ForsideOpskrifterRamsløgspesto

Kommentarer

Ramsløgspesto — 24 kommentarer

  1. Søren, har du noget nyt om frysningen af pesto’en? Om det lykkedes…dvs. om den ku’ bruges efter optøning?

  2. Det lyder super lækkert – jeg har masser af ramsløg at gøre godt med, så jeg vil gerne høre hvor længe det kan holde sig på skollede & atamon skyllede glas?

  3. Pingback: Regnvejrs søndag |

  4. Jeg fryser gerne et par glas – ja, glas, ingen poser! Skønt tilbehør mens man længes efter en ny ramsløg sæson.

  5. Nu prøver jeg med mandler, solsikkekerner, hasselnødder og sesamfrø. Ramsløgen bliver ikke blendet men hakket. Blendermetoden synes jeg er for hård for aromastofferne. Hakkemetoden giver en fantastisk smag ( gælder alle urter). Der skal så til gengæld være sagt at oliemængden bliver uforudsigelig, for massen skal bare mættes. Men I kære gastrofolk. Prøv at chppe istedet for at blende .

  6. Hej Søren.
    Jeg har lige lavet ramløgpesto ud af hovedet her for en uge siden. Idag tænkte jeg så, at jeg måtte se at finde en opskrift, da min have bugner af ramsløg.
    Jeg kom ramsløgbladene i kogende vand (ca. 1 min.)for at slå alle jordbakterier ihjel. Det er meget vigtigt at gøre. Brugte herefter en gammeldags persillehakker til bladene.
    Når blomsterne har sat frø, høster jeg også disse og lægger dem i lag med groft salt (man ryster beholderen den første uges tid, så saltet kommer rundt over det hele). De kan holde sig hele vinteren og bruges i salater eller saucer som kapers.
    Hilsen Mette

  7. Pingback: Ramsløg | GASTROmad

  8. Jeg har lige plukket ramsløg her i morgenduggen – skønt – ingen snegle eller insekter. Men jeg har ikke hverken mandler, hasselnødder eller pinjekerner. Nu finder jeg så lige din opskrift med valnødder og er lidt nysgerrig: Bliver pestoen bitter af af valnødderne og bløder solsikkekernerne bitterheden op?

    • Hvis du har kommet ristede pinjekerner i kan det give en bitterhed. Du kan forsøge, at tilføje lidt honning eller andet sødt. Men forsøg med lidt af gangen. Den bitterhed vi nogen gange smager kan skyldes, at råvare der ikke dur.
      De bedste hilsner
      Søren

  9. Smager skønt – jeg tilsatte hvidløg og brugte mandler. Har hentet lille ramsløgplante i skoven og plantet i haven ?Judy

  10. Smagen er perfekt ,bedst med lidt citronsaft i,det runder den ramme smag af..jeg er lige nu igang med Ramsløgsalt..glæder mig til at smage det hele…

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen