og

REKLAME

For noget tid siden havde jeg den fornøjelse, at kunne inviterer gode venner og familie til en intim privat vinsmagning hjemme hos os selv, arrangeret af Vinhuset Top Wine.
Vi var i alt otte mennesker, der i løbet af 2½ time havde fornøjelsen at smage 9 forskellige kvalitetsvine, der spændte fra rose, hvidvine, rødvine og portvin.
Vinkonsulent Palle Perch, tidligere indehaver af vinforretningen Toscana i Esbjerg bragte os sikkert igennem aftenen med informationer om de forskellige vine og anekdoter om både vine og historier.

Vinhuset Top Wine blev startet i 2010 af Jan Jensen. Jan har selv i en længere årrække arbejdet som vinkonsulent for andre vinforretninger. Han har gennem årene fået etableret en solid og spændende vinforretning, der har et bredt udvalg af forskellige vine. Jan køber selv vinene hos de forskellige producenter, og kan derfor sælge vinene uden et fordyrende mellemled, hvilket gør at man kan få kvalitetsvine til rimelige priser. Vinhuset Top Wines slogan er, at være der hvor tingene sker – Hos Kunderne.
Top Wine har vine fra en lang række gode vinlande, som Californien, USA, Frankrig, New Zealand, Tyskland, Syd Afrika.
Den fysiske forretning har åben for salg af vine torsdag og fredag. Ellers kan man handle direkte med dem gennem deres hjemmeside.

Vinanmeldelse Vinhuset Topwine

For mig giver det langt mere, at have besøg af en vinkonsulent i mit eget hjem. Jeg har ved lille vinsmagning mulighed for, at spørge mere ind til vinen.

Tilbage til selve smagningen og de 9 vine vi smagte.

Vinsmagning fra Vinhuset Topwine

Relax, Riesling, Mosel Saar, Tyskland, 2015 8,5 %. 89,- v/ køb af 6 flasker.
Relax er en let sødlig riesling som jeg synes passer rigtig godt som en terrasse- eller velkomstvin, men kan samtidig gå til lette retter som fjerkræ, skaldyr og salater. Den har noter af fersken, pærer og citrus.
Igen viser tyskerne, at de sagtens kan være med når det drejer sig om gode hvidvine.

Rosé d`Anjou, Groslot, Gamay Noir & Cabernet Franc, Loire, Frankrig, 2015, 10,5 %. 89,- v/ køb af 6 flasker.
Ifølge Vinhuset Top Wine er denne rosé vin den bedste på markedet. Jeg må sige, at jeg er tilbøjelig til, at give dem ret. I mine noter hare jeg givet den 8 ud 10 point i boquet, og 10 ud af 10 point i smag.
Denne rosé er frisk, blød og sødlig og ikke for sødlig. Den har noter af jordbær, ribs og krydderier. En virkelig lækker og elegant rosé vin.

OAK Ridge, OAK Ridge Winery, Chardonnay, Lodi, California, USA, 2015, 13 %. 129,- v/ køb af 6 flasker.
Jeg kan næsten kun sige det med fire ord, I´m in love. Denne chardonnay sprængte næsten pointrammen i mit skema. Jeg gav den 10 point i både bouquet og smag. Den er virkelig en suveræn chardonnay med noter af mineraler, citrus, fersken, melon. Den har både varme og dybde, uden at blive for fed. Eftersmagen varer nærmest ved i en uendelighed.
Den passer rigtig godt til fisk, skaldyr, risotto eller det du synes den skal serveres til.

Meridia Salento, Primitivo, Apulia (Puglia), Italien, 2015, 13 %. 89,- v/ køb af 6 flasker.
Meridia Salento er en fornøjelse, at drikke. Dens primitivo drue har toner af bær og har en tydelig lang eftersmag. Den passer perfekt til f.eks. et ostebord, lette kødretter og –
saucer.

Post House, Blueish Black, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz og Pinotage, Stellenbosch, Sydafrika, 2013, 14,5 %. 119,- v/ køb af 6 flasker.
20 % af druerne er lageret i 8 måneder på franske egefade. Jeg gav denne fyldige sydafrikanske rødvin højre karakterer. Både bouquet og smag emmede af jordbær, ribs og krydderier. En vin jeg personligt blev positiv overrasket over. Eftersmagen er lang og behagelig.
Post House passer godt til krydret mad og kraftige retter.

Partridge Reserva, Malbec, Syrah, Bonarda og Merlot, Mendoza, Argentina, 2014, 15 %. 189,- v/ køb af 6 flasker.
Min hustru var med det samme solgt, da hun smagte denne argentinske kvalitets rødvin, som har lagret på egetræsfade i 18 måneder, hvilket man tydelig kan smage.
Vinen er afbalanceret og føles blød i munden. Den har toner af krydderier, bær, tobak, peber og chokolade. En lækker mundfuld, med en lang eftersmag.

Old Soul Wine, OAK Ridge Winery, Zinfandel, Petit Shirah og Merlot, Lodi, Californien, USA, 2014, 13,5 %. 149,- v/ køb af 6 flasker.
En af mine ynglingsdruer er Zinfandeldruen, som når den er bedst både kan være sødmefuld, fyldig og kompleks med toner af krydderier, hvilket passer perfekt med Old Soul Wine. Vinstokkene er gamle, 120 år og nogle ældre, hvilket også gør at udbyttet er begrænset men af høj kvalitet.
Old Soul Wine har en bouquet af hindbær og kirsebær og smag af chokolade, tobak og vanilje med en tilpas lang eftersmag.
Den passer både til en god burger, steak og lam.

Cignomoro 80 Vecchie Vigne, Primitivo di Manduria, Puglia/Taranto, Italien, 2014, 14,5 %. 289,- v/ køb af 6 flasker.
Jeg havde ikke forestillet mig en primitivo af så høj kvalitet, hvor jeg har givet den point af 10 til både bouquet og smag. Vinen er lagret i 8 måneder på franske barrique fade. Den har dyb og kompleks smag, der nærmest varer ved og ved. Bouqueten har anstrøg tobak, kaffe og kakao. Smagen er blød men samtidig fyldig med smag af chokolade, vanilje og peber. Spis den til kraftige kødretter, krydret mad, eller bare nyd den henover en aften.

Quinta das Carvalhas, 10 years Old Portvin, 6 forskellige druer (Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca), Portugal, 20 %. 239,- pr. flaske.
Til slut havde Palle en skøn overraskelse med. En fin portvin fra Portugals ældste hus. Portvinen har ligget i mindst 10 år på fade, og stokkene er ca. 60 år gamle.
Smagen er både let og fyldig med en lang eftersmag karamel og honning.

Vinaften med vine fra Vinhuset Topwine

Da vi var færdige med den officielle del sluttede vi af med Sous Vide tilberedt kalveculotter, som passede perfekt til flere af rødvinene, som der heldigvis var lidt tilbage af. Du kan HER læse om Sous vide tilberedt okseculotte.
Hvis du nu er blevet mere nysgerrig på ovenstående vine og Vinhuset Top Wine kan du smutte forbi deres hjemmeside for mere information og kontakte dem.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!