Honning med blomster
Har du prøvet, at fermenterer aromatiske blomster i honning? Det bør du absolut prøve, da du får den vildeste honning du kan forestille dig.
Jeg har været ude og plukke hybenrosenblade og hyldeblomster, som er overhældt med opvarmet honning. Duften og smagen er så skøn og intens, at man bliver slået bagover. Her om sommeren mens der endnu er nye og saftige jordbær har vi nydt lidt aromatisk honning over jordbærerne, eller i en rabarberkompot som har tilføjet en masse ekstra spændende smag til både jordbær og rabarber.
Det spændende med fermentering er, at honningen gærer og derved udvikler en fantastisk smag af de emner man tilsætter som eksempelvis hyldeblomster eller hybenrosenblade. Jo længere tid honningen står jo mere intens og lækker bliver smagen.
Fermenteret honning kan tilberedes med de blomster eller bær som du holder af, og kan holde sig utrolig længe, årevis da honning i sig selv er langtidsholdbar. Jeg har efterfølgende fermenteret Havtorn som giver en skøn syrlighed til honningen.
Man kan bruge fermenteret honning sammen med: Amerikanske Pandekager // RabarberCrumble // Vinaigrette Dressing

Fermenteret Honning med blomster
Ingredienser
- 9 dele honning
- 1 del vand
- 1/3 blomster som hyldeblomst eller hybenrosenblade
Sådan gør du
- Kom honning og vand i en gryde som varmes langsom op til lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og lad det køle lidt ned.
- Fyld et patentglas eller lignende 1/3 op med blomster og hæld honningen over.
- Sæt låget på, og stil det til side i stuetemperatur i 2 – 4 uger.
- Smagen intensiveres undervejs.
- Honning kan i sig selv holde sig i årevis, og har denne været varm nok kan det sagtens holde sig i meget lang tid.