Iskaffe
Tænker du nogen gange tilbage på en ferie, hvor du ved stranden fik serveret den bedste og mest forfriskende iskaffe, som du stadig drømmer om? Den er heldigvis utrolig nem selv, at lave og smager lige så godt som ved stranden i syden.
Du kan bruge den helt almindelige kaffe, den rigtig gode af hele bønner eller instant kaffe. En god ide er, at lave kaffen ekstra stærk så iskaffen smager af kaffe.

Iskaffe
Hjemmelavet iskaffe er i virkeligheden noget, at det nemmeste og lækreste man kan lave om sommeren.
Udskriv
Pin
BedømRet: Drikke, kaffe, iskaffe
Køkken: Amerikansk, Italiensk, fransk
Forb. tid: 10 minutter
Antal: 1 glas
Ingredienser
- 1 dl. stærk kaffe af espresso eller ens yndlingskaffe. Kan også være 2 tsk instant kaffe blandet med 1 dl. kogende vand og kølet ned.
- 1½ dl. let- eller sødmælk
- 1 – 2 tsk. muscovadosukker eller brun farin
- Isterninger f.eks. af kaffeslatter
Sådan gør du
- Pisk mælken så den evt. tykner lidt.
- Hæld en håndfuld isterninger eller kaffe isterninger i et højt glas.
- Hæld kaffen over isterningerne. Bland muscovadosukkeret med kaffen inden den afkøles.
- Hæld mælken over og rør rundt.
Noter
Selve kaffen kan tilberedes i forvejen og stå i køleskabet til senere eller dagen efter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Har du f.eks. lidt kaffeslatter stående i kanden kan du med fordel hælde det i isterningeposer og fryse dem til iskaffen, i stedet for at bruge almindelig isterninger. Samtidig går intet til spilde.
Mens jeg skriver indlægget får jeg allerede en umættelig trang til iskaffe.
God sommer.
Super fin ide til afslutning på vores næste vinsmagning.
Hej Mick
Især her i sommervarmen vil det være en super ide, at aflutte en vinsmagning med.
Bedste varme hilsner
Søren
OK, så fik jeg også lige lyst til iskaffe 😮 Kender du den græske frappé? Der evner man at piske kaffen, så den iskolde mælke-kaffeblanding danner et tykt, sødt skum på toppen – vildt delikat, men svært at efterabe, selv med indkøbt græsk instant coffee. Jeg tror, barerne har en særlig mixer eller blender til formålet…
Hej Nana
Jeg har fået den en gang på Kreta, men har ikke forsøgt mig med den. når det er sagt, må det prøves her i weekenden. Jeg har græsk/tyrkisk kaffe liggende, og tror min bamix (stavblender) med en speciel skive måske kan klare det.
Tak for ideen.
Bedste hilsner
Søren
Hold da op, det ser godt ud. Den skal da serveres, næste gang vennerne kommer til middag!
Hej Anne
Den er absolut væde at serverer for ens gæster.
Bedste sommer hilsner
Søren
Jeg laver den altid i en blender og kommer vaniljeflødeis i, og en sjat bailey. Det bliver den bestemt ikke dårligere af 🙂
Hej Janni
Det lyder virkelig som en super god ide :-). Mange tak for weekend tippet, som må kunne drikkes året rundt. ;-).
Bedste hilsner
Søren
Alle former for kaffe er bare godt 🙂 Og sådan en som den her ser da bare helt ekstremt ekstraordinær indbydende ud 🙂
Hej Helle
Mange tak, og ja den ser også ekstrem indbydende ud :-).
Bedste hilsner
Søren