og

Gin og Vodka til Cocktails fra Bornholm Spirits

af | Anmeldelser, Vin og Spiritus

Gin og Vodka fra Bornholmspirits

ANNONCE

Dansk spiritus som gin, rom, whisky og rom har de senere år fået en mere og mere fremtrædende rolle indenfor kvalitets spiritus. Fra at være på forsøgsbasis fra whisky produktion, hvor resterende af dette blev brugt til gin. Til at flere og flere danske destillerier nu laver deres egne gin, vodka, whisky og rom fra bunden. Desuden får disse destillerier udenlandsk anerkendelse og priser, hvilket vidner om, at vi har niveauet til at være med i toppen af spiritusverdenen.

En af disse destillerier er Bornholm Spirits som udover gin og vodka har en stor produktion af kvalitets snapse og akvavit. Destilleriet på klippeøen fik sin start i 2016 år siden, men har siden da vundet flere internationale priser for flere af deres produkter. Selve historien for Bornholm Spirits er lidt kringlet. De ønskede at skabe den stærkeste chilisnaps, som blev lanceret i 2016. Allerede året efter kom otte andre snapse til verden, hvor flere egner sig rigtig godt til cocktails.  

Du kan her læse min anmeldelse af Bornholm Spirits snapse og akvavit.

Deres snapse er baseret på en vodka base, som de i 2018 tænkte skulle have sin egen flaske og navnet Vodka Bornholm. Udover vodkaen og deres snapse har de en spændende produktion af gin. Deres gin spænder fra klassisk dry gin til gin som er destilleret med eksempelvis rabarber. Nedenunder finder du anmeldelsen af Vodka, The Goat Gin og Gin Bornholm.

The GOAT Gin

The GOAT gin anmeldelse

Ginen har en klar farve med en skøn balanceret duft af klassisk enebær, salvie og en snert hyld. Smagen er af enebær og salvie og let sprittet. Når den drikkes ren er eftersmagen lang og behagelig.  

Alkoholprocenten er på 37,5%

The GOAT er gin er økologisk, og klassisk gin baseret på håndplukkede enebær fra Bornholm. Den destilleres med en hemmelig blanding af botaniske ingredienser, hvor jeg tænker at salvie og hyld er nogle af dem. Med dens runde og bløde smag er den populær, både i ren form, men selvfølgelig med en masser af is og en god tonic. Meget mere skal der ikke til en klassisk velbalanceret gin og tonic der slår mange andre.

199,- ved 70 cl.

5 ud af 6 stjerner.

Gin Bornholm – Cucumber and Lime

Gin Bornholm - Cucumber and Lime anmeldelse

Økologisk gin med klar farve, og en skøn frisk duft af citrusfrugt, grannåle med lidt klassisk gin i baggrunden. Den rene smag er behagelig let, med et frisk strejf af citrus, grannåle og tydelig agurk. Gin Bornholm folder siger endnu mere ud når den mødes med en god tonic og et par skiver agurk og citron. Eftersmagen er lang frisk og dejlig intens af citron og agurk. Udover Gin Bornholm en kærkommen til tonic med citron og agurk er flasken en fornøjelse at studerer. Bornholm Spirits har virkelig formået at skabe et produkt som ikke bare er en simpel gin af enebær.

Alkoholprocenten er på 37,5%

249,- ved 70 cl.

5 med pil op ud af 6 stjerner.

Vodka Bornholm

Vodka Bornholm anmeldelse

Vodkaen har en klar farve, hvor duften er lettere sprittet. Smagen er blød og rund. Tilsættes lidt tonic får den helt andre spændende nuancer. Dens bløde smag passer godt, hvis man ikke er til akvavit.

Alkoholprocenten ligger på 40%.

Den er lavet på 100 % økologisk hvede og lagres dernæst på 2 millioner år gammel granit. Granitten udskiller mineraler, som har givet vodkaen sin helt egen specielle smag.

Vodka Bornholm har i 2021 fået guld ved World Spirits Competition, hvilket er en stor anerkendelse.

Udover den kan nydes ren, passer den perfekt til forskellige cocktails. Mulighederne er mange, men brug den til klassiske og nyere. Disse kan være Bloody Mary, White Russian, Vodka Martini og Espresso Martini. Den bløde og runde smag er et godt match med de fleste ingredienser og smagsvarianter.

Nedenunder finder du opskriften på den klassiske cocktail screwdriver hvor du kun har brug for tre ingredienser. Vodka, appelsiner og isterninger.

149,- for 70 cl.

5 ud af 6 stjerner

Vodka Bornholm anmeldelse

ScrewDriver med Vodka Bornholm

Klassisk cocktail med dansk vodka
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Anmeldelse, Alkohol
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 1 Cocktail
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 cl. Vodka Bornholm
  • 10 cl. friskpresset appelsinjuice
  • Isterninger
  • 1 stk. appelsinskive

Udstyr

  • 1 Highball glas

Sådan gør du

  • Pres appelsinerne.
  • Fyldt glasset med isterninger.
  • Tilføj vodka og appelsinjuice som røres sammen.
  • Pynt med en appelsinskive
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!