Grillet Kulmule med årstidens grøntsager

af | 27. aug 2021 | BBQ/Grill, Fisk og Skaldyr, Forår, grill, Hovedretter, Opskrifter

Grillet Kulmule

Grillet kulmule med masser af årstidens skønne grøntsager gør det nemt at tilberede denne fiskeret på og samtidig få masser af smag.

I som følger med på Gastromad ved at jeg elsker fisk og har mange forskellige opskrifter med fisk. Desuden er en af mine mange yndlingsfisk kulmule og kuller. Begge meget smagfulde fiskearter med ret fast kød, hvilket gør dem begge perfekte at bruge i forskellige retter.

Er man fiske nybegynder eller vil gerne prøve andre fiskearter end rødspætte, laks eller torsk er kulmulen ideel. Den har som sagt masser af lækker smag uden være såkaldt fiskesmag, hvilket kan være en overvindelse hvis man ikke er vant til fisk.

Denne kulmule opskrift er måske lidt anderledes, eftersom jeg smed kulmulen på grill og det øvrige tilbehør ligeledes blev grillet. Tilbehøret bestod af forskellige grøntsager a la squash og gulerødder. Alt sammen udgjorde det, et enkelt og utrolig smagfuldt aftensmåltid.

Skal man grille kulmulen i denne opskrift?

Kulmulen kan nemt tilberedes på panden, hvor den steges med skindsiden nedad, og vendes et kort øjeblik på kødsiden. Meget nemt. Grøntsagerne kan også laves i selve køkkenet, hvor de eksempelvis steges på en pande og holdes lune i ovnen. På den måde er det ikke helt nødvendig med en grill.

Fordelen med at grille fisk er at de får en let røget smag, hvilket jeg personlig er meget glad for.

Hvordan griller man kulmule og fisk?

Jeg har nogle gode fif til at gøre det nemmere, at grille fisk.

  • Sørg for at grillen er rygende varm, og risten ligeledes.
  • Smør skindet med neutral olie, ikke olivenolie.
  • Smør grillristen med neutral olie.

På den måde vil skindet næsten aldrig side fast på grillristen når den er færdig. For at undgå at skindet bliver forkullet kan man grille kulmulen på indirekte varme, hvis ens grill varmer rigtig meget. Ellers kan man uden vanskeligheder grille den over direkte varme.

Grillet Kulmule

Grillet kulmule med årstidens grøntsager Lækker fiskeret

Kulmule på grill med masser af årstidens skønne grøntsager gør det nemt at tilberede denne fiskeret og samtidig få masser af smag.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Grill, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 kulmule fileter af 160 g
  • Salt
  • Neutral olie
  • 2 stk. gule squash
  • 2 stk. grønne squash
  • 1 knoldfennikel
  • Tomatvinaigrette
  • 12 gulerødder helst mellem størrelsen
  • 100 g. fetaost
  • 1 spsk. finthakket estragon
  • Citronsaft
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Tag kulmulefileterne ud af køleskabet 1 – 2 timer før tilberedning og drys dem let med fint salt på skindsiden. Sæt dem tilbage i køleskabet.
  • Del squash på langs i fire dele.
  • Skær knoldfennikel på langs i mindre skiver.
  • Pisk en tomatvinaigrette eller anden vinaigrette sammen.
  • Rens gulerødderne for jord og andet.
  • Tænd grillen, og grill først alle grøntsagerne på alle sider indtil de er al dente med bid.
  • Tag grøntsagerne af grillen, hvor squash skæres i mindre stykker. Sørg for at grøntsagerne holdes lunes.
  • Skru helt op for grillen.
  • Tag kulmulen ud af køleskabet som tørres tør med køkkenrulle og pensles med neutral olie.
  • Når grillen er varmet op, pensles risten med olie, hvorefter kulmulefileterne grilles med skindsiden nedad. Hold øje med kødet hvor man kan se, hvor langt tilberedningen er da farven ændrer sig fra klar til hvid.
  • Når fisken er færdig, vendes den et meget kort øjeblik.

Noter

Server det kulmulen og grøntsagerne sammen med en skøn tomatvinaigrette til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Andre lækre fiskeretter: Brandade med Torsk // Pasta med Laks // Skindstegt Kuller på Porrer

Kulmule med grillede grøntsager

De grillede squash kan serveres i et glas hvor de forinden er vendt i tomatvinaigretten.

Grillede gulerødder med fetaost

Server kulmulen og grøntsagerne sammen med en skøn tomatvinaigrette til.

Fisken kulmule grillet

Grillede eller sauterede gulerødder er noget af de skønneste rodfrugter der findes.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!