Har du prøvet, at fermenterer aromatiske blomster i honning?
Det bør du absolut prøve at lave honning med blomster, da du får den vildeste honning du kan forestille dig.
Jeg har været ude og plukke hybenrosenblade og hyldeblomster, som er overhældt med opvarmet honning. Duften og smagen er så skøn og intens, at man bliver slået bagover. Her om sommeren mens der endnu er nye og saftige jordbær har vi nydt lidt aromatisk honning over jordbærerne, eller i en rabarberkompot som har tilføjet en masse ekstra spændende smag til både jordbær og rabarber.
Det spændende med fermentering er, at honningen gærer igen og derved udvikler en fantastisk smag af de emner man tilsætter som eksempelvis hyldeblomster eller hybenrosenblade. Jo længere tid honningen står jo mere intens og lækker bliver smagen.
Fermenteret Honning med blomster
Fermenteret honning kan tilberedes med de blomster eller bær som du holder af, og kan holde sig utrolig længe, årevis da honning i sig selv er langtidsholdbar. Jeg har efterfølgende fermenteret Havtorn som giver en skøn syrlighed til honningen.
Prøv også: Syltede Kirsebær
Fermenteret Honning med blomster
Ingredienser
- 9 dele honning
- 1 del vand
- 1/3 blomster som hyldeblomst eller hybenrosenblade
Sådan gør du
- Kom honning og vand i en gryde som varmes langsom op til lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og lad det køle lidt ned.
- Fyld et patentglas eller lignende 1/3 op med blomster og hæld honningen over.
- Sæt låget på, og stil det til side i stuetemperatur i 2 – 4 uger.
- Smagen intensiveres undervejs.
- Honning kan i sig selv holde sig i årevis, og har denne været varm nok kan det sagtens holde sig i meget lang tid.
Noter
Man kan bruge fermenteret honning sammen med: Amerikanske Pandekager // RabarberCrumble // Vinaigrette Dressing
Det lyder virkeligt godt!
Når honningen bliver varmet op er det dog ikke en fermentering da bakterierne dræbes. Det er honning infuseret med blomster og grundet det høje indhold af sukker bliver det konserveret.
Hvis du blander vandet i og hælder det over blomsterne vil det boble helt vildt i et par dage/uger og det er fermenteret. Der skal formentlig mere vand i for at bakterierne kan leve. Men det smager også himmelsk.
Hej Thomas
Det du skriver har du i og for sig ret i, da man ved opvarmning dræber bakterierne, og det derfor ikke fermenteres.
Jeg kan bare konstatere at honningen selv efter opvarmning fermentere, dvs. bobler og ind i mellem flyder over.
Hvad der gør at honningen alligevel bobler/fermentere må jeg være svar skyldig :-).
Bedste hilsner
Søren