Tomat Chutney

af | 23. aug 2013 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Hvis du har en masse tomater i haven eller drivhuset du ikke kan nå, at spise er det en rigtig god ide, at bruge de overskydende til, f.eks. denne lækre tomat chutney eller egne flåede tomater (henkogte tomater). Opskriften stammer fra Bangladesh og kan laves mild eller meget stærk, efter hvor mange chililier der tilsættes Denne er lidt under middel i styrke. En tomatchutney passer rigtig godt til kylling, lammekød, gryderetter, vegetarretter eller bare som dip.

 

Gå direkte til opskriften

 

Tomat Chutney

Tomatchutney

En tomatchutney passer rigtig godt til kylling, lammekød, gryderetter, vegetarretter eller bare som dip.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Tilbehør, Syltning, Konservering
Køkken: Indisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Tomatchutney

  • 1 kg tomater skåret i store tern
  • tsk Panchphoran krydderi
  • 1 stor 5 x 5 cm ingefær skåret i små tern
  • 4 hele tørrede røde chili. Friske kan også bruges
  • 10 - 12 fed revet hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • 1/4 dl sukker. Ønskes det sødere tilsættes mere
  • 8 tørrede abrikoser skåret i små tern
  • 4 hele friske grønne chilier

Panchphoran krydderi

  • ½ tsk hele fennikel frø
  • ½ tsk hele kommen
  • ½ tsk senneps frø
  • ½ tsk bukkehorn
  • ½ tsk nigella frø

Sådan gør du

Tomatchutney

  • Opvarm neutral olie i en gryde, hvor panchpboran kommes i.
  • Efter et kort øjeblik tilsættes de tørrede røde chilier. Rør rundt og tilsæt ingefær og hvidløg og lad det stå i 10 sekunder.
  • Tilsæt tomaterne, salt og sukker.
  • Lad det simre ved medium varme i 15 minutter eller til det er tyknet.
  • Tilsæt de sidste ingredienser og lad det yderligere simre ved svag varme i 15 minutter.
  • Hæld det dernæst på skoldede glas og sæt på køl, hvorefter du en fantastisk lækker tomatchutney.

Panchphoran krydderi

  • Kom alle krydderierne i en morter eller kaffekværn, som mortes eller kværnes til pulver.
  • Hæld det resterende krydderi på et lille glas, som kan bruges i indiske gryderetter, eller næste gang man laver tomatchutney.

Noter

Tomatchutneyen kan holde sig i flere måneder når den står et let køligt og mørkt sted.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tomat

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Drivhusglæder på en fridag af Slagt en hellig ko - […] bruger denne opskrift som udgangspunkt, men som sædvanlig kan jeg ikke dy mig for at krydre lidt ekstra og…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat i Esbjerg ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.