Røget laks med pocheret æg
Har du prøvet, at røge din egen laks? Hvis ikke kan du her læse om en meget nem metode, at varmrøge et par laksefileter. Jeg elsker fisk og nærmest alle slags. Laks køber jeg som regel i hele sider og skærer dem ud i fileter, som kan grilles, steges, bages, dampes, med og uden marinade. Ind i mellem får de også en gang røg, uden at overdøve laksens naturlige smag.
Til denne røgede laks faldt valget på pocherede æg, grillede grønne asparges og bok choy. Jeg valgte den nemme pocheringsmetode. Laksen kan du serverer til frokost, som forret eller hovedret. Ind i mellem er det rart med flere valg.
Prøv også denne fiskeopskrift: Multe på Spidskål
Ingredienser 2 personer:
- 2 laksefileter af 150 g.
- 6 grønne asparges.
- 4 bok choy blade.
- 10 hele grønne bønner.
- 2 æg.
- Frisk hakket dild.
- Dildskærme (kan udelades).
- Dildolie (kan udelades).
- Røgsmuld, som f.eks. Smoke It all eller røgflis.
Fremgangsmåde:
• Laks: Hvis du køber en hel lakseside skærer du to fileter ud. Sørg for, at fjerne de ben der kan sidde tilbage, eller bed din fiskehandler om det. Salt laksestykkerne 2 – 3 timer i forvejen, hvor de stilles på køl. 30 minutter inden tilberedning tages laksestykkerne ud af køleskabet. Hvis du bruger en kulgrill sættes en 2/3 del grillstarter over. Når kullene er klar hældes de i den ene side af grillen. Placer en drypbakke i den modsatte side. Bruger du en flis vædes de inden brug, og kommes direkte ovenpå kullene. Bruger du en Smoke It All røgbakke placeres den direkte ovenpå kullene. Når det begynder, at ryge lægges grillristen på og laksefileterne placeres ovenover drypbakken. Læg låget på og luk spjældet næsten helt i. Røg fileterne i 15 minutter.
• Pocheret Æg: Bred et styk folie ud og pensl det med olie. Slå ægget ud på folien og drys lidt groft hakket dild over, hele dildskærme og dildolie over. Fold alle hjørner sammen og sno dem stramt om ægget. Kog en gryde med vand op og pocher/kog ægget i ca. 3 – 4 minutter afhængig af størrelsen. Når ægget er pocheret klippes toppen af folien af og ægget tages forsigtigt ud indtil servering.
• Asparges, grønne bønner og bok choy: Knæk aspargeserne ved roden. Skær bunden af bønderne og skær stokken af bok choy bladene. Grill grøntsagerne, hvor aspargeserne og bønnerne skal have ca. 5 minutter og bok choyen 10 minutter. Skær aspargeserne i tre dele, bønnerne evt. i to og bok choyen i stykker af 4 cm længde.
Ved servering placeres laksen ovenpå bok choy stykkerne, hvor aspargeserne og bønnerne lægges ovenpå. Det pocheret æg placeres ved siden af laksen.
Røget laks med pocheret æg det ligner jo en gourmet frokost ret og nu skal den prøves så på lørdag vil jeg overaske min mand med en lækker gang Røget laks med pocheret æg det lyder jo godt
mange tak for en rigtig fin side og ikke mindst for den flotte opsktift
Lone
Takker for rosen.
Bedste hilsner
Søren