Honning med blomster
Har du prøvet, at fermenterer aromatiske blomster i honning? Det bør du absolut prøve, da du får den vildeste honning du kan forestille dig.
Jeg har været ude og plukke hybenrosenblade og hyldeblomster, som er overhældt med opvarmet honning. Duften og smagen er så intens, og mens der endnu er nye og saftige jordbær har vi nydt lidt aromatisk honning over jordbærerne, eller i en rabarberkompot som har tilføjet en masse ekstra spændende smag til dem.
Fermenteret honning kan tilberedes med de blomster eller bær som du holder af, og kan holde sig utrolig længe, årevis da honning i sig selv er langtidsholdbar.

Fermenteret Honning med blomster
Har du prøvet, at fermenterer aromatiske blomster i honning? Det bør du absolut prøve, da du får den vildeste honning du kan forestille dig.
Udskriv
Pin
BedømRet: Tilbehør, Dessert, Konservering, Fermentering
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ingredienser
- 9 dele honning
- 1 del vand
- 1/3 blomster som hyldeblomst eller hybenrosenblade
Sådan gør du
- Kom honning og vand i en gryde som varmes langsom op til lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og lad det køle lidt ned.
- Fyld et patentglas eller lignende 1/3 op med blomster og hæld honningen over.
- Sæt låget på, og stil det til side i stuetemperatur i 2 – 4 uger.
- Smagen intensiveres undervejs.
- Honning kan i sig selv holde sig i årevis, og har denne været varm nok kan det sagtens holde sig i meget lang tid.
Noter
Fermenteret honning kan holde sig i meget lang tid, hvilket vil sige over et år pga. sukkeret i honningen som gør, at det konserverer honningen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Kommentarer
Honning med blomster — Ingen kommentarer