Hvis du har en masse tomater i haven eller drivhuset du ikke kan nå, at spise er det en rigtig god ide, at bruge de overskydende til, f.eks. denne lækre tomat chutney eller egne flåede tomater (henkogte tomater). Opskriften stammer fra Bangladesh og kan laves mild eller meget stærk, efter hvor mange chililier der tilsættes Denne er lidt under middel i styrke. En tomatchutney passer rigtig godt til kylling, lammekød, gryderetter, vegetarretter eller bare som dip.
Læs også om Hokkaido Chutney
Tomatchutney
En tomatchutney passer rigtig godt til kylling, lammekød, gryderetter, vegetarretter eller bare som dip.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Tilbehør, Syltning, Konservering
Køkken: Indisk
Ingredienser
Tomatchutney
- 1 kg tomater skåret i store tern
- 1½ tsk Panchphoran krydderi
- 1 stor 5 x 5 cm ingefær skåret i små tern
- 4 hele tørrede røde chili. Friske kan også bruges
- 10 – 12 fed revet hvidløg
- 2 tsk. salt
- 1/4 dl sukker. Ønskes det sødere tilsættes mere
- 8 tørrede abrikoser skåret i små tern
- 4 hele friske grønne chilier
Panchphoran krydderi
- ½ tsk hele fennikel frø
- ½ tsk hele kommen
- ½ tsk senneps frø
- ½ tsk bukkehorn
- ½ tsk nigella frø
Sådan gør du
Tomatchutney
- Opvarm neutral olie i en gryde, hvor panchpboran kommes i.
- Efter et kort øjeblik tilsættes de tørrede røde chilier. Rør rundt og tilsæt ingefær og hvidløg og lad det stå i 10 sekunder.
- Tilsæt tomaterne, salt og sukker.
- Lad det simre ved medium varme i 15 minutter eller til det er tyknet.
- Tilsæt de sidste ingredienser og lad det yderligere simre ved svag varme i 15 minutter.
- Hæld det dernæst på skoldede glas og sæt på køl, hvorefter du en fantastisk lækker tomatchutney.
Panchphoran krydderi
- Kom alle krydderierne i en morter eller kaffekværn, som mortes eller kværnes til pulver.
- Hæld det resterende krydderi på et lille glas, som kan bruges i indiske gryderetter, eller næste gang man laver tomatchutney.
Noter
Tomatchutneyen kan holde sig i flere måneder når den står et let køligt og mørkt sted.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks