og

Pho Ga Vietnamesisk Suppe

af | 21. jan 2021 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Supper

Vietnamesisk Pho Ga Suppe

Pho Ga er en lækker traditionel vietnamesisk nudel suppe som serveres med kylling.

Pho Ga suppe er fantastisk og fuld af den skønneste smag fra det vietnamesiske køkken med dens vidunderlige krydderier og krydderurter.
Samtidig er opskriften til en vietnamesisk pho ga suppe meget nem og tager ikke lang tid at lave, hvilket gør at jeg anbefaler du prøver den.
I suppen bruges de klare risnudler som er utrolig skønne til denne suppe med smage fra hoisin sauce, chili og krydderurterne får du en vietnamesisk supper der smager fantastisk skønt.

Udover at pho ga suppe smager utrolig godt er den endda smuk og indbydende at se på.

I denne opskrift på pho ga vietnamesisk suppe har jeg som tilbehør til suppen brugt kyllingebryst.
Man kan ligeledes bruge svinemørbrad eller oksekød skåret i ultra tynde skiver.

Basen til suppen har jeg valgt skulle være fra hønsefond, som jeg selv har lavet på forhånd. Hønsefonden synes jeg giver en større dybde og smag i suppen. Men er tiden ikke til det kan man i stedet bruge en købe hønsefond.

Prøv disse dejlige supper: Tom Yum Goong Suppe // Muslingesuppe // Gullashsuppe

Pho Ga – Vietnamesisk suppe med kylling

Pho Ga er en lækker traditionel vietnamesisk nudel suppe som serveres med kylling skønne krydderurter, hoisin sauce og chili i.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Supper, Fjerkræ
Køkken: Vietnamesisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Pho Ga Suppe

  • 1-1½ l hønsefond
  • 2 stk. rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk. ingefær af 70 g
  • 3 – 5 spsk. neutralolie som rapsolie
  • 1 spsk. sesamolie
  • 3 stk. stjerneanis
  • 6 stk. kryddernelliker
  • 2 tsk. korianderfrø
  • 1 hel kanel
  • 8 peberkorn
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. hoisin sauce
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Tilbehør

  • 1 pakke risnudler gerne lidt tykke
  • 400 g. kylling bryst
  • 350 g blandede svampe. shitake enoki, østershatte
  • 2 – 3 bok choy
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt forårsløg
  • 2-3 stk. lime
  • 1 smule frisk chili
  • 1 bæger hoi sin sauce
  • 1 bæger chili sauce

Sådan gør du

Pho Ga Suppe

  • Del rødløgene på langs skære i ringe.
  • Hak hvidløgsfedene fint.
  • Skræl ingefæren som rives på et rivejern.
  • Varm en stor gryde op ved middel varme og hæld olierne i.
  • Sauter rødløg, hvidløg og ingefær i et par minutter.
  • Hæld hønsefonden ved og kom krydderier, fiskesauce, hoisin sauce, sukker og salt i.
  • Lad det simre i 35 minutter, hvorefter det hældes gennem en sigte.
  • Smag dernæst suppen til med fiskesauce, hoisinsauce og salt.

Tilbehør

  • Læg risnudlerne i kogende vand i, tjek kogeanvisning på pakken. Skyl dem dernæst og lad dem ligge i koldt vand i 5 minutter. Derved klistrer de ikke.
  • Skær kyllingebrysterne i meget tynde skiver, som kommes i suppen.
  • Svampene, forårsløgene og bok choy skæres i mundrette stykker som ligeledes kommes i suppen.

Noter

Anret suppen ved at placere de kogte risnudler i skål, hvor suppen hældes over. Anret med lidt snittet chili, basilikumblade og korianderblade, og chilisauce og hoisin sauce i skåle.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Pho Ga kan tilberedes som ren vegetar suppe, hvis man fremfor hønsefond bruger grøntsagsfond og udelader kødet i suppen.

Noget af den perfekte smag i pho ga suppen stammer den ret store mængde af blandede svampe som shitake, enoki og østershatte. En typisk og klassisk råvare i mange asiatiske supper, da svampe giver både supper og andre retter en form for umami smag.

Udover svampe er der brugt hoisin sauce og fiske sauce som giver suppen den helt rigtige og karakteristiske smag.

Vi er blevet utrolig vilde med den vietnamesiske suppe Pho Ga som strakte sig over 2 dage og der var endda på tredje dagen en lille skålfuld til en frokost.
Som så ofte når jeg skriver om supper og simreretter bliver de altid bedre af at stå natten over, da smagen udvikler sig retten, og trækker mere smag ud af ingredienserne.
Det samme gør sig gældende for denne vietnamesiske suppe.

Laver du den vietnamesiske suppe dagen, inden kan man vente med at komme kylling og bok choy i til den dag den serveres for, at det ikke koges ud.

Til min version af Pho Ga serverede jeg meget traditionelt hoisin sauce og måske lidt utraditionelt chili sauce. Man kan selv finde ud af om der skal stilles lidt ekstra saucer frem til suppen.

Pho Ga

Server den skønne suppe med hosinsauce og chiliesauce til.

Krydderi ingredienser til Pho Ga

Krydderierne til en pho ga suppe består af kanel, stjerneanis, nelliker, korianderfrø og peberkorn. Derudover kommes fiskesauce og hoisin sauce i.

Grøntsager til pho ga suppen

Brug rødløg, hvidløg og revet ingefær som base sammen med krydderierne i suppen.

Stegte grøntsager i pho ga suppen

Rødløg, hvidløg og ingefær svitses et par minutter.

Suppe fond af høns til pho ga

Krydderier og grønt koges sammen med en hønsefond i 35 minutter.

Brugte krydderier og løg

Hæld det dernæst gennem en sigte og smag til med yderligere fiskesauce og hoisin sauce.

Opskrift på pho ga suppe

Server Pho Ga med frisk koriander og basilikumblade til.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!