Muslingefestival i Løgstør
Igen i år løber den overdådige Muslingefestival i Løgstør af stablen d. 8 – 10 juli 2011. Jeg tilbragte sidste år weekenden i den lille turistby Løgstør og havde ikke forestillet mig, at så mange mennesker valfartede til denne festival. En glædelig overraskelse, at se den gamle Limfjords fiskerby fyldt med glade muslingeelskere. Vi havde i forvejen booket os ind i en hytte på den lokale campingplads, hvilket efter antallet af gæster var en meget god ide. Fredag eftermiddag landede lokale muslingefartøjer store sække med friske muslinger. Nok ikke lige fanget, men jeg kan forestille mig de kommer fra Vilslund Muslinge industri, hvor de 27 muslingefartøjer fra Limfjordsområdet lander deres fangst. Efter en tur ned i bymidten blev det mere og mere klart, hvor stor festivalen er.
Lørdag eftermiddag havde det lokale beredskab stillet op med deres transportable kogefyr for, at festival gæsterne kunne få gratis hvidvins dampede muslinger. Da vi gik ned mod havnefronten troede vi, at vi var i god tid, men blev igen lidt klogere, da der i forvejen var en ekstrem lang kø. Men det tog ikke lang tid for beredskabsfolkene, at lave de første ca. 50 – 75 kg. dampede blåmuslinger. Opskriften skiftes fra år til år. Vi fik efter en halv times køkultur et par skåle dampede blåmuslinger. Efter min smag var opskriften for sød i forhold til fedmen i muslingerne. Men skønt, at sidde med fødderne dinglende udover over mole kanten og spise Løgstørs version af Moules Marinières. Samtidig guffede mange børn muslinger i sig :-).
Samme aften gik jagten ind på, at finde et spisested, hvor vi kunne nyde flere skaldyr. Men igen måtte vi sande, at vi skulle have bestilt bord hjemmefra. Der var overfyldt på restauranterne og vi valgte, at købe en billet til festivalpladsens madtelt. Menuen bestod af dampede muslinger, krabbeklør, bålbagte rodfrugter, en såkaldt Paella, grillede svineskanker samt andet jeg i dag ikke husker. De fleste retter var godt tilberedt, på nær paellaen som desværre ikke havde set skyggen af Valencia ris og Safran. Prisen for buffeten mener jeg lå lidt over 200 kr.. Vi blev mætte, men manglede lidt mere hygge om maden, hvilket er svært i et stort madtelt.
Hvis du nu sidder og læser dette og overvejer, at tage til Løgstør for weekenden, vil jeg opfordre dig til, at booke overnatning allerede nu samt bestille bord på et af byens restauranter, såfremt du ikke ønsker at spise i madteltet.