Dampet torsk på asparges

af | 25. maj 2017 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter

Torsk med masser af spændende grøntsager og hvidvin pakket ind i folie er en super nem måde, at dampe fisken på, og samtidig få en virkelig god naturlig sauce.
Jeg valgte, at tilberede torsken i ovnen, men kunne også have smidt den på grillen.
De grøntsager der skulle dampes med var dem jeg havde køleskabet, og som jeg tænkte ville passe godt til en dampet fisk. Du kan selvfølgelig prøve dig frem med de grøntsager du synes passer bedst, eller udelade nogle af dem jeg valgte.
Dog synes jeg du skal prøve med store friske grønne og hvide asparges, som jeg tilberedte for sig selv, og var i stedet for kartofler. De gav retten det ekstra.

De to stykker torsk jeg købte sørgede jeg for var de tykkeste fiskehandleren havde. Jeg ville nemlig hellere have fileterne tykke og korte, end tynde og lange, så de bedre passede til pakkerne.

Hvis din fiskehandler ikke ligger inde med torsk kan du i stedet bruge følgende arter, sej, kuller, kulmule eller mørksej. Jeg synes, at torsk er en skøn fisk, der er perfekt når den dampes og den kan også sagtens bruges i fiskefrikadeller. Du kan HER læse mere om hjemmelavede fiskefrikadeller af torsk og laks.

Dampet torsk på asparges

Torsk med masser af spændende grøntsager og hvidvin pakket ind i folie er en super nem måde, at dampe fisken på, og samtidig få en virkelig god naturlig sauce.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Fisk, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 22 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 7 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 to rskefileter af 150 g.
  • ½ rødt spidskål
  • 1 rød peber
  • 2 skalotteløg
  • 1 lille squash
  • 8 gule cherrytomater
  • 1 enkelt bladselleri
  • 2 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 6 blade ramsløg kan udelades
  • 1 . 2 dl. hvidvin
  • 6 spsk. smør
  • 4 hvide asparges
  • 4 store grønne asparges eller et bundt såfremt det er udenfor sæson for hvide.
  • 2 spsk. smør

Sådan gør du

  • Start med at salte laksefileterne 2 timer i forvejen.
  • Snit spidskålen i tynde strimler.
  • Skræl skalotteløg og hvidløgsfed, som skæres i tynde skiver.
  • Forårsløgene skæres ligeledes i tynde skiver.
  • Skær squashen og det enkelte bladselleri i mindre tern.
  • Tomaterne deles i halve.
  • Det røde peber deles, og kernerne fjernes. Skær det dernæst i mindre tern.
  • Ramsløgsbladene hakkes groft.
  • For hvert stykke torsk tages tre stykker stanniol. Læg to af stykkerne ovenpå hinanden. Fold den ene ende sammen, så du har et stort stykke stanniol.
  • Kom 1 spsk. smør i bunden.
  • Dernæst torsken, hvorpå halvdelen af grøntsagerne fordelen ovenpå, PÅNÆR aspargeserne og ramsløgene.
  • Fold stanniolen op, og lag 2 spsk. smør ovenpå, og hæld ca. ½ -1 dl. ved.
  • Drys med salt og peber.
  • Gør det sammen med det andet stykke torsk, så du har to pakker.
  • Placer pakkerne i et ildfast fad, som sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 35 – 45 minutter.
  • Tjek om torsken er færdig ved, at stikke en kødnål ned i torsken, som dernæst sættes på læben. Er nålen varm er torsken færdig.
  • Skræl de hvide aspargeser fra hovedet og ned. Skær de nederste 2 - 3 cm. af. Frys evt. enderne til aspargesolie.
  • De grønne asparges knækkes ved enderne.
  • Varm en stor pande op med vand og smørret.
  • Når vandet koger kommes en tsk. salt i aspargesernes, om koges med i 3 minutter.
  • Ved anretning pakkes pakkerne op. Placer en grøn asparges, dernæst en hvid så du har fire i alt på en tallerken.
  • Læg torskefileten med grøntsagerne ovenpå på aspargeserne.
  • Hæld lidt af den skønne væde over.

Noter

Man kan i stedet for torsk bruge sej, mørksej, kuller eller kulmule.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Hvis du ikke har særlig meget tid, men stadig gerne vil spise sundt, vil denne ret tage ca. 25 minutter at forberede. Resten gør ovnen eller grillen for dig. Og så smager den altså bare super skønt.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.