og
Squashkage

Der er noget helt særligt ved en lækker svampet squashkage fyldt med varme krydderier og toppet med ostecreme. Den er blød, svampet med en skøn smag af krydderierne. Det er en kage jeg er sikker på alle, vil elske pga. saftigheden fra squashen og måske lidt sund.

Squashen giver en naturlig, skøn fugt og struktur, som gør squashkagen uimodståelig, mens krydderierne tilføjer varme. Hvis du topper den med en cremet flødeostecreme, har du en kage, der smager lige så godt dagen efter.

Jeg ved godt, at squash i kage kan lyde lidt alternativt, men tro mig, det fungerer utrolig godt. Den minder lidt om en hokkaidokage, men jeg synes den er endnu mere svampet. Squashen giver din squashkage en lethed, som gør den svampet, uden at smage af grøntsager. Den er nem at lave, og langt de fleste vil være elske den. Jeg havde den forleden med på arbejde, hvor den fik stor ros og flere skulle have mere end et stykke.

Du kan sagtens bage en svampet squashkage med ostecreme og chokolade dagen før. Smagen bliver kun bedre af at den trækker til næste dag.

Squashkage opskrift

Hemmeligheden ved verdens bedste svampet squashkage ligger naturligvis i squashen. Jeg river den groft og presser kun en smule af væden ud. Presser du for meget væde ud, mister du den fugt, der gør kagen svampet. Jeg krydderier som kanel, kardemomme, nelliker og en anelse vaniljepulver, som giver både varme og smag.

Et andet trick er at bruge både smør og olie i dejen til en squashkage. Olien giver fugt, mens smørret tilføjer smag. Og så tilsætter jeg gerne hakkede valnødder og groft hakket mørk chokolade med høj kakao procent. Det giver squashkagen bid og dejlig chokoladesmag.

Flødeostecremen giver squashkagen et lækkert løft. Jeg pisker flødeost, smør, flormelis, lidt vaniljepulver og revet citronskal til en cremet glasur. Den revet citronskal giver glasuren et let og frisk syrligt touch, som matcher kagens sødme perfekt. Husk at lade kagen køle af inden, du smører den med flødeostcremen, da den ellers vil smelte.

Prøv også: Rugbrødslagkage

Squashkage med ostecreme

Squashkage lækker og svampet opskrift

Squashkage opskrift på en fantastisk svampet kage med chokolade og ostecreme.
No ratings yet
Print Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

Kage

  • 350 g revet squash
  • 3 æg
  • 150 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 100 g smør opblødt
  • 1 dl smagsneutral olie som rapsolie
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt nelliker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g grofthakkede hasselnødder
  • 85 g mørk chokolade grofthakket

Flødeostecreme

  • 150 g flødeost naturel
  • 100 g smør opblødt
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Revet skal af ½ økologisk citron

Sådan gør du

Kage

  • Forvarm ovnen til 175 grader almindelig ovn.
  • Sørg for at tage dit smør ud af køleskabet så det er blødt.
  • Smør en rund springform af 24 cm og beklæd bunden med bagepapir.
  • Kom æg, brun farin og sukker i en skål, som piskes til det er luftigt.
  • Tilsæt det bløde smør og olien, og pisk kort, til det er samlet.
  • Bland de tørre ingredienser mel, bagepulver, natron, salt, kanel, kardemomme og nelliker i en anden skål.
  • Vend det forsigtigt i æggeblandingen.
  • Vend revet squash, hakkede valnødder og hakket chokolade i dejen.
  • Hæld dejen i formen og bag kagen i 40–50 minutter.
  • Afkøl kagen helt på rist, før du kommer flødeostecremen på.

Flødeostecreme

  • Sørg også her at smørret er taget ud af køleskabet i god tid.
  • Pisk smør, flormelis og vaniljesukker luftigt.
  • Tilsæt flødeost og citronskal, og pisk til cremen er glat og luftig.
  • Fordel cremen på den kolde kage.

Noter

Kagen holder sig saftig i flere dage og kan også fryses uden creme.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Squashkage opskrift

Tips til bageopskriften

  • Pres kun lidt væde ud af squashen, ikke alt.
  • Brug en smagsneutral olie, som rapsolie til din squashkage.
  • Kagen kan holde sig saftig i 3–4 dage i køleskabet.
  • Du kan godt fryse kagen, men undlad flødeostcremen.

Squashkage chokolade

Ingredienser til squashkage opskrift

Ingredienser til en squashkage.

Pisk sukker og æg, til en luftig masse, hvorefter mel og krydderier tilsættes.

Tilsæt den revne squash som vendes i dejen.

Tilsæt nødder og grofthakket chokolade som vendes rundt i dejen.

Hæld dejen i en smurt springform, hvor bunden er belagt med bagepapir.

Squashkage med ostecreme

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!