik i centrum af Esbjerg helt nøjagtig Strandbygade 46 hvor man kan komme og smage på flere af deres kvalitetsvine, og få professionel vejledning om vin og den tilhørende mad.

Selv om Vinhuset Top Wine har etableret sig som vin nethandel, og åbnet en fysisk butik har de bibeholdt deres vinkonsulenter, og det oprindelige koncept med, at tilbyde vinsmagninger hos virksomheder og i private hjem.
For Jan er det vigtigt, at kunne sørge for, at en professionel vinkonsulent kommer ud og fortæller om de forskellige vine de tilbyder.

 

 

Vinhuset Top Wine importerer selv deres vin direkte fra producenterne, hvilket betyder at en del af den vin de sælger ikke kan købes andre steder i Danmark.
De har en lang række interessante kvalitetsvine fra både Californien, Canada, Makedonien og selvfølgelig Italien og Frankrig.
Variationen af vine spænder vidt fra rødvine, hvidvine, rosévine, portvine, dessertvine til mousserende vine. I deres fysiske butik findes en række forskellige kvalitets spiritus som gin, rom, whiskey og andet. Man har også mulighed for, at købe en gavekasse med vin, spiritus, chokolader og andet i.
Dette har flere restauranter også bemærket og køber deres vin via Jan Jensen.
Har man specielle ønsker som Pingus eller Flor de Pingus kan Vinhuset Top Wine uden vanskeligheder skaffe dem hjem.

 

 

Jan har i sine 20 år som vinforhandler- og konsulent fået et stor og bredt kendskab til de forskellige vinproducenter i forskellige dele af verdenen.
Han er f.eks. den eneste i Danmark der forhandler den canadiske vin fra producenten Gold Hill.

Flere af Jan´s faste kunder har handlet ved ham i alle de 20 år han har haft med vin, at gøre hvilket er ret imponerende.
Jan er oprindeligt uddannet sælger i Esbjerg og startede først som vinkonsulent i Århus tilbage i 1999 med bookinger af vinsmagninger og vinkonsulent ved disse smagninger. Dette har bragt ham videre i hans eget vinfirma.

 

 

I forbindelsen med mit indlæg afholdes, der en konkurrence på Instagram, hvor man kan være så heldig, at vinde et gavekort til en vinsmagning hjemme ved sig selv for 8 personer. Der kommer en vinkonsulent hjem til vinderen, og bruger et par timer på, at fortælle om de vine konsulenten har med, at hvor man selvfølgelig smager på vinene.
Der vil være rig mulighed for, at købe vinene til rigtig gode priser.
Du kan også på Vinhuset Top Wines hjemmeside tilmelde dig deres nyhedsbrev for gode vin tilbud.
I denne forbindelse har Vinhuset Top Wine teamet op med mig fra Gastromad.dk og Mads fra Madogmonopolet.dk.

Hvad skal man så gøre for, at være med i konkurrencen?
Først skal man være på Instagram.
Man skal dernæst gå ind og følge @vinhuset_topwine.
Man må også meget gerne følge @gastromad og @madogmonopolet, vi bliver kun endnu mere glade hvis man gør.
Dernæst skal man på en af de tre steder skrive hvem man gerne vil have med til sin vinsmagning.
Der vil ud af alle dem som liker og skriver blive trukket en heldig vinder først i næste uge. Vinderen får direkte besked via mig.

 

 

En af de vine jeg kan anbefale og har smagt et par gange er Moss Roxx fra Californien. Jeg har i forbindelsen med artiklen skrevet en vin anmeldelse af vinen.

 

 

Moss Roxx, , Ancient Vine Reservé, Zinfandel, 2014, Lodi Californien USA, 14,5%
349,- ved køb af 6 flasker.

Lettere klar kardinal rød farve.
Næsen rammes af en behagelig duft af Madagascar vanilje, sødlige kirsebær, marzipan, og en let syre.
Vinen er frugtig og kraftig på samme tid. Med smag af ristede kaffe bønner, vanilje og kakao bønner. Moss Roxx er utrolig rund og velbalanceret. Lidt fed uden, at være fed. Den har lette tanniner og en dejlig lang eftersmag.
Denne Zinfandel er ikke en marmelade dræber, men i sin helt egen klasse, der hører gæste middagen til. Den har en god sødme og syrlighed og kraftighed som gør den virkelig velbalanceret. Den vil gå godt til kalve-,- lamme- og oksekød både steaks og gryderetter, kraftige burgere vil heller ikke være dårligt. Den kan også nydes alene, men jeg vil anbefale den til mad. Serverings temperatur 16 – 18 grader.
6 ud af 6 stjerner.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!