Hvide asparges og jomfruhummere

af | 21. jun 2013 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Sauterede jomfrummerhaler og hvide asparges sammen med en dild mayonnaise er endnu en af flere opskrifter om de skønne hvide asparges.

Tallerkensmaekkere

Hvide asparges er i sæson fra ca. april til juni. De smager altid forrygende godt, og hvert år glæder jeg mig som et lille barn til de første kan købes. Prøv, at gå på opdagelse på bloggen, hvor du vil finde mange andre lækre asparges retter.

Asparges

 

Hvide asparges og jomfruhummere

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dansk
Køkken: Skaldyr
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Samlet tid: 26 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 asparges pr. person
  • 4 - 6 jomfrummerhaler pr. person
  • 3 - 4 spsk. Mayonnaise
  • 1 bundt dild
  • Tallerkensmækker blade ærteskud, ramsløgblomster eller andet

Sådan gør du

  • Skræl aspargeserne ved, at holde fast ved hovedet og skrælle ned mod bunden af aspargesen.
  • Skær derefter bunden af, som trævler.
  • Sauter aspargeserne i smør ved middel varme i ca. 6 - 8 minutter. De skal være al dente. Skær aspargeserne på skrå i 3 lige store stykker.
  • Det midterste stykke rulles i fint hakket dild.
  • Pil skallen af jomfruhummerhalene, og husk at fjerne den sorte tarm.
  • Sauter halerne i smørret på rygsiden i ca. 2 minutter eller til de er røde.
  • Bland mayonnaise og fint hakket dild og kom det i en lille dressingflaske eller frysepose, hvor du klipper et hul i.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Asparges

Anret som nedenstående med aspargeserne, jomfruhummerhalerne, små tallerkensmækkerblade, dildskærme, ærteskud, ramsløgblomster eller hvad du ellers har og mayonnaise klatter.

Hvide AspargesSom du kan se har jeg valgt, at anrette samme ret med flere forskellige farvevariationer og på forskellige tallerkener. De sorte tallerkener er fra Aage Würtz og håndlavede keramik tallerkener.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Ole

    Vi lavede det i lørdags og det smagte genialt, vi lavede den med hjemmelavet Mayo og kunne kun få grønne asparges, men det var supert.

    Svar
    • Søren

      Hej Ole
      Super dejligt, at læse det smagte jer og det også er godt med grønne asparges.
      Mange hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.