og

Seriøse Italienske vine fra Piemonte

af | Anmeldelser, Vin og Spiritus

Vinanmdelse af vinhuset Canato

REKLAME

Vinhuset Canato er lokaliseret i Piemonte området som ligger i den nordvestlige del af Italien. Nærmere bestemt ligger de ved Vignale Monferrato. Huset går tilbage til 1950´erne, hvor familien Canato først lejede jorden og dernæst opkøbte den. De driver i dag 10 hektarer jord hvor de producere klassisk Nord Italienske vine af eksempelvis druen Barbera.

Aslak fra Aavino som du kan se HER er eneforhandler i Danmark af Canato familiens vine. Jeg har været så heldig at anmelde 6 af deres vine, hvoraf de to er hvide og resten røde.

Prisen på enkelte vine er angivet ved køb af 6 flasker, men du kan altid købe dem enkeltvis via Aavino´s hjemmeside. Aavino er en lille net vinhandel som holder til på Fanø, ikke langt fra hvor jeg selv bor. Aslak startede sit foretagende i 2020, og har siden da fået flere spændende aftaler med primært Italienske vinhuse hjem.

Læs Om: Saftige Vine til Grillen

Canato, Bianc di Fiur, Piemonte Italien, Muscat, 12,5%.

129 kr. ved køb af 6 flasker.

Ren lys strågul farvet vin, som har en sødlig hyldeblomst duft med noter af pærer. Smagen er frisk sprudlende og forfriskende med noter af umodne pærer og golden delicious æbler.

En lækker sprød hvidvin som er let mousserende med en halvkort eftersmag. En skøn terrassevin der sagtens kan serveres til fisk, skaldyr, fjerkræ og oste.

4 med pil op af 6 stjerner.

Vinanmeldelse af Bianc di Fiur

Canato, Piemonte D.O.C Chardonnay, Piemonte Italien, 2021, 13,5%.

134 kr. ved køb af 6 flasker.

Glasset fyldes med en lys klar vin med dufte let fadlagring, hyld og honningmelon samt grønne druer. Munden møder en blød og lidt fed hvidvin med en anelse sødme. Den er samtidig frisk med noter af umoden ananas. En skøn chardonnay fra Italien med en halvlang lidt tør eftersmag, som kun kalder på endnu en mundfuld. Serveres ved 12 grader og drikkes til hvidt kød, fisk og skaldyr.

4 med pil op af 6 stjerner.

Anmeldelse af Piemonte D.O.C Chardonnay

Canato, Gambaloita, Piemonte Italien, DOCG Barbera Monferrato, 2020, 14,5%.

126 kr. ved køb af 6 flasker.

En ren klar og let rødlig vin, hvor næsen rammes af umodne friske solbær og let alkohol. Smagen er lækker med noter lakrids og umodne blommer. En ungdommelig og lidt hård rødvin, som har en syrlig og halvlang eftersmag, hvor de umodne blommer stadig kan smages. Serveres bedst ved 16 grader og kan serveres til kød, charcuteri og modne oste.

4 med pil op af 6 stjerner.

Canato, Celio, Piemonte Italien, DOC Grignolino Del Monferrato Casalese, 2020, 13,5%.

138 kr. ved køb af 6 flasker

Vinen er let uklar med lys rubinfarve der minder om en gammel portvin. Duften er syrlig med noter af solbær og umodne bær. En let og tør rødvin med smag af umodne kirsebær og peber. Serveres bedst ved 16 grader og kan serveres til fjerkræ, vildt og kalvekød.

4 ud af 6 stjerner.

Canato, Cherú, Piemonte Italien, Ruché, 13%.

143 kr. ved køb af 6 flasker.

En klar lys rød og flot farvet rødvin. Bouqueten leder tankerne hen på syrlige kirsebær og salvieblade. Smagen er let men tør og ungdommelig med noter bagerst i munden af marcipan. Eftersmagen er kortvarig let men tør. En meget ungdommelig rødvin med tydelige noter af frugter. Serveres bedste ved 16 grader og går til kødretter.

3 ud af 6 stjerner.

Canato, La Baldea, Piemonte Italien, DOCG Barbera Del Monferrato Superiore, 2016, 14%.

168 kr. ved køb af 6 flasker.

En lækker klar rubinrød farvet vin, med en blød solbærduft og lette tanniner. Smagen er fed og samtidig tør med smag af fede blommer. La Baldea har en lang fadlagret eftersmag med balancerede tanniner. En skøn rødvin på Barbera druen som kommer i sit rette udtryk og kvalitet. Denne vin bør serveres ved 18 grader og åbnes en halv time før servering. Den går rigtig godt til mange forskellige kødretter.

5 ud af 6 stjerner.

Jeg vurderer vine på følgende måde når jeg skriver en anmeldelse:

Alle vine bedømmes ud fra fire kriterier som Udseende, Bouquet (duft), Smag og Helhedsindtryk.

Vine gives karakterer fra 1 til 6 stjerner.

Enestående vin = 6 stjerner

Fremragende vin = 5 stjerner

God vin over gennemsnittet = 4 stjerner

Gennemsnitlig vin = 3 stjerner

Under gennemsnittet = 2 stjerner

Dårlig vin = 1 stjerne

Selv om jeg har anmeldt mange vine, og i flere år kan det stadig være en udfordring. Når du læser mine anmeldelser, er det min beskrivelse og indtryk af vinene.

Men det er kun dig der kan vurdere om dine smagsløg har samme oplevelser, og om du kan lide de pågældende vine.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!