og
Opskrift på syltede hvide asparges

Der er ikke lang tid til, at de første hvide (oversøiske) asparges kommer i handlen. De europæiske kommer først om ca. en lille måneds tid. Asparges er en formidabel lækker spise, som jeg sidste år i maj fik syltet til resten af året. Jeg har først nu fået mig taget sammen til, at lægge den på bloggen. De syltede asparges smager forrygende som tilbehør til f.eks. kalvekød, lammekød, fjerkræ, i salater, hvor der gerne må være lidt ekstra syre i, til æg, eller hvad man ellers har lyst til.

LÆS OM: Syltede Chili

Ingredienser:

  • 400 g hvide asparges.
  • 10 perleløg.
  • 1 rødløg.
  • 2 dl. vand.
  • 2 dl. mirin (asiatisk risvineddike, som har mindre eddike smag).
  • 1 dl honning.
  • ½ dl rørsukker.
  • Stilke timian.
  • 10 sorte peberkorn.
  • Salt

Fremgangsmåde:

Skræl aspargeserne fra toppen mod bunden. Knæk derefter enderne eller skær dem af. Del hver asparges i to til tre stykker. Skær rødløget i ottende dele og kog det sammen med de øvrige ingredienser til honning og rørsukker er opløst. Lad det afkøle og hæld det i skoldede patentglas, som er skyllet i enten atamon eller vodka. Kom asparges stykkerne i. Lad dem trække i en uges tid. De kan efterfølgende holde sig i flere måneder.

Uskrællede hvide asparges

Hvide asparges hoveder


Syltede hvide asparges

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

3 Kommentarer

  1. Lars H

    Hvor længe skal de stå før de er klar til spisning?

    Svar
    • Søren

      En uges tid burde gøre det.
      /Søren

      Svar
  2. Mads

    Hvor lang tid KAN de stå ville du mene? 🙂

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ristet kammusling og syltede asparges | - […] 4 Syltede hvide asparges […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!