Sidste weekend stod den på denne nemme og lækre ret, bestående af marinerede laksefileter ovenpå spaghetti med knasende sprød grøntkål, pinjekerner og parmesanflager. Nemt, hurtigt og utrolig smagfuld.
Jeg holder meget af laks, som jeg ofte marinere på den ene eller anden måde. En af grundene til, at laks er en lækker fisk er, at den er nem at tilberede i en hurtig vending, og smager bare super godt. Sidste år tilberedte jeg laks ved Sous Vide metoden, hvilket du kan læse mere om her.
Marineret laks på pasta
Ingredienser
- 300 g. laksefilet
- 2/3 dl. olivenolie
- 1/3 hvidvinseddike
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk. tørret estragon
- Tørret spaghetti
- 100 g. grønkål
- 2 spsk. ristede pinjekerner
- En hel parmesanost
- Basilikumpesto
- Salt og peber
Sådan gør du
Sprød grønkål
- Skær de nederste af stokken af grønkålbladene, som blancheres 2 – 3 minutter, hvorefter de kommes i isvand.
- Dup dem tørre.
- Skær dem i mindre stykker, som vendes dem i lidt olie og drysses med salt.
- Spred dem ud på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 160 grader i ca. 5 – 15 min. Hold dog godt øje med, at de ikke bliver sorte.
Bagt Laks
- Fjern skindet fra laksefileterne, eller få fiskehandleren til det.
- Skær dem i mindre stykker af ca. 4 cm i bredden, og læg dem et ildfast fad.
- Bland olivenolie, hvidvinseddike, hvidløg og estragon, som hældes over laksefileterne. Lad dem trække i køleskabet i 1 time.
- Bag laksefileterne i ovnen ved 180 – 200 grader i 10 – 15 minutter.
- I mellem tiden koges spaghettien som anvist på posen.
- Vendt et par spiseskefulde god pesto i spaghettien.
- Anret ved, at lægge en portion spaghetti i en dyb tallerken, et stykke laks ovenpå og drys med pinjekerner og parmesanflager.
Til retten valgte jeg, at bruge et par af vores grøntkål som vi har stående i vores højbede. Jeg havde heldigvis ikke frosset alle vores grøntkål, men ladet 4 pæne planter blive, som vi kan få, at nippe af.
0 kommentarer