Iskaffe
Tænker du nogle gange tilbage på en ferie, hvor du på stranden fik serveret den bedste, lækreste og mest forfriskende iskaffe, som du stadig drømmer om?
En hjemmelavet iskaffe der smager lige så skøn som man fik syd på er heldigvis utrolig nem selv at lave og smager lige så godt og fantastisk som den man fik ved stranden i syden.
Man kan bruge en helt almindelige kaffe eller den rigtig gode af hele bønner eller instant kaffe til denne iskaffe. Personligt synes jeg ikke der er den store forskel på, hvilken kaffe der bruges til en iskaffe.
Jeg bruger oftest muscovado sukker som har en anelse karamelliseret smag, hvilket jeg synes passer utrolig godt til kaffe
Efter jeg har lavet denne iskaffe en del gange, kan jeg anbefale at brygge kaffen ekstra stærk, da selve iskaffen derved får en bedre og mere intens smag af kaffe.
Har du eksempelvis lidt kaffeslatter stående i kanden kan du med fordel hælde det i isterningeposer og fryse dem til iskaffen. I stedet for at bruge almindelige isterninger der gør iskaffen en anelse tyndere i styrken, er isterningekaffe perfekt og derved går ingen kafferest til spilde.

Iskaffe
Ingredienser
- 1 dl. stærk kaffe af espresso eller ens yndlingskaffe. Kan også være 2 tsk instant kaffe blandet med 1 dl. kogende vand og kølet ned.
- 1½ dl. let- eller sødmælk
- 1 – 2 tsk. muscovadosukker eller brun farin
- Isterninger f.eks. af kaffeslatter
Sådan gør du
- Pisk mælken så den evt. tykner lidt.
- Hæld en håndfuld isterninger eller kaffe isterninger i et højt glas.
- Hæld kaffen over isterningerne. Bland muscovadosukkeret med kaffen inden den afkøles.
- Hæld mælken over og rør rundt.
Noter
En anden måde at gøre sin iskaffe nemmere på er at brygge noget ekstra kaffe om morgenen, da man derved vil have noget koldt kaffe klar til en sin iskaffe.
Jeg kan godt have svært ved at vente på at kaffen køler tilstrækkelig ned så jeg ved at isterningerne ikke smelter.
Hvordan kan man gøre sin iskaffe endnu bedre?
Selve iskaffen smager super skøn som den er, men man kan opgradere den ved, at tilsætte en lille smule Bailey eller Kahlua som giver den en dejlig ekstra smag. En Bailey eller Kahlua behøves ikke kun at blive drukket sammen med kaffen.
Mens jeg skriver dette indlæg får jeg allerede en umættelig trang til en forfriskende iskaffe.