Skindstegt Kulmule og Spinat risotto

af | 20. dec 2016 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Frokost, Opskrifter

Kulmule er ved, at være en typisk fiske spise her hjemme. Kulmulens kød er magert og bliver fast under tilberedningen. Jeg har i denne opskrift valgt, at stege den udelukkende på skindsiden for, at få et lækkert sprødt skind. Fisken har dernæst fået selskab af en super lækker frisk spinat risotto og kogte rødbeder i tern med fetaost.
Et nemt lille festmåltid. Jeg serverede retten som hovedret, men tænker at den sagtens kan gå som en fyldig forret, hvor mængden af risotto og rødbeder reduceres.

I sydeuropa er kulmulen en af de finest spisefisk man kan købe, hvilket jeg ikke fortænker dem i. Jeg oplever, at den er ved at blive mere almindelig herhjemme, og så er den ikke særlig dyr.
Kødet kålmulen er også nem, at arbejde med da det bliver fast når man tilberede det. Det gør, at fisken er nem, at grille da kødet ikke falder fra hinanden. Husk altid når du griller fisk, at smøre selve fisken med neutral olie, hvilket gør det nemmere, at det ikke sidder fast på grill risten.

Skindstegt Kulmule og Spinat risotto

Opskriften kan reduceres og bruges som en fyldig forret.
4.75 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Italiensk
Køkken: Fisk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

Kulmule

  • 2 kulmule fileter
  • Frisk hakket bronzefennikel
  • Olie
  • 2 spsk. smør

Spinat Risotto

  • dl. arborio ris
  • Ca. 1 l. hønsefond
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 løg skåret i fine tern
  • 1 fed hvidløg skåret i fine tern
  • 200 g. frisk spinat
  • 2 dl. fint revet pecorino eller parmesan ost
  • 2 spsk. smør

Rødbeder med feta

  • 4 rødbeder
  • 75 g. fetaost
  • 2 spsk. hyldebæreddike eller balsamico eddike
  • Evt. 1 fint hakket rødløg

Sådan gør du

Kulmule

  • Salt kulmulen på skindsiden 2 timer før tilberedning.
  • Hæld olie på en pande, som varmes op til 2/3 styrke, hvorefter smøres kommes på. Steg kulmulen udelukkende på skindsiden i ca. 3 – 5 minutter. Hold øje med kødet, som langsomt tilberedes.
  • Ved anretning drysses fint hakket bronzefennikel over kulmulefileterne.

Risotto

  • Skyl spinatbladene og tør der i et viskestykke.
  • Varm fonden op, så den er varm.
  • Brug en mindre gryde hvori løg og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige.
  • Rør arborio risene i, i 5 minutter til de har opsuget fedtstoffet og er klare.
  • Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen fordampe.
  • Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. 1 dl samtidig med der røres.
  • Lad dernæst risene opsuge fonden, uden der røres.
  • Tilsæt igen mere fond osv. Efter ca. 15 – 20 minutter er risene møre eller al dente, men smag på dem inden du stopper med, at hælde mere fond i.
  • Risene skal have cremet konsistens, uden at blive klæg.
  • Rør til sidste smør og pecorinoen i og spinat.

Rødbeder med feta

  • Kog rødbederne al dente med skrald på i ca. 20 minutter.
  • Hæld vandet fra og hæld koldt vand over dem. Smut skralden af, lige som at smutte mandler. Det er en god ide, at bruge et par handsker, så ens fingre ikke er totalt rødbede farvede resten af dagen.
  • Skær rødbederne i tern, og kom dem på et fad.
  • Vend dem med lidt hyldebæreddike eller balsamico, og drys fetaosten over.
  • Du kan evt. tilsætte et hakket rødløg.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Jeg har tidligere skrevet par andre spændende opskrifter om kulmulen, hvor du kan hoppe direkte videre til to af dem. Kulmule i Savoykål og Grillet kulmule.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.