Vinanmeldelse af 3 Toscanske Vine

af | 28. sep 2021 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

Jeg har denne gang fået fornøjelsen at anmelde tre vine fra Toscana i Italien som udelukkende forhandles af Aavino.dk der ejes af Aslak Arndt.

Aavino er forholdsvis ny men ikke desto mindre interessant, da Aslak har fået eneforhandlerretten for det familieejede vinhus Terre Del Machesato i Toscana .

Terre Del Machesato, Famiglia Fuselli drives I dag af Maurizio Fuselli, som beskriver at alt hvad han har lært stammer fra hans far og bedstefar. De har drevet vinhuset som bønder siden 1954 da Mautizios bedstefar købte en andel land til at dyrke grøntsager på. Siden 1998 hvor Maurizio købte Terre Del Marchesato andele og formåede at gøre det familieejede vinhus til noget andet en grøntsager.

Fuselli familien dyrker få klassiske vinstokke som Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Petit Verdot og Vermentino, hvor Deres topvine er 100% enkeltdruer. Derudover har De en række vine som er blandet fra Deres egne marker.

Den vin de bruger er derfor alt sammen dyrket af dem selv på de 16 hektar vinmarker, hvor deres vinstokke gror.  Området er Bolgheri som ligger tæt på kysten og syd for Livorno i Toscana.

De mange års slid for at skabe nogle fantastiske vine nåede De i 2019 hvor de igen skabte nye vine af Petit Verdot.

Terre Del Marchesato – Emilio Primo Bianco IGT Toscana Bianco, Italien – Toscana, Vermentino, 2020, 13%.

139,- pr. stk., 119,- ved køb af 6 stk.

Vinen har en flot lys strågul farve. Næsen rammes af noter af sød grapefrugt, fyldig hyldeblomst og let eg. Smagen er frisk og let syrlig med smagsnoter af grapefrugt. Emilio Primo har en halvlang, frisk og yderst behagelig eftersmag. På trods af at den er lageret på ståltanke har den en fylde og samtidig sprødhed der gør den til en virkelig god hvidvin.

Server vinen ved 7 – 8 grader. Vinen passer godt som aperitif eller til fiske retter.

5 ud af 6 stjerner.

Terre Del Marchesato – Inedito IGT Toscana Red, Italien – Toscana, 50% merlot og 50% syrah, 2019, 13%.

169,- pr. flaske. 129,- ved køb af 6 stk.

Indedito har en meget dyb mørkerød farve, hvor duften har mørke bær som brombær og kirsebær samt krydderier som peber og vanilje med en anelse duft mynte. Bagerst fornemmes en anelse eg. Smagen er af alkohol og en fyldighed og lette tanniner. Denne rødvin har en saftig og halvkort eftersmag. Inedito udvikler sig i glasset og personligt vil jeg anbefale at åbne den en times tid inden den skal serveres.

Vinen har lagret 4 måneder på franske egefade. Server denne rødvin ved 16 – 18 grader som passer godt til retter som ragout, risotto og andre fyldige italienske retter.

4 ud af 6 stjerner.

Terre Del Marchesato – Emilio Primo Rosso DOC Bolgheri Rosso, Italien – Toscana, 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 10% Syrah, 13,5%.

179,- pr. flaske. 159,- ved køb af 6 stk.

Bolgheri er en rødvin med en klar rubinrød farve. Duften har både syre, mørk chokolade med vanilje i sig. Ligeledes fremkommer en snært af eg, røg og varme. Munden fyldes med en mørk og fyldig smag af mørke bær, chokolade og fløjsbløde tanniner. Denne rødvin har en behagelig og halvlang eftersmag hvor de fløjsbløde tanniner kommer til udtryk.

Bolgheri har lagret 12 måneder på franske egefade. Serveres bedste ved 16 – 18 grader. Vinen matcher retter som vildt, kød og simreretter.

5 med pil op af 6 stjerner.

Jeg vurderer vine på følgende måde når jeg skriver en anmeldelse:

Alle vine bedømmes ud fra fire kriterier som Udseende, Bouquet (duft), Smag og Helhedsindtryk.

Vine gives karakterer fra 1 til 6 stjerner.

Enestående vin = 6 stjerner

Fremragende vin = 5 stjerner

God vin over gennemsnittet = 4 stjerner

Gennemsnitlig vin = 3 stjerner

Under gennemsnittet = 2 stjerner

Dårlig vin = 1 stjerne

Selv om jeg har anmeldt mange vine og i flere år kan det stadig være en udfordring. Når du læser mine anmeldelser, er det min beskrivelse og indtryk af vinene.

Men det er kun dig der kan vurdere om dine smagsløg har samme oplevelser, og om du kan lide de pågældende vine.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!