Iskaffe

af | 29. maj 2018 | Drikkevarer, Opskrifter, Tilbehør

Tænker du nogle gange tilbage på en ferie, hvor du på stranden fik serveret den bedste, lækreste og mest forfriskende iskaffe, som du stadig drømmer om?
En hjemmelavet iskaffe der smager lige så skøn som man fik syd på er heldigvis utrolig nem selv at lave og smager lige så godt og fantastisk som den man fik ved stranden i syden.
Man kan bruge en helt almindelige kaffe eller den rigtig gode af hele bønner eller instant kaffe til denne iskaffe. Personligt synes jeg ikke der er den store forskel på, hvilken kaffe der bruges til en iskaffe.
Jeg bruger oftest muscovado sukker som har en anelse karamelliseret smag, hvilket jeg synes passer utrolig godt til kaffe
Efter jeg har lavet denne iskaffe en del gange, kan jeg anbefale at brygge kaffen ekstra stærk, da selve iskaffen derved får en bedre og mere intens smag af kaffe.

Har du eksempelvis lidt kaffeslatter stående i kanden kan du med fordel hælde det i isterningeposer og fryse dem til iskaffen. I stedet for at bruge almindelige isterninger der gør iskaffen en anelse tyndere i styrken, er isterningekaffe perfekt og derved går ingen kafferest til spilde.

 

 

Iskaffe

Hjemmelavet iskaffe er i virkeligheden noget, at det nemmeste og lækreste man kan lave om sommeren.
3 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Drikke, kaffe, iskaffe
Køkken: Amerikansk, Italiensk, fransk
Forb. tid: 10 minutter
Antal: 1 glas
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 dl. stærk kaffe af espresso eller ens yndlingskaffe. Kan også være 2 tsk instant kaffe blandet med 1 dl. kogende vand og kølet ned.
  • dl. let- eller sødmælk
  • 1 – 2 tsk. muscovadosukker eller brun farin
  • Isterninger f.eks. af kaffeslatter

Sådan gør du

  • Pisk mælken så den evt. tykner lidt.
  • Hæld en håndfuld isterninger eller kaffe isterninger i et højt glas.
  • Hæld kaffen over isterningerne. Bland muscovadosukkeret med kaffen inden den afkøles.
  • Hæld mælken over og rør rundt.

Noter

Selve kaffen kan tilberedes i forvejen og stå i køleskabet til senere eller dagen efter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 
En anden måde at gøre sin iskaffe nemmere på er at brygge noget ekstra kaffe om morgenen, da man derved vil have noget koldt kaffe klar til en sin iskaffe.
Jeg kan godt have svært ved at vente på at kaffen køler tilstrækkelig ned så jeg ved at isterningerne ikke smelter.

Hvordan kan man gøre sin iskaffe endnu bedre?
Selve iskaffen smager super skøn som den er, men man kan opgradere den ved, at tilsætte en lille smule Bailey eller Kahlua som giver den en dejlig ekstra smag. En Bailey eller Kahlua behøves ikke kun at blive drukket sammen med kaffen.

Mens jeg skriver dette indlæg får jeg allerede en umættelig trang til en forfriskende iskaffe.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

10 Kommentarer

  1. mick ogilvie

    Super fin ide til afslutning på vores næste vinsmagning.

    Svar
    • Søren

      Hej Mick
      Især her i sommervarmen vil det være en super ide, at aflutte en vinsmagning med.
      Bedste varme hilsner
      Søren

      Svar
  2. Nana

    OK, så fik jeg også lige lyst til iskaffe 😮 Kender du den græske frappé? Der evner man at piske kaffen, så den iskolde mælke-kaffeblanding danner et tykt, sødt skum på toppen – vildt delikat, men svært at efterabe, selv med indkøbt græsk instant coffee. Jeg tror, barerne har en særlig mixer eller blender til formålet…

    Svar
    • Søren

      Hej Nana
      Jeg har fået den en gang på Kreta, men har ikke forsøgt mig med den. når det er sagt, må det prøves her i weekenden. Jeg har græsk/tyrkisk kaffe liggende, og tror min bamix (stavblender) med en speciel skive måske kan klare det.
      Tak for ideen.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Anne

    Hold da op, det ser godt ud. Den skal da serveres, næste gang vennerne kommer til middag!

    Svar
    • Søren

      Hej Anne
      Den er absolut væde at serverer for ens gæster.
      Bedste sommer hilsner
      Søren

      Svar
  4. Janni Jepsen

    Jeg laver den altid i en blender og kommer vaniljeflødeis i, og en sjat bailey. Det bliver den bestemt ikke dårligere af 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Janni
      Det lyder virkelig som en super god ide :-). Mange tak for weekend tippet, som må kunne drikkes året rundt. ;-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Helle

    Alle former for kaffe er bare godt 🙂 Og sådan en som den her ser da bare helt ekstremt ekstraordinær indbydende ud 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Helle
      Mange tak, og ja den ser også ekstrem indbydende ud :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!