Bagt Kylling med bønner og linser

af | 21. nov 2019 | Fjerkræ, Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter

Vidunderlig nem bagt kylling i fad med bønner og linser er perfekt hverdagsmad som er utrolig nem, at lave og smager utrolig godt. Hele retten er i et ildfast fad, hvilket gør den super dejlig nem på en travl hverdag.
Jeg har denne opskrift brugt en hel kylling, som jeg har skåret i 10 – 12 passende stykker med benene på, da disser afgiver en masse god smag til resten af tilbehøret.

 

 

Kyllingestykkerne er placeret ovenpå en bund af sauterede blandede grøntsager som gulerødder, bladselleri, skalotteløg og hvidløg og dejlig smagfulde krydderurter som salvie og rosmarin. Grøntsagerne er blandet med beluga linser og bønne blanding der giver en rigtig god fylde som tilbehør til kyllingen. Derfor behøves man kun selve fadets indhold for, at blive dejlig mæt.

Selve kyllingen var en stor basse på ca. 1600 g. og fået lov, at gå frit og langsom vokse til noget med mere kød på. Prisen er også lidt derefter ca. 75 kroner, hvilket jeg i og for sig synes er en rimelig og fornuftig pris på en skøn og smagfuld kylling. Jeg får desuden en bedre samvittighed når jeg ved, at kyllingen har levet et lidt bedre liv end, at være presset ind i minibur og presset til, at vokse på ingen tid. Smagen og kødets struktur synes jeg personligt også er anderledes og bedre end ved de helt billige kyllinger. Spiser man ved jeg godt, at det i længden bliver flere udgifter. Men måske man indi mellem kan købe en af dem som har levet godt.

 

Bagt kylling med bønner og linser

Vidunderlig nem Kylling i fad med bønner og linser er perfekt hverdagsmad som er utrolig nem, at lave og smager utrolig godt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Kylling, Fjerkræ, Hovedret, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 2 - 3 hele skalotteløg
  • 3 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 2 bladselleri stængler
  • ½ spsk. fint hakket rosmarin
  • ½ spsk. fint hakket salvie
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl hønsefond
  • 2 - 3 spsk. smør
  • 1 ds blandede bønner som butterbeans black beans
  • 1 - 2 ds. beluga eller puy linser
  • 10 - 15 stk. små tomater
  • 2 stængler rosmarin
  • 2 grene af salvie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mindre dele som lår, bryst, vinger der ligeledes deles så man får ca. 10 – 12 dele i alt. Lad benene sidde på stykkerne, da dette giver ekstra smag til retten.
  • Skræl gulerødderne, vask bladselleriene, og fjern skallen af løg og hvidløg.
  • Skær løg, gulerødder og bladselleri tern af ca. 1½ cm og hvidløgs fedet i mindre tern.
  • Hæld lidt olie i en gryde, som varmes op ved middelvarme.
  • Tilsæt alle grøntsager som sauteres indtil løgene er glasklare. De må ikke få farve.
  • Hæld hvidvinen ved, og lad det koge kort op så alkoholen fordamper.
  • Hæld dernæst fonden, den fint hakkede salvie og rosmarin, og lad det simre i ca. 15 minutter, hvorefter smørret tilsættes og monteres i saucen.
  • Kom dernæst linser og bønner i saucen. Virker det for tørt så tilsæt lidt mere fond.
  • Hæld det hele i et bunden af et ildfast fad.
  • Placer kyllingestykkerne ovenpå som drysses med salt og peber. Stik salvie- og rosmaringrene ned mellem kyllingestykkerne.
  • Del de små tomater, som ligeledes placeres mellem kyllingestykkerne.
  • Sæt fadet i en opvarmet ovn (uden varmluft) på 180 grader i ca. 45 - 55 minutter, indtil kyllingekødet er mørt.
  • Mangler kyllingeskindet at blive sprødt så giv det lidt grill til sidst, men hold høje med kyllingestykkerne.

Noter

Bagt kylling kan nemt holde sig over flere dage, hvis man varmer den op ved svag varme og folie over bliver kyllingestykkerne ikke tørre.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Retten er virkelig nem, og tager ikke mange minutter, at tilberede og resten af tiden passer den sig selv i ovnen.
Desuden smager den afsindig godt, da kyllingen afgiver en masse skøn smag til grøntsags- og bønne og linseblandingen.

På en travl hverdag er denne opskrift perfekt hverdagsmad som alle vil elske. Bagt kylling kan nemt holde sig over flere dage, hvis man varmer den op ved svag varme og folie over bliver kyllingestykkerne ikke tørre.

 

 

Del kyllingen i passende stykker, hvilket giver omkring 10 – 12.

 

Skær grøntsagerne i tern af ca. 1½ cm. i størrelsen.

 

Lav en sauce af grøntsager og linser og bønner.

 

Hæld sauceblandingen i bunden af et ildfast fad.

 

Placer kyllingestykkerne ovenpå, som drysses med salt og peber.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!