og
Opskrift på barbequesauce

Jeg har i flere år lavet min egen Barbequesauce, og har med tiden udviklet den fra en typisk amerikansk barbequesauce til en med mit eget præg. Min er mere syrlig end den typisk amerikanske sauce. Derudover har jeg erstattet whiskyen med en 23 års Zacapa rom.

Jeg bruger mest saucen til steaks, burgere, pulled pork, kylling og ribs hvor jeg smører et tyndt lag på kødet et par minutter inden det er færdig grillet. Såfremt man smører det på inden kødet grilles vil der dannes en sort stegeskorpe pga. sukkeret i barbeque saucen.

Opskrift på Barbequesauce

For at lave sin egen lækre og perfekt barbequesauce kræver det primært flere ting fra dine køkkenskabe. Jeg er ret sikker på at du har langt de fleste. En typisk amerikansk barbeque sauce er ret sød, hvor jeg i min har tilsat æblecidereddike. Det giver denne opskrift en passende syrlighed, hvilket jeg synes passer til vores smagsløg.

I mange barbequesaucer er der smag af whisky. Jeg har i stedet brugt en rom, men du kan sagtens bruge en whisky eller helt udelade spiritus. Jeg synes personligt at rom eller whisky giver en barbeque sauce en utrolig lækker smags nuance.

En af hovedingredienserne i denne opskrift er ketchup, og jeg bruger Heinz. Ikke livsnødvendigt, men igen har den sin helt egen smag jeg er vild med. Derudover tilsætter jeg soyasauce og worcestershire sauce og forskellige krydderier. En vigtig ting i en barbequesauce er brun farin eller muscovado sukker der giver den mørke udseende og lidt sødme.

Andre gode grill saucer: Alabama White Sauce // Chimichurri


Brug min amerikanske barbequesauce til f.eks. disse grill retter: Spareribs // Pulled Pork på Grill // Grillet Kylling på Rottiseri

Barbeque spareribs

Barbequesauce

Barbequesauce bruger jeg mest til f.eks. steaks, burgere, pulled pork, kylling.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Saucer, Grill, BBQ
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 dl heinz ketchup
  • 60 ml worcestershire sauce
  • 75 ml. fransk æblecider eddike
  • 60 ml soyasauce
  • 1 tsk. tabasco
  • 1,5 dl citron eller lime saft
  • 3 stk hele eller knuste allehånde
  • 1 tsk stødt chili
  • tsk spansk røget paprika
  • 1 tsk. stødt basilikum
  • 1 spsk. frisk oregano eller ½ spsk. stødt
  • 1 spsk. frisk timian eller ½ spsk. stødt
  • 2 tsk Coleman´s sennepspulver
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • 2 hakkede fed hvidløg
  • ½ dl brun farin eller muscovadosukker
  • 1 hakket løg
  • 3 cl mørk rom

Sådan gør du

  • Hæld alt i en gryde, på nær rommen.
  • Lad det simre i to timer, hvorefter det hele blendes.
  • Si derefter saucen og tilsæt rommen, når saucen er kølet ned.
  • Barbequesaucen bliver bedst når den har stået 2 – 3 døgn i køleskabet inden du bruger den.

Noter

En hjemmelavet barbequesauce kan holde sig meget, meget længe i køleskabet. Grunden skyldes tilsætning af spiritus.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

En hjemmelavet barbeque sauce kan holde sig meget længe, sålænge den opbevares i køleskabet. Når du koger alle ingredienserne og dernæst tilsætter spiritus konserveres saucen.

Som sagt kan du bruge den til ovenstående opskrifter, men du finder endnu flere hvis du går ind under Grill opskrifter.

Hjemmelavet barbequesauce

Hvad er din ynglings BBQ sauce, og laver du den selv?

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pulled Pork BBQ | GASTROmad - […] kan, men er ikke nødvendigt nakkefileten med en BBQ marinade en halv time inden den er […]
  2. Ball Tip | - […] Bbq Sauce eller Rabarber Bbq sauce […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!