og

Gastromad på TV – Pasta med skaldyr

af | Anmeldelser, Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter, Pasta - Ris

REKLAME

For en del år tilbage tilberedte jeg denne italienske pasta ret for min skønne hustru en aften i min daværende lejlighed. Sidenhen bringer retten altid skønne minder frem, og den er fortsat en af min hustrus ynglings retter. Her i den 5 udgave af Mig og Min Mad tilbereder jeg denne kæreste version af den lækre italienske pasta ret Frutti Del Mare, som betyder havets frugter, en skøn betegnelse for en italiensk klassiker.

Jeg har i opskriften valgt, at bruge friske blåmuslinger og hele blæksprutter. Det bør ikke afskrække en fra, at lave retten, hvis ens lokale supermarked ikke ligger inde med det. Man kan sagtens bruge frosne blæksprutte stykker, og en blandet pose med blåmuslinger, rejer og andet. Retten tager ca. 10 minutter at tilberede plus den tid man bruger på, at pille et løg, hvidløg, skrælle og skære et par gulerødder i tern. Så alt i alt, en virkelig delikat hverdags ret.

 

Pasta er noget rigtig mange holder og som er nemt, at lave i en travl hverdag. Hvorfor ikke kombinere det med de lækreste skaldyr i en ægte italiensk sauce, så den samtidig bliver langt bedre.

 

 

Der er fortsat masser af andre spændende opskrifter på Mig og Min Mad´s hjemmeside, og man kan hoppe over på deres spændende Youtube Kanal.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Lars

    Hej Søren

    Kunne du ikke prøve at lave noget hummer. Jeg har lyst til at grille den, men har hørt, at det skal man ikke gøre, da alle safterne så løber fra hummeren.
    Og hvad med tilbehør?

    Svar
    • Søren

      Hej Lars
      Umiddelbart kender jeg ikke til, at man ikke bør grille en hummer, men jeg ville da springe ud i det, hvis jeg var dig.
      Som tilbehør kan du evt. bruge grillede peberfrugter vendt i citron og olie, eller lave en romanesco sauce til hummeren.
      Du kan også grille den helt klassisk ved, at dele den i to, smøre kryddersmør udover hummeren og grille den i ca. 5 minutter indtil smørret er smeltet. Dog skal hummeren være forkogt.
      Ang. hummere er det ikke den billigste spise, hvis de er danske. Jeg køber ind i mellem forkogte fra USA, som især er på tilbud i januar måned.
      Jeg har nogle enkelte hummer opskrifter på bloggen, du får her opskrifterne:
      Hummer, Kammusling, Havtorn og Kålrabi
      Stenbiderrogn og flamberet kammusling

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Linn

    Søren, det ser simpelthen så lækkert ud! Jeg synes tit, jeg ender med at lave de samme retter, da jeg bruger blåmuslinger – men næste gang tror jeg, jeg skal prøve din opskrift 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Linn
      Tak skal du have, og jeg kan kun anbefale den ;-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!