og

Stegt rødtunge med kapers smørsauce og asparges

af | 8. jun 2012 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Stegt rødtunge med kapers smørsauce og asparges

Rødtunge er en fedtfattig fladfisk i familie med rødspætten, men mere velsmagende. Jeg valgte, at lave en meget simpel ret af fileterne med en kapers smørsauce og de sidste hvide asparges, jeg kunne opdrive samt lidt grønne asparges. Kapersene tager noget af den fede smag fra smørret og passede godt til selve fisken. Jeg havde et par blåmuslinger fra aftenen forinden, der blev vendt på panden lige inden servering.

Læs også om: Kulmule med et tæppe af dildpesto // Kuller med remoulade

Ingredienser 2 personer:

  • 4 rødtunge fileter eller en hel.
  • 2 spsk kapers i lage.
  • Smør.
  • Citron.
  • Hvide asparges.
  • Grønne asparges.
  • Gulerødder.

Rødtunge: Fileter rødtungen, eller få fiskehandleren til det. Drys dem med salt og peber inden de steget ca. 1 – 2 minutter på hver side. Tag dem af panden og hold dem lune til servering.

Smørsauce: Kom en god klat smør på panden og lad det smelte ved medium varme, hvorefter den sis for urenheder og kommes derefter i en gryde. Tilsæt kapersene til smørsaucen og smag til med citronsaft og salt og peber.

Aspargeserne:  Knæk aspargeserne og skræl de hvide. Flæk de grønne midt over, eller brug en skrællekniv, hvor de skrælles fra enden og op mod hovedet. Vend dem kort på en varm pande i enten lidt olie eller smør.

Gulerødder: Brug en skrællekniv til, at skrælle gulerødderne i tynde skiver, som kommes i koldt vand, indtil anretning.

Stegt rødtunge

Anret eksempelvis som ovenstående med lidt citronpurløg. Meget simpelt og hurtigt, men utrolig velsmagende.

rødtunge filet


Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Erland

    Just my kind of food 🙂

    Svar
    • Søren

      Simpelt og velsmagende :-).

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!