Carpaccio

af | 13. mar 2013 | Forretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Carpaccio er nem og lækkert forret man selv kan tilberede. Køb kødet ved en slagter, så er du sikker på, at få et godt og bedre egnet stykke kød end i supermarkedet. Denne Italienske ret er opfundet på Harry´s Bar i Venedig, som kan serveres på flere forskellige måder. Jeg har tilberedt min af oksemørbrad, som jeg har serveret med citron- og estragonmayonnaise, ristede brødstykker, tyndt skåret fennikel, sauteret hjertesalat, fløjsfod svamp og små skiver Alps selection ost. 

 

Carpaccio af kalvekød

Ingredienser 2 personer:

  • 100 g oksemørbrad pr. person.
  • 3 skiver tyndt skåret rugbrød.
  • 2 skiver tyndt skåret franskbrød el. lign.
  • Castello Alps selection fra Arla i små skiver.
  • 1 hjertesalat.
  • Fløjsfod.
  • Toppen af en frisk fennikel, som hakkes.
  • Brøndkarse.
  • Citronmayonnaise.
  • Estragonmayonnaise.
  • Olivenolie.

Carpaccio

Fremgangsmåde:

Oksekødet: Du kan enten få din slagter til, at skære mørbraden ud i tynde skiver eller gøre som jeg. Rens stykket for sener og fedt. Skær den ud i tynde skiver. Læg skiverne mellem to stykker film og glat med knoerne stykkerne ud, så de bliver store. Når kødet er mørt er det meget nemt, at gøre. Fjern forsigtig kødet fra filmen.

Hjertesalaten: Flæk salaten og fjern stokken. Sauter indersiden af den ved kraftig varme i lidt smør eller olie indtil den får farve. Ved servering bruges kun det inderste af den hjertesalaten. Resten kan serveres ved siden af.

Brødet: Den nemmeste måde, at skære meget tynde skiver rugbrød på er, at fryse brødet delvist. Skær tynde skiver af rugbrødet og franskbrødet. Kom lidt olie på det og rist det i ovnen ved 160 grader i ca. 15 minutter. MEN hold godt øje med.

Anretning: Fordel kødet rundt på tallerkenen. Fordel de øvrige ingredienser ovenpå kødet. Kom lidt mayonnaise rundt omkring på tallerkenen, så det ligner små marengsstykker. Brug evt. en sprøjte, pose eller andet, hvor det kan trykkes ud af. Hæld til sidste lidt olivenolie og citronsaft ud over kødet.

Carpaccio

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. erlandhansen

    Ser godt ud – Carpaccio er altså en god forret eller også et helt måltid. Kan se du har bruger det nye kemera 🙂

    /Erland

    Svar
    • Søren

      Helt afgjort en lækker ret. Det nye kamera har fået skudt rigtig mange billeder. Jeg har lige bestilt paraply og holder til flashen :-).
      /Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!