Sauterede jomfruhummerhaler og hvide asparges sammen med en dild mayonnaise er endnu en af flere opskrifter om de skønne hvide asparges.
Hvide asparges er i sæson fra omkring april til juni. De smager altid forrygende godt, og hvert år glæder jeg mig som et lille barn til de første kan købes. Prøv, at gå på opdagelse på bloggen, hvor du vil finde mange andre lækre asparges retter.
Prøv også: Asparges og Rejer
Ingredienser
- 2 asparges pr. person
- 4 – 6 jomfrummerhaler pr. person
- 3 – 4 spsk. Mayonnaise
- 1 bundt dild
- Tallerkensmækker blade ærteskud, ramsløgblomster eller andet
Sådan gør du
- Skræl aspargeserne ved, at holde fast ved hovedet og skrælle ned mod bunden af aspargesen.
- Skær derefter bunden af, som trævler.
- Sauter aspargeserne i smør ved middel varme i ca. 6 – 8 minutter. De skal være al dente. Skær aspargeserne på skrå i 3 lige store stykker.
- Det midterste stykke rulles i fint hakket dild.
- Pil skallen af jomfruhummerhalene, og husk at fjerne den sorte tarm.
- Sauter halerne i smørret på rygsiden i ca. 2 minutter eller til de er røde.
- Bland mayonnaise og fint hakket dild og kom det i en lille dressingflaske eller frysepose, hvor du klipper et hul i.
Anret som nedenstående med aspargeserne, jomfruhummerhalerne, små tallerkensmækkerblade, dildskærme, ærteskud, ramsløgsblomster eller hvad du ellers har og mayonnaise klatter.
Som du kan se har jeg valgt, at anrette samme ret med flere forskellige farvevariationer og på forskellige tallerkener. De sorte tallerkener er fra Aage Würtz og håndlavede keramik tallerkener.
Vi lavede det i lørdags og det smagte genialt, vi lavede den med hjemmelavet Mayo og kunne kun få grønne asparges, men det var supert.
Hej Ole
Super dejligt, at læse det smagte jer og det også er godt med grønne asparges.
Mange hilsner
Søren