Grillede Blæksprutte og Kæmperejer med Okra.

af | 17. sep 2011 | BBQ/Grill, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Jeg er en stor fan af næsten alle skaldyr, især når jeg kan smide dem på grillen. Til min store glæde fandt jeg rigtige kæmperejer i en vietnamesisk butik. Rejerne er vel ca. dobbelt så store som en jomfruhummer og har meget kød på sig. Til retten valgte jeg udover rejerne grillede små tiarmede blæksprutter og asiatiske kyllingespyd samt en salat af okra og spinatblade og lige et par grillede cherrytomater. Det var i det tidligere forår, hvor vi fortsat havde dansk sommervejr og hvad er så bedre end, at gå fuldstændig amok med Weberen. Vejret bør dog ikke være nogen hindring for, at bruge Weberen :-). Jeg bruger den selv året rundt og til næsten alt.

 

Ingredienser 2 personer:

  • 4 stk. Kæmperejer (Kæmpe tigerrejer, som kan købes i asiatiske specialbutikker).
  • 4 tiarmede blæksprutter.
  • 2 kyllinge fileter.
  • Frisk Okra (Kan som regel købes i specialbutikker, enten frisk eller på dåse).
  • Cherry tomater på stilk.
  • Frisk spinatblade.
  • Grønne asparges.
  • Sesamolie.
  • Ramsløg blade.
  • Smør
  • Glasnudler.
  • Søde kartofler.
  • Soya Sauce.
  • Fiskesauce.
  • Østersauce.
  • Peanutbutter.
  • Fint hakket frisk chili. 
  • Citron.

Start med at skære kyllingebrysterne i store tern. Bland Soya sauce, fiskesauce, østerssauce, chili og peanutbutter til en tyk flydende marinade. Hæld det over kyllingestykkerne. Sæt det til side. Lige inden de skal grilles sættes de på grillspyd sammen med tomaterne.

Del to af kæmperejerne ved, at skære lægge dem på et skærebræt med benene ned og skær dem over fra hoved til hale. Fjern tarmen som sidder midt i kødet mellem underkrop og hale. Bland smør, hakket ramsløg og citronsaft. Smør en god klat ramsløgsmør på de fire kæmperejer og stil til side.

Fjern skallen fra underkroppen af de to øvrige kæmperejer.

Rengør blæksprutterne og skær ned langs kroppen så du får en firkant. Rids den ene side af kroppen. Bland hakket ramsløg, citronskal, citronsaft og rapsolie. Smør blæksprutterne med lagen og drys saltflager over dem.

Skyl og rens kartoflerne og skær dem i kvarte. Vend dem i olivenolie, chiliflager, salt og peber.

Sæt glasnudlerne i blød. De skal stå i ca. 30 – 40 minutter inden de er opblødte. Halver okraerne, og skær aspargesen i kvarte. Hak ramsløgbladene.

Nu til Weberen eller grillen. Læg først de kvarte kartofler over direkte varme, så de får grillstreger. Hold øje med dem. Læg dem over på den indirekte side af grillen. De kan nøjes med ca. 15 min. Kyllingespydene grilles ligeledes ca. 10 – 15 min.

Mens de to ting hygger sig, kan du ordne den lune salat. Svits okraerne i sesamolie sammen med aspargesen. Kom spinatbladene ved og til sidst de opblødede glasnudler. Kom lidt sesamolie over salaten.

De halve kæmperejer kan også bruges som forret. Læg dem på den direkte varme og læg låg på grillen. Giv dem ca. 5 – 10 min. Server med noget godt brød til.

Lige inden forretten vendes de to andre kæmperejer over direkte varme og lægges dernæst over indirekte. Det samme gøres med blæksprutterne.

Når forretten er spist anrettes de øvrige ingredienser til hovedret. 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!