Syltede Hvide Asparges
Der er ikke lang tid til, at de første hvide (oversøiske) asparges kommer i handlen. De europæiske kommer først om ca. en lille måneds tid. Asparges er en formidabel lækker spise, som jeg sidste år i maj fik syltet til resten af året. Jeg har først nu fået mig taget sammen til, at lægge den på bloggen. De syltede asparges smager forrygende som tilbehør til f.eks. kalvekød, lammekød, fjerkræ, i salater, hvor der gerne må være lidt ekstra syre i, til æg, eller hvad man ellers har lyst til.
LÆS OM: Syltede Chili
Ingredienser:
- 400 g hvide asparges.
- 10 perleløg.
- 1 rødløg.
- 2 dl. vand.
- 2 dl. mirin (asiatisk risvineddike, som har mindre eddike smag).
- 1 dl honning.
- ½ dl rørsukker.
- Stilke timian.
- 10 sorte peberkorn.
- Salt
Fremgangsmåde:
Skræl aspargeserne fra toppen mod bunden. Knæk derefter enderne eller skær dem af. Del hver asparges i to til tre stykker. Skær rødløget i ottende dele og kog det sammen med de øvrige ingredienser til honning og rørsukker er opløst. Lad det afkøle og hæld det i skoldede patentglas, som er skyllet i enten atamon eller vodka. Kom asparges stykkerne i. Lad dem trække i en uges tid. De kan efterfølgende holde sig i flere måneder.
Andre vildt gode opskrifter
Hvad synes du om denne opskrift?
3 Kommentarer
Trackbacks/Pingbacks
- Ristet kammusling og syltede asparges | - […] 4 Syltede hvide asparges […]
Hvor længe skal de stå før de er klar til spisning?
En uges tid burde gøre det.
/Søren
Hvor lang tid KAN de stå ville du mene? 🙂