Vidste du, at rosenkålssuppe smager afsindig godt?
Rosenkålssuppe er en skøn suppe som ikke er bitter, men i stedet rund og fyldig og meget nem, at tilberede. Vi er selv utrolig glade for rosenkål i alle mulige afskygninger, som stegte, kogte, blancherede i salater og hvad vi ellers finder på med dem.
Jeg kan have gæster, der normalt ikke bryder sig om, da de oplever at rosenkål smager bitter. Det gør rosenkålen også hvis de tilberedes for længe, og serveres hele. Jeg tror de fleste af os har smagt disse ekstrem bitre små grønne fætre, og man tænker at man aldrig skal have dem igen. Men en rosenkålssuppe giver en helt anden smag end de man kan forestille sig.
Prøv disse skønne supper: Asparges Suppe // Klassisk Fransk Løgsuppe // Oksehale Suppe
Rosenkålssuppe
Ingredienser
- 500 g. rosenkål
- 100 g. bacon eller god skinke
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ stk Fennikel
- 1 – 2 kartofler
- 7 dl. hønse- eller grønsagsfond
- ½ – 1 dl. fløde
- 1 dl. ristede mandler
- 1 spsk. smør
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær bunden af rosenkålene del dem i to.
- Fjern skallen fra løg og hvidløg, og skær dem i mindre tern.
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
- Varm en gryde op ved middelvarme.
- Kom smørret i gryden og lad det smelte.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det sauterer indtil de bliver let klare i farven.
- Skær ligeledes fennikel i mindre grove tern.
- Kom dernæst rosenkålene, fennikel og kartoflerne i gryden, og lad det sauterer et par minutter.
- Hæld fonden ved, og lad det simre under låg i 10 minutter eller indtil rosenkålene og kartoflerne er møre.
- Blend suppen med en stavblender eller hæld den op i en almindelig blender.
- Smag suppen til med lidt fløde, salt og peber.
- Hold suppen varm.
- Mandlerne hakkes groft og ristes sprøde på en pande.
- Skær baconen i tern og steg den sprød på panden.
- Ved servering hældes suppen op i en dyb tallerken og drysses med sprød bacon og mandler, og pyntes med rosenkål blade.
Noter
Opskrift på rosenkålssuppe
En hjemmelavet rosenkålssuppe er virkelig nem at lave, selv på en travl hverdag når man ikke ved, hvad man skal have til aftensmad. Jeg har i opskriften brugt både bacon og mandler som tilbehør, hvilket du kan udelade. De øvrige ingredienser er noget de fleste af os har liggende. Den samlede tid det tager at lave en rosenkålssuppe er ikke mere end omkring 40 minutter. Så på trods af en travl dag kan den hurtig tilberedes som aftensmad.
På trods af denne rosenkålssuppe koger lidt længere end man koger hele rosenkål bliver smagen ikke bitter af rosenkål når suppen blendes. Den bliver i stedet dejlig cremet og fyldig med smag en rosenkål.
En helt anden sag med kåltyper er, at det er rigtig sundt at spise og samtidig mætter meget.
Jeg har havde til denne suppe valgt, at serverer lidt ristede mandler og god skinke fra Fanø til for, at få noget sprødt i suppen.
Server rosenkålsuppen med ristede mandler til.
Ingredienserne er mandler, fennikel, rosenkål, løg, hvidløg og kartoffel. Man kan efter eget valg tilsætte lidt fløde for, at gøre den mere cremet.
På trods af, at rosenkålene til suppen både sauteres og koges bliver smagen i suppen ikke bitter.
Hvem har sagt at rossenkål er bitter?
Hej John
Mange opfatter rosenkål som bitter i smagen, hvilket jeg ikke selv synes en rosenkål er.
Bedste hilsner
Søren
Jeg har nettopp prøvd oppskriften, og den falt virkelig i smak. At jeg elsker rosenkål hjelper jo, må jeg innrømme 🙂
Hilsener fra Norge/Tyskland.
Hej Audun
Det glæder mig rigtig meget, at det faldt i din smag.
Og dejligt at der også er nogen fra Norge/Tyskland der følger med på min blog :-).
Bedste hilsner
Søren
Hvor kommer den fennikel fra billedet ind i opskriften? Kan ikke lige forestille mig den sammen med rosenkål?
Bruger og elsker mange af dine opskrifter, da vi sidder på en isoleret lille græsk ø og har været i isolation siden 7. november og noget nyt skal der jo ske:))
Hej Tove
Tusinde tak for at du bruger mine opskrifter.
Det lyder lidt hårdt at være isoleret i så lang tid, men godt at I kan lave forskellige retter.
Rent faktisk brugte jeg fennikel i opskriften, men har misset at skrive det i ingrediens listen. Smagen er ikke kraftig, men jeg husker det passede fint med rosenkålen. Du kan selvfølgelig udelade den :-).
Du skal have tak for om den skulle i?
Håber I snart kan komme lidt ud igen.
De bedste hilsner
Søren