og

Muslingefestival i Løgstør

af | 29. jun 2011 | Anmeldelser, Oplevelser - Rejser

Igen i år løber den overdådige Muslingefestival i Løgstør af stablen d. 8 – 10 juli 2011. Jeg tilbragte sidste år weekenden i den lille turistby Løgstør og havde ikke forestillet mig, at så mange mennesker valfartede til denne festival. En glædelig overraskelse, at se den gamle Limfjords fiskerby fyldt med glade muslingeelskere. Vi havde i forvejen booket os ind i en hytte på den lokale campingplads, hvilket efter antallet af gæster var en meget god ide. Fredag eftermiddag landede lokale muslingefartøjer store sække med friske muslinger. Nok ikke lige fanget, men jeg kan forestille mig de kommer fra Vilslund Muslinge industri, hvor de 27 muslingefartøjer fra Limfjordsområdet lander deres fangst. Efter en tur ned i bymidten blev det mere og mere klart, hvor stor festivalen er.

Løgstør Muslingefestival

Lørdag eftermiddag havde det lokale beredskab stillet op med deres transportable kogefyr for, at festival gæsterne kunne få gratis hvidvins dampede muslinger. Da vi gik ned mod havnefronten troede vi, at vi var i god tid, men blev igen lidt klogere, da der i forvejen var en ekstrem lang kø. Men det tog ikke lang tid for beredskabsfolkene, at lave de første ca. 50 – 75 kg. dampede blåmuslinger. Opskriften skiftes fra år til år. Vi fik efter en halv times køkultur et par skåle dampede blåmuslinger. Efter min smag var opskriften for sød i forhold til fedmen i muslingerne. Men skønt, at sidde med fødderne dinglende udover over mole kanten og spise Løgstørs version af Moules Marinières. Samtidig guffede mange børn muslinger i sig :-).   

Dampede blåmuslinger


 

Samme aften gik jagten ind på, at finde et spisested, hvor vi kunne nyde flere skaldyr. Men igen måtte vi sande, at vi skulle have bestilt bord hjemmefra. Der var overfyldt på restauranterne og vi valgte, at købe en billet til festivalpladsens madtelt. Menuen bestod af dampede muslinger, krabbeklør, bålbagte rodfrugter, en såkaldt Paella, grillede svineskanker samt andet jeg i dag ikke husker. De fleste retter var godt tilberedt, på nær paellaen som desværre ikke havde set skyggen af Valencia ris og Safran. Prisen for buffeten mener jeg lå lidt over 200 kr.. Vi blev mætte, men manglede lidt mere hygge om maden, hvilket er svært i et stort madtelt.

Kogte krabbeklør

Hvis du nu sidder og læser dette og overvejer, at tage til Løgstør for weekenden, vil jeg opfordre dig til, at booke overnatning allerede nu samt bestille bord på et af byens restauranter, såfremt du ikke ønsker at spise i madteltet.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Elsebeth

    I år var der ikke noget at råbe hurra for – så vi spiste om fredagen hos Kanalfogedens Køkken, hvor vi spiste masser af muslinger og fik en vidunderlig hvidvin. Det store arrangement var lørdag aften, hvor ca. 120 mennesker var stuvet sammen ved ca. 40 cm brede (smalle!) borde, så det var et hyr at få plads til både vand- og vinglas. Godt, at jeg lærte at spise med armene ind til kroppen, da jeg var barn, for vi sad meget tæt. Maden leverede Kanalfogedens Køkken, men af en dårligere kvalitet end i selve restauranten aftenen før, spisningen foregik i Museet, pris 284 kr. pr. person. Os tjente de godt på, for min søn blev dårlig efter 40 min. Min vin var af sådan en beskaffenhed, at det ikke gjorde det mindste, at jeg måtte efterlade den, fordi vi blev nødt til at gå. I øvrigt blev vi enige om, at vi er bedre til at dampe smagsfulde muslinger. Men vi havde den smukkeste køretur hjem ned langs vestkysten.

    Svar
    • Søren

      Det var ærgerligt, at Festivalen ikke var det store, at råbe hurra for.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!