og

Variation af kylling ratatouille

af | 13. dec 2012 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter

Den italienske opskrift Pollo alla Ratatouille har jeg lavet en variation af der passer til årstiden grøntsager. Frem for de traditionelle grøntsager, som herhjemme er forårsgrøntsager har jeg valgt forskellige rodfrugter som kålrabi, knoldselleri og glaskål til retten. I stedet for en hel kylling har jeg brugt kyllingebryster. Rodfrugterne giver en mere rustik ret.

Kylling a la  ratatouille

Læs også om: Bagt Kylling med bønner og linser

Variation af kylling ratatouille

Den italienske opskrift pollo alla ratatouille har jeg lavet en variation af der passer til årstiden grøntsager.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Fjerkræ
Køkken: Italliensk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster.
  • 1/4 kålrabi i tern.
  • 1/4 knoldselleri i tern.
  • ½ glaskål i tern.
  • 2 rødløg i både.
  • 3 fed hvidløg i skiver.
  • 1 ds. flåede tomater eller 4 store friske i tern.
  • Frisk hakket rosmarin og timian.
  • 2 skiver Fanøskinke eller parmaskinke eller serranoskinke.
  • 1 spsk. skiver af parmesanost.
  • 1 spsk saltede kaspers eller almindelige i lage.
  • Salturt pesto eller anden pesto.

Sådan gør du

Ratatouillen

  • Sauter først de forskellige rodfrugter hver for sig så de får farve.
  • Sauter løg og hvidløg til de er glasklare og tilsæt rodfrugterne og de hakkede krydderurter. Lad det stå lidt inden tomaterne kommes ved. Smag til med salt og peber, men pas på med salt såfremt der bruges saltede kapers.
  • Hæld ratatouillen i et ovnfast fad og sæt det i ovnen i 20 minutter.
  • Når der mangler 10 minutter lægges kyllingebrysterne ovenpå ratatouillen.

Kyllingebryster

  • Svits kyllingebrysterne ca. 10 minutter i alt, afhængig af størrelsen.
  • Læg dem dernæst ovenpå ratatouillen som beskrevet ovenfor.

Anretning

  • Kom en spsk. ratatouille på midten af en tallerken.
  • Læg et kyllingebryst ovenpå, hvorpå der lægges Fanøskinke, parmesanost og lidt saltede kapers.
  • Såfremt der bruges saltede kapers bør de skyldes inden brug.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Stegte rodfrugter
Kyllingebryst med ratatouille

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kyllingebryst den saftigste opskrift til dato | - […] Kyllingebryster er i og for sig ikke svære, at tilberede enten på grillen, på panden eller i ovnen. Dog…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!