Tænker du nogle gange tilbage på en ferie, hvor du på stranden fik serveret den bedste, lækreste og mest forfriskende iskaffe, som du stadig drømmer om?
En hjemmelavet iskaffe der smager lige så skøn som man fik syd på er heldigvis utrolig nem selv at lave og smager lige så godt og fantastisk som den man fik ved stranden i syden.
Man kan bruge en helt almindelige kaffe eller den rigtig gode af hele bønner eller instant kaffe til denne iskaffe. Personligt synes jeg ikke der er den store forskel på, hvilken kaffe der bruges til en iskaffe.
Jeg bruger oftest muscovado sukker som har en anelse karamelliseret smag, hvilket jeg synes passer utrolig godt til kaffe
Efter jeg har lavet denne iskaffe en del gange, kan jeg anbefale at brygge kaffen ekstra stærk, da selve iskaffen derved får en bedre og mere intens smag af kaffe.
Iskaffe opskrift
Har du eksempelvis lidt kaffeslatter stående i kanden kan du med fordel hælde det i isterningeposer og fryse dem til iskaffen. I stedet for at bruge almindelige isterninger der gør iskaffen en anelse tyndere i styrken, er isterningekaffe perfekt og derved går ingen kafferest til spilde.
Andre sommerdrikke: Dalgona // Havtornsmoothie // Rabarbersaft
Iskaffe
Ingredienser
- 1 dl. stærk kaffe af espresso eller ens yndlingskaffe. Kan også være 2 tsk instant kaffe blandet med 1 dl. kogende vand og kølet ned.
- 1½ dl. let- eller sødmælk
- 1 – 2 tsk. muscovadosukker eller brun farin
- Isterninger f.eks. af kaffeslatter
Sådan gør du
- Pisk mælken så den evt. tykner lidt.
- Hæld en håndfuld isterninger eller kaffe isterninger i et højt glas.
- Hæld kaffen over isterningerne. Bland muscovadosukkeret med kaffen inden den afkøles.
- Hæld mælken over og rør rundt.
Noter
En anden måde at gøre sin iskaffe nemmere på er at brygge noget ekstra kaffe om morgenen, da man derved vil have noget koldt kaffe klar til en sin iskaffe.
Jeg kan godt have svært ved at vente på at kaffen køler tilstrækkelig ned så jeg ved at isterningerne ikke smelter.
Sådan gør du din iskaffe endnu bedre?
Selve iskaffen smager super skøn som den er, men man kan opgradere den ved, at tilsætte en lille smule Bailey eller Kahlua som giver den en dejlig ekstra smag. En Bailey eller Kahlua behøves ikke kun at blive drukket sammen med kaffen.
Mens jeg skriver dette indlæg får jeg allerede en umættelig trang til en forfriskende iskaffe.
Super fin ide til afslutning på vores næste vinsmagning.
Hej Mick
Især her i sommervarmen vil det være en super ide, at aflutte en vinsmagning med.
Bedste varme hilsner
Søren
OK, så fik jeg også lige lyst til iskaffe 😮 Kender du den græske frappé? Der evner man at piske kaffen, så den iskolde mælke-kaffeblanding danner et tykt, sødt skum på toppen – vildt delikat, men svært at efterabe, selv med indkøbt græsk instant coffee. Jeg tror, barerne har en særlig mixer eller blender til formålet…
Hej Nana
Jeg har fået den en gang på Kreta, men har ikke forsøgt mig med den. når det er sagt, må det prøves her i weekenden. Jeg har græsk/tyrkisk kaffe liggende, og tror min bamix (stavblender) med en speciel skive måske kan klare det.
Tak for ideen.
Bedste hilsner
Søren
Hold da op, det ser godt ud. Den skal da serveres, næste gang vennerne kommer til middag!
Hej Anne
Den er absolut væde at serverer for ens gæster.
Bedste sommer hilsner
Søren
Jeg laver den altid i en blender og kommer vaniljeflødeis i, og en sjat bailey. Det bliver den bestemt ikke dårligere af 🙂
Hej Janni
Det lyder virkelig som en super god ide :-). Mange tak for weekend tippet, som må kunne drikkes året rundt. ;-).
Bedste hilsner
Søren
Alle former for kaffe er bare godt 🙂 Og sådan en som den her ser da bare helt ekstremt ekstraordinær indbydende ud 🙂
Hej Helle
Mange tak, og ja den ser også ekstrem indbydende ud :-).
Bedste hilsner
Søren