og

Røget kammusling og peberrod – Nytårsappetizer

af | Appetizer, Fisk og Skaldyr, Opskrifter

Røget kammusling og peberrod

Den fjerde og sidste nytårsappetizer 2013 bestod af let røget kammusling med lidt peberrodscreme og rugbrødskrymmel på toppen og tallerkensmækkerkapers.

Prøv denne: Stegt rødtunge med kapers smørsauce og asparges

Ingredienser:

  • ½ Kammusling pr. person.
  • 1 røgbakke fra SmokeItAll eller røgsmuld.
  • 1 dl. 18% eller 38% cremefraiche.
  • 1 spsk piskefløde.
  • 1 – 2 spsk frisk revet peberrod.
  • 2 skiver rugbrød.
  • Tallerkensmækkerkapers eller almindelige kapers.
  • Tallerkensmækkerblade eller andet grønt pynt som dild, brønkarse.

Fremgangsmåde:

  • Røgning af Kammuslinger: Drys kammuslingerne med salt og lidt sukker 2 – 4 timer i forvejen. Opvarm en ½ grillstarter. Når kullene er klare hældes de i den ene side af grillen. Læg en drypbakke i den anden side. Fjern folien fra røgbakken og placer den ovenpå kullene og læg låget på. Når det begynder at ryge, lægges kammuslinger på risten over drypbakken. Låget sættes på grillen og spjældet lukkes 2/3. Lad kammuslingerne røge i ca. 5 – 10 minutter alt afhængig af størrelsen. Tjek dem undervejs om de har fået røgfarve på overfladen og fortsat er lidt bløde når der trykkes på dem. Når de er færdige kan de stilles i køleskabet indtil anretning, hvor de skæres i enten fire tynde skiver eller deles. Igen afhængig af størrelsen på kammuslingerne.
  • Peberrodscreme: Bland cremefraiche og fløde. Riv peberroden og bland lidt i cremefraiche blandingen af gangen og smag til med salt og peber.
  • Rugbrødskrymmel: Rist to stykker rugbrød ved 180 grader i ca. 15 minutter eller på en pande med lidt olie på. Skær kanterne af rugbrødsskiverne og hak dem fint i en minihakker.

Anretning: Placer to kammuslingeskiver på en smageske eller en tallerken. Smør et tyndt lag peberrodscreme ovenpå og drys med lidt rugbrødskrymmel. Kom til sidste et par tallerkensmækkerkapers (eller almindelige kapers) ovenpå og pynt med f.eks. tallerkensmækkerblade eller dild eller brøndkarse.

Opskrift på Røget kammusling

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!