Pollo Sorpresa eller bare overraskelses kylling. En flot og velsmagende ret, der kan imponere gæsterne og med lidt snilde ikke er så svær, at lave. Retten har tidligere været vist i en af Brdr. Price udsendelser. Pollo Sorpresa består af kyllingebryster, der er banket flade og fyldt med f.eks. mozzarella og parmaskinke, dernæst rullet som en cigar, vendt i rasp og stegt på panden. Overraskelsen er fyldet.
Læs også om: Butterfly Chicken.
Jeg har valgt, at bruge Ramsløg og Fanø Skinke til noget af fyldet i Pollo Sorpresa. Til panering brugte jeg Panko rasp, som jeg synes giver en bedre sprødhed. Tilbehøret var godt brød og ramsløgspesto, nye små gulerødder, rødløg og ramsløg sne.
Ingredienser 2 personer:
- 2 stk. kyllingebryster.
- 1 hel mozzarella ost.
- 4 – 6 ramsløg blade.
- 2 skiver Fanø skinke.
- Et lille stykke Gorgonzola eller blå skimmelost.
- Panko rasp. (En japansk rasp, der kan købes i specialbutikker).
- Lidt hvedemel.
- 1 æg.
- Olie til stegning.
- 8 små gulerødder med top.
- 2 rødløg.
- Olivenolie.
- Balsamico.
- 2 spsk ramsløgolie.
- 4 – 6 spsk Maltodextrin.
- Ramsløgspesto.
Pollo Sorpresaen: Fjern fedt og evt. sener fra kyllingebrysterne. Nu skal de bankes, hvilket kan være en mindre udfordring, da der ikke må bankes hul på brysterne, da fyldet ellers vil sive ud under tilberedningen. Læg brysterne i en frysepose eller mellem to stykker husholdningsfilm. Læg det på en farvet overflade, så man derved kan se om de bliver for tynde når de bankes flade. Brug den flade side af en kødhammer. Start med, at banke fra midten og ud. Pas på med ikke, at give den for mange tæsk, men lidt af gangen. Når den er tilpas flad fjernes det øverste film, eller tages ud af posen. Læg nu fyldet på brystet og rul det stramt. Sørg for at enderne er spidse, så fyldet ikke flyder ud når de steges. Brug evt. et stykke film til, at rulle med. Sæt de sammenrullede bryster i køleskabet. De skal tages ud af køleskabet 30 minutter inden de vendes i mel, æg og panko rasp, eller almindeligt rasp. Steg rullerne i rigeligt med olie, ca. 1 – 2 cm i ca. 15 minutter ved først medium varme, dernæst svag, hvor de hele tiden vendes for ikke, at blive for mørke.
Fyldet: Hak ramløgbladene og skær skinken i små stykker. Riv mozzarellaen og gorgonzolaen i mindre stykker.Ramløgsne: Maltodextrin er kulhydrat pulver der bruges af sportsudøvere, men kan også bruges i madlavning. Når der tilsættes væde, f.eks. ramsløgolie omdannes det til en mere fast masse, der smager af ramsløg og opløses når det kommes i munden. Maltodextrin kan købes forskellige tyske og britiske netbutikker, hvor det er beregnet til molekylær madlavning. I Danmark har jeg set det i netbutikker, der sælger energitilskud. Et minus ved det er, at pulveret ikke er fint nok, og skal først køres igennem en kaffekværn. Til denne opskrift brugte jeg 2 dele ramsløgolie til 4 – 6 dele maltodextrin. Hæld olien i Maltodextrinen og pisk indtil massen er mere fast som sne.
Gulerødder og rødløg: Rens gulerødderne og løgene. Skær løgene i kvarte og pensel med balsamico og olivenolie. Steg gulerødder og løg på en grillpande.
Anretning: Anret som f.eks. på ovenstående billede, hvor sneen drysses hen over gulerødderne. Server retten med noget godt brød til og ramsløgspesto.
mmh hvornår skal vi spise?
Næste lørdag 😉