og

Madras Curry

af | 13. apr 2012 | Hovedretter, Lam, Opskrifter, Simremad

Madras curry af lam

Denne lamme Madras Curry (karry) er den mest aromatiske jeg endnu har smagt. Inspiration til opskriften stammer fra den indiske karry kogebog, Curry, Curry, Curry, The Heart of Indian Cooking af Ranjit Rai. Udover at denne Madras Curry er utrolig velsmagende er den samtidig nem og hurtig, at lave.

Prøv disse opskrifter fra Indien: Khade Masale Ka Gosht // Rogan Josh

Curry, eller Karry er traditionelt brugt i opskrifter med kød, kylling, fisk eller grøntsager. Ordet karry stammer sandsynligvis fra det Tamilske ord Kari, som betyder en blanding af krydderier tilberedt med grøntsager. Man mener, at i den britiske General Clive i det 18 århundrede tilsatte kød og vand til Kari, og lavede en sauce af gurkemeje og andre stærke krydderier. Dette er den oprindelige Madras Curry.

Lam i madras karry ret

Madras Curry traditionel opskrift

Denne lamme Madras Curry (karry) er den mest aromatiske jeg endnu har smagt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Simreret, Lam, Ris
Køkken: Indisk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 1
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 kg lammekød i tern
  • 3 røde chilier
  • 1 tsk chili pulver
  • 5 hvidløgsfed
  • 4 spsk revet ingefær
  • 10 tørrede karry blade
  • spsk hele peberkorn
  • spsk koriander frø
  • spsk kommen frø
  • spsk fennikel frø
  • 1 spsk gurkemeje pulver
  • 40 g revet kokos
  • 2 tsk Garam Masala krydderi
  • 2 spsk klaret smør eller Ghee
  • 5 dl vand
  • 2 spsk Hakket frisk koriander
  • 2 spsk presset lime saft
  • Salt og peber
  • Evt. lidt maizena

Sådan gør du

  • Rist de hele krydderier på en tør pande ved medium varme.
  • Knus dem dernæst i en morter.
  • Tilsæt chilier, chilipulver, hvidløg, ingefær, gurkemeje, karryblade, kokos og lidt vand.
  • Varm noget klaret smør op i en gryde og tilsæt krydderblandingen ved medium varme.
  • Efter 2 – 3 minutter ved omrøring tilsættes kødet, som brunes af på alle sider. Tilsæt salt og 5 dl vand.
  • Lad det simre under låg i 40 minutter, hvorefter Garam Masalen tilsættes.
  • Lad det simre yderligere i 20 – 30 minutter eller indtil kødet er mørt.
  • Kom evt. lidt maizena blanding i for, at tykne saucen lidt.
  • Inden servering kommes hakkede koriander i og smages til med lime saft.

Noter

Server retten med ris, naan brød, chutney og evt. en syrlig agurkesalat til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

En af de vigtige ingredienser til madras curry er Garam Masala, som er et blandingskrydderi, der indgår i mange indiske retter og som du selv bør lave. Opskriften er her.

Mortet garam masala karry

Server retten med ris, naan, chutney og evt. en syrlig agurkesalat til.

Lam i madras karry ret

Såfremt retten ønskes stærkere tilsættes flere friske chilier.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!