og

Hvide asparges med ramsløg

af | Forår, Forretter, Grøntsager, Opskrifter

Hvide asparges med ramsløg

Grillede hvide asparges med ramsløgspesto med revet Havgus ost over er en dejlig og nem forret.

Jeg har til denne lette forret brugt en ramsløg pesto, ristet fanøskinke og masser af revet Havgus. Havgus er en af Arla Unikas oste. Arlas Unika oste var tidligere kun været forbeholdt toprestauranter, da produktionen var af små mængder. Selv om produktionen fortsat ikke er stor forhandles de nu i et udvalg af specialbutikker, som f.eks. Gram Slot, hvor jeg købte min. Havgus er produceret ved Tistrup mejeri, og har en syrlig, mild nøddeagtig saltet smag. Udover Havgus produceres flere andre spændende oste i Unika serien.

Prøv denne ret: Smørdampede Hvide Asparges

Grillede hvide asparges og ost

Grillede hvide asparges med ramsløg

Grillede hvide asparges med ramsløgspesto med revet Havgus ost
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Grøntsager
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 dl. ramsløgsblade
  • ca. ½ dl. blanding af mandler og hasselnødder
  • 1 dl. neutral olie
  • Salt og peber
  • 4 store hvide asparges
  • 50 g Fanø skinke eller anden god skinke
  • olie til stegning
  • 25 g Havgus eller Vesterhavsost

Sådan gør du

  • Blancher ramsløgene i ca. 30 sekunder og skyl dem dernæst i koldt vand.
  • Blend ramsløgene sammen med mandler og hasselnødder og olien til en grov pesto.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skræl aspargeserne og skær enderne af.
  • Skær skinken i små tern, som svitses sprøde på en pande i lidt olie.
  • Riv havgusen.
  • Grill eller steg aspargeserne i ca. 2 – 3 minutter, hvor de ofte vendes.
  • Ved anretning placeres aspargeserne forskudt for hinanden midt på tallerkenen.
  • Kom lidt pesto mellem aspargeserne og drys den sprøde fanøskinke over.
  • Til sidste drysses den revne havgus over retten.

Noter

Jeg har dekoreret retten med rød syre blade og blomster.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Det er fortsat muligt, at købe danske hvide asparges her i begyndelsen af juni og sæsonen slutter først til Skt. Hans.

Grillede hvide asparges og ost

Det kan godt være en udfordring af vælge den rigtige hvidvin til asparges. Især når retten samtidig består af en lettere fed ost. Aspargesens bitre toner, kan svært at få en vin til, at harmonere med. Et fingerpeg kan være hvidvine med syre, friskhed, mineralsk og let neutralt. De druer man kan gå efter er Silvaner, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, let og ikke fadlageret Chardonnay.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!