Det er fortsat muligt, at købe danske hvide asparges her i begyndelsen af juni og sæsonen slutter først til Skt. Hans.
Jeg har til denne lette forret brugt en ramsløg pesto, ristet fanøskinke og masser af revet Havgus. Havgus er en af Arla Unikas oste. Arlas Unika oste var tidligere kun været forbeholdt toprestauranter, da produktionen var af små mængder. Selv om produktionen fortsat ikke er stor forhandles de nu i et udvalg af specialbutikker, som f.eks. Gram Slot, hvor jeg købte min. Havgus er produceret ved Tistrup mejeri, og har en syrlig, mild nøddeagtig saltet smag. Udover Havgus produceres flere andre spændende oste i Unika serien.
Ingredienser 2 personer:
- 4 Asparges.
- 50 g fanøskinke.
- 25 g Havgus.
- 1 dl. ramsløg.
- 1 dl. neutral olie.
- ca. ½ dl. blanding af mandler og hasselnødder.
- Salt og peber.
Fremgangsmåden:
Blancher ramsløgene i ca. 30 sekunder og skyl dem dernæst i koldt vand. Blend ramsløgene sammen med mandler og hasselnødder og olie til en grov pesto. Smag til med salt og peber.
Skær skinken i små tern, som svitses sprøde på en pande. Riv havgusen. Skræl aspargeserne og skær enderne af. Grill eller steg aspargeserne i ca. 2 – 3 minutter.
Ved anretning placeres aspargeserne forskudt for hinanden midt på tallerkenen. Kom lidt pesto mellem aspargeserne og drys den sprøde fanøskinke over. Til sidste drysses den revne havgus over resten. Jeg har dekoreret retten med rød syre blade og blomster.
Det kan godt være en udfordring af vælge den rigtige hvidvin til asparges. Især når retten samtidig består af en lettere fed ost. Aspargesens bitre toner, kan svært at få en vin til, at harmonere med. Et fingerpeg kan være hvidvine med syre, friskhed, mineralsk og let neutralt. De druer man kan gå efter er Silvaner, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, let og ikke fadlageret Chardonnay.
0 kommentarer