I mit fjerde indlæg om tilberedningsmetoden Sous Vide har jeg kastet mig over kylling sous vide. Kyllingebryst eller kylling fileter er i og for sig ikke svære, at tilberede enten på grillen, på panden eller i en opskrift som denne i ovnen. Dog kan de blive for gennemstegte, og derved tørre og kedelige.
Når man laver det som kylling sous vide, hvilket kan være i sous vide kar, eller på anden måde bliver de ekstrem saftige. Udover tilberedning i sous vide har jeg fundet ud af, at kyllingebryst bliver ret saftige når de tilberedes på grillen. Jeg griller dem først direkte for, at give dem farve og dernæst 15 – 20 minutter indirekte.
Kylling Sous Vide Opskrift
Men dette indlæg handler jo om kylling Sous Vide tilberedning af kyllingebryst. Jeg tidligere har skrevet om andre ingredienser som er lavet med sous vide, hvilket du kan læse mere om her:
Laks, Spidsbryst og Andebryster.
Jeg har erfaret at kyllingebryster der tilberedes ved Sous Vide metoden bliver utrolig saftig og meget smagfuldt. Langt mere end jeg havde forestillet mig. Kyllingebrysterne skulle dog have noget kortere tid, end da jeg tilberedte andebryster sous vide.
Kyllingebryst Sous Vide
Ingredienser
Sous Vide Kyllingebryst
- 2 kyllingebryster
- Revet citronskal fra en hel citron
- 3 stængler rosmarin
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. røget salt eller almindeligt salt
- Peber
- Olivenolie
Ristede svampe
- 500 g forskellige svampe
- 1 dusk timian
- 1 fed hakket hvidløg
- Smør
- Salt og peber
Grillede porre
- 2 porre
Sådan gør du
Sous Vide Kyllingebryst
- Soigner kyllingebrysterne for fedt og sener.
- Smør lidt olivenolie ud på dem begge.
- Drys dem med salt, peber og revet citronskal.
- Kom dem i en vakumpose, hvori hvidløgsfedene og rosmarinen lægges i.
- Vakuumer posen.
- Sæt sous vide cirkulatoren- eller badet til 62 grader, hvor i fileterne tilberedes i to timer.
- Når kyllingebrysterne er færdige tages de ud af posen og brunes på en varm pande i lidt olie sammen med rosmarinen.
Ristede svampe
- Skær svampene i mindre stykker.
- Kom en spsk. smør på en varm pande og rist svampene deri, sammen med timian og hvidløg.
- Smag til med salt og peber.
Grillede porre
- Fjern yderbladene på porren.
- Grill den direkte (direkte over kullene eller brænderen) indtil de yderbladene bliver sorte.
- Læg dem dernæst i en beholder med låg på.
- Lad dem færdigtilberede i beholderen i stuetemperatur i en time.
Noter
I opskriften på kyllingebryst sous vide har jeg smurt kyllingebrysterne med lidt olivenolie og drysses med med salt og peber. Dernæst kommer jeg et par rosmarinstilke og hvidløgsfed i vakuumposen, som giver dem ekstra lækker smag.
Tilbehør til Kyllinge bryst sous vide
Tilbehøret til kylling sous vide blev grillede porre, hvor disse grilles meget hårdt og den brændte ydre fjernes. Det inderste af porren er utrolig lækker og mør. Derudover lavede jeg en mos af kartofler og knoldselleri, og ristede nogle svampe på panden. Mere skulle der ikke til denne sous vide ret.
Har du ikke et sous vide kar eller en sous vide stav kan du tilberede kyllingebryster i ovnen med lidt væde i bunden af et fad. Steg dem i ovnen ved 180 grader i omkring 25 minutter.
Når kyllingebrysterne er færdige i sous viden tages de op af posen, og brunes på en pande på begge sider inden de serveres.
Hvad skal det næste være jeg tilbereder Sous Vide? Hvad synes du, eller har du nogle gode forslag?
Hej,
Spændende, havde ikke selv tænkt på kylling i sous vide. Jeg har selv fået en maskine i julegave og mit mål er at forsøge mig med nogle af de med nogle af de mere seje og unormale anvendt udskæringer af koen. Så når du nu spørger ☺ så kunne jeg godt tænke mig at du også havde denne fokus ☺
Tak for et godt site.
Jens
Hej Jens
Tak for rosen :-).
Den fokus (udfordring) vil jeg da tage op her i det nye år. Udover spidsbrystet, som er et af de sejere stykker :-).
Bedste hilsner
Søren
Hvad med en gang spareribs tro da det kunne blive mega godt hilsen en der fik sin sous vide maskinen ind af døren i går
Hej Martin
Tillykke med Sous Vide maskinen :-). Spareribs har jeg slet ikke tænkt på, men lyder da som en god ide, der vist skal afprøves på et tidspunkt. Hvis du nu kommer mig i forkøbet der du selvfølgelig velkommen til, at smide en kommentar om resultatet.
De bedste hilsner
Søren
Jeg var heldig at få 5 kg. krogmodnede ribben 🙂
De blev skåret op i stykker ´a 3-4 ribben, krydret med salt, peber og barbecuesovs – vacuumeret og trak på køl i et døgn.
Derefter 65 grader i Sous Viden i 48 timer.
Tørrede dem af. Gav nogle af dem mere barbecuesovs inden grillning, og grillede andre uden ekstra sovs.
Begge dele var HERLIGT!
Hej Vibeke
Super skønt, at læse, og lyder jo fantastisk lækkert.
Var ribbenene af svin?
Den må vist på bloggen til foråret :-).
Tak for inspiration.
Bedste hilsner
Søren
Hej, har et par meget store Plymuth Rock bryster som jeg vil tilberede efter denne opskrift. Porre tilbehøret lyder rigtig nice men ik’ sikker på jeg helt forstår. Varme med brænderen og så i boks med låg, er tanken så at de videre tilbereder sig selv på eftervarmen?
Hej Michael
Hvis du har en gasgrill griller du dem direkte over brænderen, kulgrill direkte over kullene, så de bliver sorte. Dernæst lægges de i en plastikboks med låg, hvori de færdigtilberedes.
Bedste hilsner
Søren
Lorteopskrift!
Hej Hans
Tak for din dejlige kommentar ?.
Bedste hilsner
Søren
Måske du skulle prøve at lave retten inden du kommenterer, smager dejligt.
Tak Preben
Bedste hilsner
Søren
Måske du skulle prøve at lave retten inden du kommenterer, smager dejligt.
så er jeg også igang jeg tænkte svinekæber men mangler lidt inspiration til tilbehør osv., så det ikk “bare” bliver en gryderet
Hej Torben
Lyder spændende med svinekæber.
Jeg ville nok se på årstidens grøntsager, og lave en urtemos af dem. Det kunne også være en svamperisotto, som er i en helt anden boldgade end urtemos.
Prøv, at gå på opdagelse på bloggen måske ligger der noget gemt.
Bedste hilsner
Søren
Laver en del kylling bryst i Sous vide og savnede lidt inspiration til krydderier til marinering.
Jeg lagde mærke til du bruger friske krydderier. Blancherer du dem eller hvordan håndterer du risikoen for botulisme.
Hej Henning
Jeg tager altid chancen og bruger friske krydderier. Som regel er de fra min egen have, og jeg sørger for, at skylle dem grundigt.
Jeg har endnu ikke oplevet dårlig mave eller lignende.
Du kan selvfølgelige blancherer dem, og se om der stadig er nok smag i dem.
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren, lyder lækkert 🙂 Vi mangler også bare at prøve med sous vide så har vi været alle tænkelige tilberedninger af fjerkræ igennem …
Skal kyllingen i når sous vide er 62grader eller smider du dem i med det samme så de ligger i under opvarmningen også, og så giver dem to timer?
Mvh. Jacob
Hej Jacob
Lyder som en god plan med, at prøve alle mulige slags fjerkræ.
Du skal først komme kyllingen i når sous viden har ramt 62 grader, hvor den tilberedes i 2 timer.
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren, den opskrift ser lækker ud. Mit spørgsmål er om muligheden for at tilberede Kyllingebrysterne i sous vide dagen før og så en tur på grill? Nogen erfaring med dette?
Hej Tove
Du kan godt tilberede dem dagen før i sous vide og dernæst på grillen dagen efter.
Dog skal du være obs. på at noget af saftigheden kan forsvinde hvis du ikke varmer kernetemperaturen nænsomt op ved lav temperatur inden da.
Det jeg selv har gjort er at tilberede dem på nær 30 minutter, hvor jeg lader dem være i posen.
Næste dag får de de sidste 30 minutter, inden turen på grillen.
De bedste hilsner
Søren