og

Kylling i Fad med Grøntsager

af | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Simremad

Kylling i Fad med grøntsager

Kylling i fad med lækre grøntsager og lækker cremet sauce er den nemmeste hverdagsret.

Det supergode med kylling og grøntsager i ovn er at du kan bruge forskellige slags udskæringer. Men du kan også bare selv partere en hel kylling.

Grøntsagerne kan være det du har i dit køleskab, eller følge min opskrift på denne hverdagsret med kylling.

Opskrift på kylling i fad med grøntsager

Jeg har brugt flere forskellige grøntsager som gulerødder, porre, løg og tomater i kylling i fad med grøntsager. Alt sammen noget der smager fantastisk godt sammen og passer ligeledes perfekt til kyllingeoverlår. Dermed sagt at andre grøntsager eller rodfrugter ikke kan være lige så gode. Den kan være squash og aubergine, eller knoldselleri og majroer. Jeg har valgt at komme lidt hvidvin ved for smagens skyld. Dette kan erstattes med citronsaft eller lidt æbleeddike. Osten kan også udskiftes med lidt creme fraiche, eller udskiftes med lidt vand.

Prøv også disse hverdagsretter: Bagt kylling med bønner // Langtidsstegt Kylling // Grydestegt Kylling

Kylling i ovn

Kylling i fad med grøntsager

Kylling i fad med lækre grøntsager og lækker cremet sauce er den nemmeste hverdagsret.
4.50 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 8 stk. kylling overlår eller en hel parteret kylling
  • Olivenolie
  • 4 stk. gulerødder
  • 4 stk. store kartofler
  • 2 stk. porre
  • 2 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 8 stk. store cocktailtomater med stilk
  • 1 spsk. friskhakket timian
  • 1 spsk. friskhakket rosmarin
  • 1 dl. Hvidvin
  • 3 spsk. neutral ost eller creme fraiche
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm en ovn til 200 grader uden varmluft.
  • Smør et ildfast fad med lidt olie.
  • Skræl gulerødder og kartofler. Gulerødder skæres i skiver og kartofler i mindre tern.
  • Porrerne renses for jord under rindende vand, og skæres i skiver.
  • Skær rødløg i både som deles.
  • Hvidløg hakkes fint.
  • Cocktail tomaterne kan halveres.
  • Kom grøntsagerne i det ildfaste fad på nær tomaterne.
  • Drys dem med halvdelen af timian og rosmarin.
  • Hæld hvidvin og neutral ost ved og bland det rundt.
  • Pres kylling overlårene ned mellem grøntsagerne, som drysses med resten af timian og rosmarin, salt og peber.
  • Placer tomaterne mellem kyllingestykkerne.
  • Sæt det i ovnen i omkring 60 minutter indtil kyllingeskindet er brunet.

Noter

Kylling i fad kan nemt opvarmes næste dag.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvilken slags udskæring er bedst til opskriften?

Brug den slags kylling udskæring der er nemmest for dig. Jeg vil anbefale at du bruger noget med ben i. Grunden er at kyllingeben afgiver en masser skøn smag til retten. Bruger du udelukkende brystfileter mister du lidt af den gode smag. Som jeg skriver, kan du også selv partere en hel kylling. Det er mange gange langt billigere end at købe over- eller underlår.

Kylling med grøntsager ovn

En ret som kylling med grøntsager i ovn er utrolig nem at lave som aftensmad, da den bare smides i ovnen i en lille time, og passer sig selv. Den er desuden perfekt som restemad, og kan sagtens klare en til to dage mere, hvor du kan servere ekstra grøntsager eller noget madbrød til som dette BRØD. Kylling er heldigvis ret billig, og der findes mange gode tilbud på kylling.

Kylling i fad

Sæt det ildfaste fad på bordet, hvor man tager fra selve fadet.

Kylling i ovn

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Niels Christensen

    4 stars
    Dejlig ret, men hvornår havde du tænkt dig tomaterne skulle i? 🤓
    Vh. Niels

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Niels
      Ovenpå kyllingen, som jeg får tilrettet :-).
      Tak for du gjorde mig opmærksom på det og du synes det er dejlig ret.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!