og

Opskrift på Dalgona Kaffe

Hvad er Dalgona?

Dalgona Kaffe er en ny og fantastisk lækker form for iskaffe, hvor tingene er vendt på hovedet. I denne iskaffe kommes først mælk i et glas, hvorefter man hælder kommer en tyk og lækker kaffeskum på toppen.
Dalgona Kaffe stammer fra Syd Korea som dukkede op på de sociale medier i begyndelsen af dette år. Jeg har set rigtig mange fotos på instagram og facebook af de flotteste og lækreste Dalgona Kaffe, og har selv nydt en del af dem.

Det er samtidig en hurtig og super nem måde at lave en skøn iskaffe på.

Opskrift på Dalgona Kaffe

Man behøves kun fire ingredienser for at opskrift på dalgona kaffe som er instant kaffe, sukker efter ens ønske som kan være hvid sukker, rørsukker eller en tyk muscovadosukker, kogende vand og mælk. Man kan også bruge lidt isterninger, hvis man ønsker at kaffen skal være iskold, hvilket jeg selv er helt vild med.
Jeg river eller laver også nogle chokoladeflager af hvid chokolade som kommes på kaffeskummet.

Som sagt er det utrolig nem at lave en Dalgona, da man blander instant kaffe med sukker og kogende vand og pisker dette til en meget tyk og cremet kaffeskum som kommes ovenpå mælken uden at den opløses.

Når man får et glas Dalgona Kaffe er den fantastisk flot med den hvide kaffe og en tyk mørk skum på toppen, hvor man eksempelvis kan blande det lidt sammen efterhånden som den drikkes eller drikker mælken gennem det kraftige kaffeskum.

Prøv min opskrift på en Lækker Iskaffe

Dalgona Kaffe

Dalgona Kaffe En fantastisk lækker iskaffe

Dalgona Kaffe er en Sydkoransk nem og utrolig lækker iskaffe der har taget verden med storm. Det tager få minutter at lave sin egen nemme Dalgona.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Drikkevarer
Køkken: Sydkoreansk
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 3 minutter
Antal: 1
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 spsk. instant kaffe skal være frysetørret
  • 2 spsk. sukker eller muscovadosukker eller rørsukker
  • 2 spsk. kogende vand
  • 2 – 3 dl. mælk efter eget ønske
  • Isterninger kan udelades
  • Revet hvid chokolade kan udelades

Sådan gør du

  • Kom instant kaffe og sukker i en skål.
  • Kog vandet og kom dette i skålen.
  • Pisk det hele i omkring 1 – 2 minutter indtil man har en tyk og lækker kaffeskum som bliver i skålen når den vendes på hovedet.
  • Hæld kold mælk i et glas sammen med eventuelt isterninger.
  • Kom kaffeskummet over mælken.
  • Riv eventuelt lidt hvid chokolade over kaffeskummet.
  • Server Dalgona kaffen med en ske til glasset så man kan røre lidt rundt.

Noter

Prøv dig frem hvor meget mælk der skal til din Dalgona kaffe, da selve skummet har en kraftig kaffesmag.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Dalgona Kaffe

Dalgona med spiritus

Hvis man ønsker en anderledes Dalgona kunne man tilsætte lidt Kalua til mælken, som vil gøre iskaffen mere intens.

Kan man bruge almindelig kaffepulver til en Dalgona Kaffe?
Man skal bruge instant kaffe, da man ellers ikke kan piske ingredienserne til skum.

Kan man lave skummet i forvejen?

Ja man kan udmærket piske kaffeskummet i forvejen eller en større portion som stilles i køleskabet til senere brug.
Kaffeskummet holder formen i køleskabet.

Dalgona Iskaffe Drink

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!