Den italienske opskrift Pollo alla Ratatouille har jeg lavet en variation af der passer til årstiden grøntsager. Frem for de traditionelle grøntsager, som herhjemme er forårsgrøntsager har jeg valgt forskellige rodfrugter som kålrabi, knoldselleri og glaskål til retten. I stedet for en hel kylling har jeg brugt kyllingebryster. Rodfrugterne giver en mere rustik ret.
Læs også om: Bagt Kylling med bønner og linser
Variation af kylling ratatouille
Den italienske opskrift pollo alla ratatouille har jeg lavet en variation af der passer til årstiden grøntsager.
Udskriv
Pin
Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Fjerkræ
Køkken: Italliensk
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 2 kyllingebryster.
- 1/4 kålrabi i tern.
- 1/4 knoldselleri i tern.
- ½ glaskål i tern.
- 2 rødløg i både.
- 3 fed hvidløg i skiver.
- 1 ds. flåede tomater eller 4 store friske i tern.
- Frisk hakket rosmarin og timian.
- 2 skiver Fanøskinke eller parmaskinke eller serranoskinke.
- 1 spsk. skiver af parmesanost.
- 1 spsk saltede kaspers eller almindelige i lage.
- Salturt pesto eller anden pesto.
Sådan gør du
Ratatouillen
- Sauter først de forskellige rodfrugter hver for sig så de får farve.
- Sauter løg og hvidløg til de er glasklare og tilsæt rodfrugterne og de hakkede krydderurter. Lad det stå lidt inden tomaterne kommes ved. Smag til med salt og peber, men pas på med salt såfremt der bruges saltede kapers.
- Hæld ratatouillen i et ovnfast fad og sæt det i ovnen i 20 minutter.
- Når der mangler 10 minutter lægges kyllingebrysterne ovenpå ratatouillen.
Kyllingebryster
- Svits kyllingebrysterne ca. 10 minutter i alt, afhængig af størrelsen.
- Læg dem dernæst ovenpå ratatouillen som beskrevet ovenfor.
Anretning
- Kom en spsk. ratatouille på midten af en tallerken.
- Læg et kyllingebryst ovenpå, hvorpå der lægges Fanøskinke, parmesanost og lidt saltede kapers.
- Såfremt der bruges saltede kapers bør de skyldes inden brug.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks