Den første nytåraftens appetizer var en lille jordskokke shot bestående af jordskokke suppe med havtorn sirup i nytårsaften.
Ingredienser:
- 600 g jordskokker.
- 1 l hønsefond.
- 1 løg.
- 1 fed hvidløg.
- Piskefløde efter behag.
- Friske timian kviste.
- Salt og peber.
- Havtorn sirup.
Fremgangsmåde:
Skræl jordskokker og hak løg og hvidløg, som koges møre i hønsefonden sammen med timianen i ca. 20 minutter. Når jordskokkerne er kogt møre blendes det hele med en stavblender. Tilsæt dernæst piskefløde efter behag og smag til med salt og peber.
Anretning:
Hæld lidt jordskokke suppe i høje shotsglas og dryp lidt havtorn sirup i. Havtorn siruppen kan erstattes af en grapefrugt glace. Dvs. grapefrugt saft der koges ned til en tyk konsistens.
0 kommentarer