Khade Masale Ka Gosht – lam og hele krydderier

af | 7. okt 2011 | Hovedretter, Lam, Opskrifter, Simremad

Denne Indiske ret kan næsten komme på højde med Vindaloe i chili styrke. Man kan nøjes med lidt færre chilier end de 16 opskriften har. Men under alle omstændigheder er det en utrolig velsmagende indisk lammeret. Til retten lavede jeg en thailandsk inspireret agurkesalat, hvis syrlighed falder i god tråd med Khade Masale Ka Gosht.

Khade masale ka gosht - Lam og hele krydderier

Denne Indiske ret kan næsten komme på højde med Vindaloe i chili styrke, og smager fantastisk godt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Lam, Ris, Simremad
Køkken: Indisk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Khade masale ka gosht

  • 750 - 1000 g. Lammekød i tern. Kan også bruge kalvekød
  • 3/4 dl. Ghee (klaret smør). Kan udelades
  • dl. hakket løg
  • 5 tsk. revet hvidløg
  • 5 tsk. revet ingefær
  • 3 - 12 grønne hakkede chilier
  • tsk. Koriander frø
  • 1 - 4 hele røde chilier
  • tsk. sorte peberkorn
  • 1 tsk. kommen frø
  • 1 tsk. sorte kommen frø
  • 2 - 3 dl. yoghurt
  • 2 dl. hakkede tomater eller 1 dåsede flåede tomater.
  • vand.
  • 3 hele grønne kardemomme kapsler.
  • 3 hele sorte kardemomme kapsler.
  • 5 hele nelliker.
  • 1 hel kanelstang helst ægte kanel som kan fås i asiatiske forretninger.
  • 1 laurbærblad.
  • Knivspids revet muskatblomme
  • Salt

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • ½ dl. risvineddike
  • ½ dl. vand
  • 1/4 dl. palmesukker eller rørsukker
  • Salt

Sådan gør du

Agurkesalat

  • Varm risvineddiken, vand og palmesukker op til sukkeret er opløst.
  • Stil til afkøling.
  • Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær den i skiver.
  • Halver løget og skær dette i skiver.
  • Hæld lagen over agurkerne og løgene og lad det stå i mindst en time inden servering.

Khade masale ka gosht

  • Skæres først lammet i tern.
  • Rist koriander frøene, de røde chilier, sort og almindelig kommenfrø og peberkornene, som dernæst mortes.
  • Varm gheen eller noget olie i en gryde og sauter de hele krydderier over middel varme indtil de begynder, at sprutte.
  • Tilsæt nu løg og svits dem gyldne.
  • Dernæst tilsættes hvidløg, ingefær og de hakkede grønne chilier, som sauteres i 2 min., hvorefter lammet tilsættes sammen med de mortede krydderier.
  • Fjerne gryden fra varmen og tilsæt yoghurt, tomater og vand.
  • Smag til med salt.
  • Lad det simre i 1½ time under låg ved svag varme.

Noter

Man kan nøjes med lidt færre chilier end de 16 opskriften har.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Server med Naan brød, basmati ris, agurkesalaten og en god chutney. Sørg for, at der er hele krydderier på tallerknen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Beouf Stroganoff | GASTROmad - [...] Khade Masale Ka Gosht (Lam og hele krydderier). This entry was posted in Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter and tagged Kartofler,…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!