og

Svinemørbrad i Soya Marinade

af | 6. jul 2012 | Grill - BBQ, Grøntsager, Opskrifter, Svinekød, Tilbehør

Grillet svinemørbrad i soya marinade

En af mine favoritmetoder når det skal være nemt på grillen er soya marineret svinemørbrad. Jeg havde udover mørbraden grillet små nye gulerødder med top på og nye rødløg. Derudover fik jeg afprøvet den hjemmelavede salturt pesto.

Læs også: Pulled Pork på Grill // Souvlaki

Ingredienser 2 personer:

  • 1 svinemørbrad.
  • 1½ dl soya sauce.
  • Saften af en lime.
  • 1 spsk fiskesauce.
  • 1 spsk honning.
  • Små nye gulerødder med top.
  • Små nye løg.
  • Raps olie.
  • 2 spsk Solbærbalsamico.
  • Salturt pesto.
  • Pynt: Salturt, blomster fra hvidløgspurløg og salvie.

Svinemørbrad:  Bland soya, limesaft, fiskesauce, honning og chili. Kom mørbraden i en frost pose og hæld marinaden ved. Lad det marinere mellem 6 – 24 timer. Jo længere, jo tydeligere marinade smag. Fyld en grillstarter 2/3 op med briketter, så de er klar ca. 20 minutter inden mørbraden skal på. Hæld dem i hver side af grillen når de klar. Mørbraden skal grilles indirekte midt på grillen i 15 – 25 minutter afhængig af størrelsen. Skær den efterfølgende i skiver.

Grøntsager: Smør de rensede grøntsager for jord. Smør dem med olivenolie og grill dem ved direkte varme i ca. 5 minutter. Bland rapsolie, solbærbalsamico og 1 spsk. honning. Hæld det over de grillede grøntsager og hold dem varme i ovnen ved 170 grader i 15 minutter. Server ex. med nye kartofler til.

Anret ex. som nedenstående, med lidt salturt pesto, blomster af hvidløgspurløg, salvie blomster eller lignende.

Opskrift på grillet svinemørbrad


Soya marineret mørbrad

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

8 Kommentarer

  1. Sjønne

    Wow! Hvor ser det flot ud, virkelig smukt.

    Det er for lidt jeg har gjort ud af at bruge salturt… det må der snart gøres noget ved 😉

    Svar
    • Søren

      Tak skal du have. Salturt er jo en fantastisk urt. Du får lige en mail ;-).

      Svar
  2. Kathrine

    Den marinade rammer lige i mit hjerte! Fantastisk.
    Dbh Kathrine

    Svar
    • Søren

      Hej Kathrine
      1000 tak for rosen og beklager det sene svar :-).
      Når jeg ser din blog forstår jeg, at det rammer dit hjerte.
      /Søren

      Svar
  3. Erland

    SMUKT – dejligt at se andre tør bruge blomster 🙂

    Svar
    • Søren

      Takker. Blomster er jo en del af det smukke ved nogen retter, som også er for mænd ;-).

      Svar
  4. Chris

    Ville man kunne lavet det i en varmlufts ovn ? på 2 timer ?

    Svar
    • Søren

      Det kan du sagtens. Jeg vil tro temperatuen skal være på 180 – 200 grader når det er varmluft, og i ca. 25 – 30 minutter.
      Du kan tjekke kernetemperaturen på kødet. Det skal være på omkring 65 – 70 grader. Du kan evt. vende den når den har fået halvdelen af tiden.
      God fornøjelse
      /Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!