og

Æblekage

af | 3. nov 2023 | Bagning, Opskrifter

Opskrift på bagt æblekage

Bagt æblekage med kanel er en skøn og nem måde at bruge sine æbler på.

Prøv denne dejlige nemme kage med æbler til dessert eller hygge sammen med creme fraiche. Æblekage i springform smager sindsyg lækkert, og har masser af smag af æbler. Det gør heller ikke noget at den er utrolig nem og hurtig at lave ud af de æbler man har.

Til en æblekage som denne synes jeg en kold creme fraiche passer fantastisk godt til. Passer det ikke til dig undlader du det selvfølgelig.

Æblekage opskrift

Opskriften på æblekage er utrolig nem at gå til og tager ikke lang tid at røre sammen med æbler i tern. Tricket synes jeg er at komme æbleskiver ovenpå som drysses med kanelsukker. Derudover har jeg kommet små æbletern i selve dejen der både giver noget fylde til kagen, men også mere æblesmag. Smagen af æbler i en æblekage er jo super vigtigt. I denne opskrift bruger jeg et æble til tern, men to æbler kan jeg forestille mig ikke gør noget.

Udover dette drysser jeg æblebådene med kanelsukker. Hvis du ikke kan lide kanel kan du drysse æblebådene med rørsukker for, at de får lidt karamelagtig smag.

Husk at bruge en springform til bagt æblekage i. Det er det allernemmeste til denne slags kager, da du ikke skal stå og fedte med, at tage hele kagen op af en anden form.

Prøv også: Rabarberkage

Æblekage bagt i ovn

Bagt æblekage med kanel

Opskrift på saftig og nem æblekage med skøn smag af æbler.
3 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 12 stykker
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. æble
  • 2 stk. æg
  • 175 g. sukker
  • ½ stk. vaniljestang
  • 125 g. smør
  • 150 g. hvedemel
  • 50 g. mandelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Smør til form
  • 2 stk. æbler
  • Kanelsukker til at drysse over

Udstyr

  • Springform af 22 cm – Reklamelink

Sådan gør du

  • Skræl æblet som skæres i små tern og lægges i koldt vand.
  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Pisk æggene, kornene fra vaniljestangen og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Smelt smørret som køles lidt ned inden det blandes med æggesnapsen.
  • Bland mel, mandelmel og bagepulver sammen som vendes i æggeblandingen.
  • Kom æbleternene i.
  • Smør en springform hvor dejen hældes i.
  • Skræl æblerne som skæres i tynde både, der placeres ovenpå dejen i et mønster.
  • Drys dem med kanelsukker.
  • Bag æblekagen i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader. Tjek med en kødnål eller strikkepind om den er færdig.
  • Lad den dernæst afkøle inden den tages ud af formen.

Noter

Server den bagte æblekage med frisk creme fraiche til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Æblekage i springform

Tips til bageopskriften

  • Hvilke æbler er bedst? Brug syrlige æbler som Cox, Rød Ingrid Marie, Elstar, Aroma til kagen med æbler.
  • I stedet for en vaniljestang kan der bruges vaniljesukker.
  • Kagen kan gemmes i omring 5 dage udenfor køleskabet.
  • Kan den fryses? Ja du kan godt fryse en hel bagt æblekage eller i stykker.

Sådan laves bagt æblekage

Du kan herunder se i fotos hvordan en æblekage opskrift laves fra bunden.

Friske æbler

Skræl æblerne som helst skal have noget syrligt i sig.

Æbler i tern

Skær æblerne i mindre tern der kommes i koldt vand for at de ikke bliver brune.

Æblestykker i æblekage dej

Vend æbleternene i æblekage dejen.

Æblekagedej i springform

Hæld dejen med æbleternene i en smurt springform. Jeg kommer altid et stykke udskåret bagepapir i bunden af formen.

Æbleskiver ovenpå dej til æblekage

Skræl og skær æblerne i tynde skiver som placeres ovenpå dejen i springformen, som dernæst bages ved 200 grader i omkring 35 minutter.

Æblekage bagt i ovn

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Inger Bergen

    En kage der passer til årstiden. Flot kage. 🌹❤️🇩🇰⏲️

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Inger
      Tusinde tak, håber du kan bruge opskriften :-).

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!