Rødtunge er en fedtfattig fladfisk i familie med rødspætten, men mere velsmagende. Jeg valgte, at lave en meget simpel ret af fileterne med en kapers smørsauce og de sidste hvide asparges, jeg kunne opdrive samt lidt grønne asparges. Kapersene tager noget af den fede smag fra smørret og passede godt til selve fisken. Jeg havde et par blåmuslinger fra aftenen forinden, der blev vendt på panden lige inden servering.
Læs også om: Kulmule med et tæppe af dildpesto // Kuller med remoulade
Ingredienser 2 personer:
- 4 rødtunge fileter eller en hel.
- 2 spsk kapers i lage.
- Smør.
- Citron.
- Hvide asparges.
- Grønne asparges.
- Gulerødder.
Rødtunge: Fileter rødtungen, eller få fiskehandleren til det. Drys dem med salt og peber inden de steget ca. 1 – 2 minutter på hver side. Tag dem af panden og hold dem lune til servering.
Smørsauce: Kom en god klat smør på panden og lad det smelte ved medium varme, hvorefter den sis for urenheder og kommes derefter i en gryde. Tilsæt kapersene til smørsaucen og smag til med citronsaft og salt og peber.
Aspargeserne: Knæk aspargeserne og skræl de hvide. Flæk de grønne midt over, eller brug en skrællekniv, hvor de skrælles fra enden og op mod hovedet. Vend dem kort på en varm pande i enten lidt olie eller smør.
Gulerødder: Brug en skrællekniv til, at skrælle gulerødderne i tynde skiver, som kommes i koldt vand, indtil anretning.
Anret eksempelvis som ovenstående med lidt citronpurløg. Meget simpelt og hurtigt, men utrolig velsmagende.
Just my kind of food 🙂
Simpelt og velsmagende :-).