og

Norditaliensk Vinanmeldelse af høj kvalitet

af | 7. sep 2021 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

REKLAME

Vinanmeldelse italienske vine fra Lund Vine

Jeg har igen haft fornøjelsen at få tilsendt 6 forskellige vine fra Lund Vine som jeg har anmeldt.

Vinene er alle europæiske eller nærmere bestemt 5 fra Italien og 1 fra Mosel området i Tyskland. Jeg er er imponeret over den kvalitet de vine Lund Vine har sendt til mig.

Områdemæssigt stammer de Italienske vine fra det nordlige Italien, nærmere bestemt nord for Genova. Vinene har en perfekt balance mellem syre og krop, som gør at de ikke er marmelade tunge som nogle italienske vine kan forekomme. Barbera druen har generelt et højt syreindhold, hvor vinene jeg har anmeldt får balanceret syren så den de får en fyldig krop.

Det nordlige Italien omkring Piemonte områder er kendt for druerne Barbera og Nebbiolo, hvor Barbera druen er en af de mest beplantede druesorter.

Du kan på ovenstående billede se 6 flasker, men i min anmeldelse er der kun 5 vine. Olivero Mario Nebbiolo har jeg tidligere anmeldt.

Vinory Roero Arneis

Vinory Roero DOCG Montebello, Piemonte – Italien, Arneis, 2020, 13%.

115,-

Denne hvidvin har en flot klar gylden farve. Duften er dejlig af sarte citrusnoter og syrlige æbler. Munden fyldes med en frisk og sprød vin med en tilpas syrlighed af citrusskal. Eftersmagen er halvlang hvor vinen åbner sig lidt mere op og man fornemmer at denne hvide italiener har et potentiale.

Vinen er lagret 4 måneder på ståltanke. Vinory Roero bør drikkes inden 2026. Server vinen ved 9 – 10 grader. Server denne hvidvin som aperitif eller til fisk- og skaldyrsretter.

4 ud af 6 stjerner

Spatburgunder Rosé

Mosel Rosé, Mosel – Tyskland, Spätburgunder (Pinot Noir), 2019, 12%.

95,-

Denne rosé flyder i glasset med en skøn flot jordbær farve. Næsen rammes af et bombardement af jordbær, hindbær og en let syrlighed af citrusskal. Smagen er sprød og saftig af sødlige og friske skovjordbær og brombær.Vinen har en dejlig halvlang og sødlig eftersmag der kalder på mere. En sand balanceret rosé vin på pinot noir druen fra Mosel området i Tyskland.

Server rosévinen ved 9 – 12 grader. Den kan udover serveres som aperitif gå til lette fiskeretter.

5 ud af 6 stjerner.

MariO Dolcetto d´Alba

Olivero Mario Buschet Dolcetta d´Alba, Rodello – Italien, Dolcetto, 2019, 14%.

130,-

Vinens farve er klar og nærmest mørke blodrød. Duften er varm og behagelig af mørke bær som kirsebær samt noter af mandel. Vinen har stadig varm men frisk pga. de tydelige tanniner når den rammer munden. Samtidig har den en lang eftersmag hvor den med tiden vinder frem.

Denne Dolcetto er lagret i gamle barriques efter den har gæret i 12 dage. Olivero Mario producere omkring 2500 flasker om året. Lagringstid omkring 12 år fra 2019. Server vinen ved omkring 18 – 20 grader. Passer til pastaretter og kødretter og modne oste.

5 ud af 6 stjerner.

Linda Piemonte

Linda Piemonte, Cantine Povero, Piemonte – Italien, 50% Nebbiolo og 50% Barbera, 2015, 15%.

90,-

Glasset fyldes med en kraftig mørkerød farve rødvin med violette toner. Vinen har en kraftig bouquet krydderier som peber og vanilje og mørke bær som kirsebær. Man fornemmer samtidig en anelse lagring og tanniner. Smagen er fyldig og varm af delikate blommer med en skøn finesse af tanniner der giver vinen en perfekt saftighed. Den har en lang og behagelig mørk eftersmag som alligevel er velbalanceret pga. tanninerne i vine.

Drik denne rødvin nu eller lad den stå de næste 5 år. Server den ved 16 – 18 grader. Vinen vil passe godt til italienske ragoutretter og kødretter.

6 ud af 6 stjerner.

Nizza 2018

Vinory Bricco di Nizza, Nizza Monferrato – Italien, Barbera, 2018, 15,5%.

224,-

Bricco di Nizza har en rubinrød flot farve. Næsen mærker en intens kraftig duft af eg, mørk chokolade, kakaobønner og kraftige mørke bær som lagret kirsebær. Bagerst ligger der noter brændt eg. Smagen er yderst behagelig og varm med skønne noter af vanilje og sødmefulde brombær. Bricco har en lang og behagelig eftersmag der kun fordrer på et glas mere. På trods af den høje alkoholprocent fornemmer man at denne rødvin er velbalanceret mellem sødmen og syren.

Lagringstid frem til 2030. Serveringstemperatur 16 – 18 grader. Server den til grillede retter, kød- og pastaretter og modne oste.

6 ud af 6 stjerner.

Jeg vurderer vine på følgende måde når jeg skriver en anmeldelse:

Alle vine bedømmes ud fra fire kriterier som Udseende, Bouquet (duft), Smag og Helhedsindtryk.

Vine gives karakterer fra 1 til 6 stjerner.

Enestående vin = 6 stjerner

Fremragende vin = 5 stjerner

God vin over gennemsnittet = 4 stjerner

Gennemsnitlig vin = 3 stjerner

Under gennemsnittet = 2 stjerner

Dårlig vin = 1 stjerne

Selv om jeg har anmeldt mange vine og i flere år, kan det stadig være en udfordring af anmelde nye vine. Når du læser mine anmeldelser, er det min beskrivelse og indtryk af vinene.

Men det er kun dig der kan vurdere om dine smagsløg har samme oplevelser, og om du kan lide de pågældende vine.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!