Kyllingeruller med gedeost og trøffel
Kyllingeruller med gedeost og friske salvieblade med revet trøffel passer utrolig godt sammen med pasta. En skøn og lækker ret til hverdag eller gæstemad.
Udbenede kyllingelår er forholdsvis nyt og som jeg har brugt i flere retter enten ved at stege dem hele, eller som kyllingeruller i denne opskrift.
Jeg er vild med at man har ladet skindet sidde på, da det både bliver dejlig sprødt og giver en lækker smag til selve kyllingekødet.
Samtidig er de utrolig nemme at have med at gøre.
Fyldet i kyllingerullerne består af en gedeost der smøres ud over kødsiden på de udbenede kyllingelår, hvor man placerer flere friske salvieblade og til sidst rives noget frisk trøffel over.
Trøflen og gedeosten giver noget helt unikt og lækkert smag til kyllingerullerne.
Til kyllingerullerne med gedeost og trøffel har jeg lavet en sauce med masser af grøntsager i som bladselleri, porre, løg og østershatte der koges ned med lidt hvidvin og fløde.
Kyllingen færdigtilberedes ovenpå saucen i ovnen i ikke mere end 20 minutter, hvor man nemt koger en god pasta som tagliatelle til.
Som jeg nævner er udbenede kyllingelår forholdsvis nyt, og der begynder at komme andre spændende kyllingeudskæringer frem i supermarkederne vi ikke har set før.
Jeg bruger sommertrøffel i denne opskrift, hvilket måske kan virke ekstravagant eller dyrt. Man kan i stedet bruge trøffelolie, som er billigere end en trøffel på glas og igen meget mere end en frisk trøffel.
Prøv disse dejlige opskrifter: Italiensk Kylling Cacciatore // Grillet Kylling på Rotisseri // Kyllingebryst på Grill
Kyllingeruller med gedeost og trøffel – Opskrift på kyllingeruller
Kyllingeruller med gedeost og friske salvieblade med revet trøffel passer utrolig godt sammen med pasta. En skøn og lækker ret til hverdag eller gæstemad.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4 Personer
Ingredients
- 4 udbenede kyllingelår eller brystfileter
- 1 pk. gedeost der kan smøres ud
- 32 stk. friske salvieblade
- 1 – 2 stk. sommertrøffel
- 4 spsk. hvedemel
- 2 spsk. røget paprika
- 1 bakke østershatte
- 2 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 stængler bladselleri
- 1 stk. porre
- Olivenolie og smør til stegning
- 2 dl. tør hvidvin
- 2 dl. fløde
- Trøffelolie
- Salt og peber
Udstyr
Instructions
- Hvis man bruger kyllingebrystfilet, skæres der et snit i siden så fileten bliver større. Man kan også placere noget wrap over kyllingefileten som bankes flad med en kødhammer.
- Smør hver udbenet kyllingelår med noget gedeost.
- Placer flere friske salvieblade ovenpå osten, hvorpå der rives frisk sommertrøffel over.
- Kom salt og peber på inden kyllingelårene rulles og bindes sammen med kødsnor.
- Bland mel og røget paprika.
- Vend de rullede kyllingelår i melblandingen.
- Østershattene renses for jord og skæres i halvstore stykker.
- Skær skalotteløg, hvidløg, bladselleri i mindre tern.
- Porren deles på langs og skæres i skiver.
- Tænd for ovnen ved 180 grader.
- Varm en pande op ved middelhøj varme.
- Kom et par spsk. olivenolie på panden og dernæst en spsk. smør som skal smelte.
- Steg kyllingerullerne på alle sider, hvorefter de tages af panden og placeres i et ildfastfad.
- Sauter østershattene til de er gyldne.
- Skru ned for svag middelvarme og sauter grøntsagerne indtil løgene er glasklare. De må ikke få farve.
- Øg igen varmen og hæld hvidvinen ved som koger af et par minutter.
- Tilsæt fløde efter behov og såfremt der er mere gedeost, tilsættes dette til saucen.
- Lad det simre i et par minutter og smag til med trøffelolie, salt og peber.
- Hæld det ved kyllingerullerne i det ildfaste fad som sættes i ovnen i omkring 20 – 30 minutter.
- Tag fadet ud og server retten med pasta til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Der er selvfølgelig forskel på smagen i forhold til brug af trøffelolie versus frisk eller på glas.
Jeg har smagt noget olie der smager utrolig godt af trøffel, så det er heldigvis muligt at kunne købe noget godt trøffelolie.
For mig er denne ret noget jeg både kunne servere til hverdagsmad eller gæstemad eftersom den smager ufatteligt godt, og 4 udbenede kyllingelår er mere en nok til fire personer.
De grøntsager jeg har brugt i saucen til kyllingerullerne, giver selve saucen den helt rette smag, og ikke mindst noget ekstra fyld til retten.
Man godt bruge andre grøntsager, men lad endelig være med at erstatte østershattene pga. deres skønne smag, som passer utrolig godt sammen med kyllingekødet og trøflerne.
Udbenet kyllingelår.
Lækker gedeost smurt udover den udbenede kyllingelår.
Placer flere friske salvieblade ovenpå gedeosten.
Riv noget sommertrøffel over gedeosten og salviebladene.
Rul de udbenede kyllingelår som bindes sammen med kødsnor.
Vend kyllingerullerne i mel blandet med røget paprika, som brunes på alle sider.
Når grøntsagerne er skåret i mindre stykker sauteres de i panden, hvor der hældes vin og fløde ved så der dannes en lækker sauce til kyllingerullerne.
0 kommentarer