og

Hornfisk og hollandaisesauce

af | 4. jun 2015 | Fisk og Skaldyr, Grøntsager, Opskrifter, Saucer

Opskrift på hornfisk

Du kan endnu købe Hornfisk hos fiskehandleren, selv om der for næsten en måned siden var kø ved molerne i f.eks. Hvide Sande og andre steder, hvor denne slanke og velsmagende fisk kommer tæt på land.

Andre dejlige fiske opskrifter: Røget Makrel // Grillet Kulmule med asparges

Hornfisk og hollandaisesauce

Frisk Hornfisk Jeg har valgt at gøre denne opskrift mere nem ved, at kombinere hornfisken med nye grønne og hvide asparges
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Sauce, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Hornfisk:

  • 1 – 2 hornfisk
  • Rugmel
  • 1 bundt hvide asparges
  • 1 bundt grønne asparges
  • Smør
  • Salt

Hollandaisesauce:

  • 250 g klaret smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • Safte fra ca. ½ – 1 citron
  • Salt
  • Sifonflaske kan sagtens udelades
  • 2 stk. N20 patroner

Sådan gør du

Hollandaisesauce:

  • Smelt smørret over svag varme indtil vallen ligger nederst i gryden, som en hvid masse. Det øverste er det klarede smør, som skal bruges til saucen.
  • Hak skalotteløget og kom det i en gryde med hvidvinen. Reducer det til en 1/3, hvorefter det køles ned.
  • Pisk æggeblommerne sammen med ½ spsk. vand og vineddiken, indtil det skummer godt.
  • Hæld den varme klarede smør i, men meget lidt af gangen og gerne i en tynd stråle, mens der fortsat piskes rigtig godt.
  • Når saucen har den rette konsistens hældes den på en sifonflaske. (Har du ikke en sifonflaske springer du det bare over og bruger hollandaisesaucen som den er).
  • Skyd sifonflasken med to N20 patroner og ryst den godt i et par minutter. Du kan holde den lun i et vandbad, hvor vandet IKKE må overstige 58 grader.
  • Ved servering rystes flasken igen godt igennem og du kan nu skyde skummende hollandaise på aspargeserne.

Hornfisk og asparges:

  • Del de hele hornfiskefileter og halver dem.
  • Drys dem med lidt salt 2 timer før tilberedning.
  • Ved tilberedning vendes de i rugmel og steges på en pande med rigeligt smør i ca. 3 minutter på hver side.

Grønne og hvide asparges:

  • Knæk bunden af de grønne aspargeser. De hvide skrælles fra toppen og ned mod bunden, hvorefter bunden skæres af.
  • Damp både de grønne og hvide i en gryde vand med smør og salt i 3 minutter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hornfiskens kendetegn er de grønne ben og den lange slanke krop. Den er populær blandt lystfiskere, da den kommer meget tæt på land. Ved mange kyster kæmper lystfiskerne om en god plads for, at fange så mange hornfisk som muligt. Udover at den er forholdsvis nem, at fange pga. det store antal, der kommer tæt vores kyster er den utrolig velsmagende og nem at tilberede. Snyd endelig ikke dig selv for, at prøve den hjemme i dit køkken.

Frisk hornfisk

Jeg har valgt at gøre denne opskrift mere nem ved, at kombinere hornfisken med nye grønne og hvide asparges og en hollandaisesauce på sifonflaske. En ren forårsklassiker.

Fisk med asparges

 Anret f.eks. hornfiskefileterne i midten med aspargeserne rundt om sammen med den skønne hollandaisesauce.

Hornfisk og hollandaise sauce

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!