Honning med blomster

af | 3. jul 2018 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Har du prøvet, at fermenterer aromatiske blomster i honning? Det bør du absolut prøve, da du får den vildeste honning du kan forestille dig.

Jeg har været ude og plukke hybenrosenblade og hyldeblomster, som er overhældt med opvarmet honning. Duften og smagen er så skøn og intens, at man bliver slået bagover. Her om sommeren mens der endnu er nye og saftige jordbær har vi nydt lidt aromatisk honning over jordbærerne, eller i en rabarberkompot som har tilføjet en masse ekstra spændende smag til både jordbær og rabarber.

Det spændende med fermentering er, at honningen gærer og derved udvikler en fantastisk smag af de emner man tilsætter som eksempelvis hyldeblomster eller hybenrosenblade. Jo længere tid honningen står jo mere intens og lækker bliver smagen.

Fermenteret honning kan tilberedes med de blomster eller bær som du holder af, og kan holde sig utrolig længe, årevis da honning i sig selv er langtidsholdbar. Jeg har efterfølgende fermenteret Havtorn som giver en skøn syrlighed til honningen.

Man kan bruge fermenteret honning sammen med: Amerikanske Pandekager // RabarberCrumble // Vinaigrette Dressing

Fermenteret Honning med blomster

Har du prøvet, at fermenterer aromatiske blomster i honning? Det bør du absolut prøve, da du får en vild og intens honning med smag af hyben eller hyldeblomst.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør, Dessert, Konservering, Fermentering
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 9 dele honning
  • 1 del vand
  • 1/3 blomster som hyldeblomst eller hybenrosenblade

Sådan gør du

  • Kom honning og vand i en gryde som varmes langsom op til lige under kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og lad det køle lidt ned.
  • Fyld et patentglas eller lignende 1/3 op med blomster og hæld honningen over.
  • Sæt låget på, og stil det til side i stuetemperatur i 2 – 4 uger.
  • Smagen intensiveres undervejs.
  • Honning kan i sig selv holde sig i årevis, og har denne været varm nok kan det sagtens holde sig i meget lang tid.

Noter

Fermenteret honning kan holde sig i meget lang tid, hvilket vil sige over et år pga. sukkeret i honningen som gør, at det konserverer honningen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Thomas geipel

    Det lyder virkeligt godt!
    Når honningen bliver varmet op er det dog ikke en fermentering da bakterierne dræbes. Det er honning infuseret med blomster og grundet det høje indhold af sukker bliver det konserveret.

    Hvis du blander vandet i og hælder det over blomsterne vil det boble helt vildt i et par dage/uger og det er fermenteret. Der skal formentlig mere vand i for at bakterierne kan leve. Men det smager også himmelsk.

    Svar
    • Søren

      Hej Thomas
      Det du skriver har du i og for sig ret i, da man ved opvarmning dræber bakterierne, og det derfor ikke fermenteres.
      Jeg kan bare konstatere at honningen selv efter opvarmning fermentere, dvs. bobler og ind i mellem flyder over.
      Hvad der gør at honningen alligevel bobler/fermentere må jeg være svar skyldig :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.