Khade Masale Ka Gosht – lam og hele krydderier
Denne Indiske ret kan næsten komme på højde med Vindaloe i chili styrke. Man kan nøjes med lidt færre chilier end de 16 opskriften har. Men under alle omstændigheder er det en utrolig velsmagende indisk lammeret. Til retten lavede jeg en thailandsk inspireret agurkesalat, hvis syrlighed falder i god tråd med Khade Masale Ka Gosht.
Prøv disse indiske retter: Madras Curry // Chicken Korma
Khade masale ka gosht – Lam og hele krydderier
Denne Indiske ret kan næsten komme på højde med Vindaloe i chili styrke, og smager fantastisk godt.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Hovedret, Lam, Ris, Simremad
Køkken: Indisk
Antal: 4
Ingredienser
Khade masale ka gosht
- 750 – 1000 g. Lammekød i tern. Kan også bruge kalvekød
- 3/4 dl. Ghee (klaret smør). Kan udelades
- 1½ dl. hakket løg
- 5 tsk. revet hvidløg
- 5 tsk. revet ingefær
- 3 – 12 grønne hakkede chilier
- 2½ tsk. Koriander frø
- 1 – 4 hele røde chilier
- 1½ tsk. sorte peberkorn
- 1 tsk. kommen frø
- 1 tsk. sorte kommen frø
- 2 – 3 dl. yoghurt
- 2 dl. hakkede tomater eller 1 dåsede flåede tomater.
- 2½ vand.
- 3 hele grønne kardemomme kapsler.
- 3 hele sorte kardemomme kapsler.
- 5 hele nelliker.
- 1 hel kanelstang helst ægte kanel som kan fås i asiatiske forretninger.
- 1 laurbærblad.
- Knivspids revet muskatblomme
- Salt
Agurkesalat
- 1 agurk
- 1 rødløg
- ½ dl. risvineddike
- ½ dl. vand
- 1/4 dl. palmesukker eller rørsukker
- Salt
Sådan gør du
Agurkesalat
- Varm risvineddiken, vand og palmesukker op til sukkeret er opløst.
- Stil til afkøling.
- Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær den i skiver.
- Halver løget og skær dette i skiver.
- Hæld lagen over agurkerne og løgene og lad det stå i mindst en time inden servering.
Khade masale ka gosht
- Skæres først lammet i tern.
- Rist koriander frøene, de røde chilier, sort og almindelig kommenfrø og peberkornene, som dernæst mortes.
- Varm gheen eller noget olie i en gryde og sauter de hele krydderier over middel varme indtil de begynder, at sprutte.
- Tilsæt nu løg og svits dem gyldne.
- Dernæst tilsættes hvidløg, ingefær og de hakkede grønne chilier, som sauteres i 2 min., hvorefter lammet tilsættes sammen med de mortede krydderier.
- Fjerne gryden fra varmen og tilsæt yoghurt, tomater og vand.
- Smag til med salt.
- Lad det simre i 1½ time under låg ved svag varme.
Noter
Man kan nøjes med lidt færre chilier end de 16 opskriften har.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Server med Naan brød, basmati ris, agurkesalaten og en god chutney. Sørg for, at der er hele krydderier på tallerkenen.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks