Fermenteret Havtorn Honning

af | 16. aug 2019 | Desserter, Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Honning med havtorn giver en fantastisk smag til rigtig mange ting, som f.eks. jordbær eller andre bær med fløde over, til morgenmads youghurten eller grøden, i dejen til et brød eller i en dressing til salaten.
I jordbær sæsonen har vi brugt det meget, hvor jordbærerne har fået en smule fermenteret havtorn honning sammen med fløden.
Smagen af den søde honning og let syrlige havtorn passer utrolig godt sammen, og man skal ikke bruge meget af det for at give noget andet smag.

Fermenteret Havtorn Honning

Honning med havtorn giver en fantastisk smag til rigtig mange ting, som f.eks. jordbær eller andre bær med fløde over.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fermentering, Konservering, Dessert, Tilbehør, Saucer
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 9 dele honning
  • 1 del vand
  • 1/3 havtorn

Sådan gør du

  • Kom honning og vand i en gryde, som ved middel svag varme varmes op til lige under kogepunktet. Brug evt. et termometer, så det ikke koger.
  • Tag dernæst gryden af og lad det køle ned indtil honningen er lun.
  • Skyl et glas med låg eller patentglas i skoldende vand.
  • Skyl havtornene og hæld dem i glasset, som skal fyldes 1/3 med dem.
  • Hæld honningen over, sæt lå på og stil det i et mørkt skab.
  • Lad det stå i mindst 2 uger før man tager hul på det.
  • Da honning næsten er livstids holdbart kan denne fermentering holde sig i det uendelige, såfremt glasset var gjort rent.

Noter

Brug honningen til, at hælde over bær, morgenmad som youghurt, grød, i dej til brød, til marinader. Man får en skøn sødme honningen og syrlighed fra havtornene.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Da honning nærmest har en livtids holdbarhed kan blandingen holde sig utrolig lang tid. Jeg har stadig honning stående, som jeg har købt for flere år siden, der smager helt normalt. Grunden er sukkerindholdet i honningen som er konserverende.

Jeg har tidligere fermenteret honning med hyldeblomster og hybenroser, som giver deres aromatiske smage til honningen.
Smagen intensiveres jo længere tid honningen står.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!